Jā, tā datu vecuma lieta ir jocīga, vairums cilvēku grib up to date info.
Skatos, ka mums te ir baigie AI rīku fani…Bet es noteiktiem neesmu viens no tiem.
Darbā tas man ne sū nepalīdzētu jo chatgpt nav trennēts uz pašvaldības dokumentiem kas nav publiski pieejami un ja IT čaļi saodīs ka tos augšējo stāvu cilvekus var ar AI aizvietot tad es vēl darbu pazaudēšu
Ikdienā…arī nesaredzu nekādu jēgu no AI tools Bezmaksas ir meh un maksāt lai paprasītu algoritmam cik ilgi ir jāvāra mīksti vārīta ola izklausās pēc neatbildīga finansiālā lēmuma. Un vienkārši sarakstīties ar AI šķiet pārāk distopiski.
Dažus no tiem pat būtu interesanti izmēģināt.
Ne tas labākais laiks pašreiz. Viņi palaida gaisā jauno turbo modeli, un viss pasākums palicis ļoti lēns un bieži vien nojūk atbildes vidū. Bet gan jau drīz salāpīs.

Jauni modeļi nāk laukā ar strauji pieaugošām spējām, šeit kvantu fiziķis testē jauno Claude 3 Opus modeli:
https://twitter.com/KevinAFischer/status/1764892031233765421

Gaidāms ļoti straujš progress teju visās zinātnes sfērās.
Darbā, mums galvenie video un foto cilvēki piekodina par šo arī, lai sākam kļūt nenormālīgi vērīgi uz šo. Jāsaka, ka tieši dēļ tā cilvēki vairs neticēs, kas vispār ir un kas nav īsts. Šo varēs izmantot, lai kāds izveidotu skandālus, ietekmētu cilvēku domas un viedokļus utt.
Pamanīju šo nesen - šī bilde ir AI ģenerēta. Nekas tur nav īsts. (Nedz pa labi nedz pa kreisi). Speciāli veidota, lai parādītu, cik tālu var aiziet.
Protams - pats arī ChatGPT izmantoju bieži. Tas palīdz man ar programmām, kuras izmantoju datu uzskaitēm, formulām (un izlabo kur man ir kļūdas), kā arī ikdienā - varu izplānot maltītes (un noteiktu kaloriju daudzumu nedēļai uz priekšu vai arī - ko varu uztaisīt ar produktiem pie rokas), palīdzēt izplānot dārza izkārtojumu un ko ņemt vērā. Un daaaaudz ko citu vēl. Un šis jau tiešām vēl ir tikai sākums.
Pieļauju mēs kļūsim vairāk kritiski un paranoidāli attiecībā pret informāciju netā. Bet nu jā, drīz varēs kā reklāmas punktu likt, ka forums ir botu brīva zona. ![]()
Līdz brīdim, kad forumā piereģistrēsies un sāks postot bots, kuru nevarēs atšķirt no īsta cilvēka ![]()
Varbūt… varbūt jau ir kāds advancēts bots mūsu starpā?

Velns, pieķērāt
Ātri uzķersies uz kaut ko stulbu, kādā tehniskā jautājumā pēkšni liktu iet pie ārstā vai iestāstīt ka kāds kukainis ir metāla priekšmets. Vai iepostos postā, ka nevaru sniegt atbildi uz šo jautājumu vai arī par kādu jaunu Anime pateiks manas zināšanas beidzas ar 2021 gadu vai kuru tur :D
Well, it isn’t called a large LANGUAGE model for no reason, after all…
Yeap, un tagad vēl video ģenerācija nāk iekšā. Agrāk vai vēlāk varēs sevi perfekti motion trackot caur webkameru un uzpeistot jebkuru citu cilvēku virsū ar AI balss sintēzi. Nekādi speciāli rīki nebūs nepieciešami un tas viss notikais reāllaikā. Drīz jebkam, ko klātienē pats nenovēro, vairs nevarēs ticēt.
Vtuber scene in 10 years will be wild. AI ģenerēti tēli, kas izskatās īsti.
EDIT: AI ģenerēti video, ja kāds vēl nav redzējis:
Es jau tagad novēroju, ka fotogrāfiem, kuriem sekoju, ir burzma komentāru “This is fake, it’s probably AI”. It kā fotogrāfija un fotogrāfi nebūtu eksistējuši arī pirms tam. Ka liekās, ka cilvēki visam pieslies melus un neticību klāt. Protams, varēs arī “catfish-ot”.
Dažreiz pat grūti iztēloties, kas vispār darīsies nākotnē ar šo un cik tālu aizies ar šo visu. AI ir savi plusi un mīnusi, bet saprotams, ka mēs “vecā paaudze”, vēl atcerēsimies laiku, kad viss vēl bija kaut cik normāli
Kaut kas līdzīgs ar 1938.gada radio drāmu “The War of the Worlds”, kuru pirmo reizi atskaņoja dzīvajā pa radio. Mēs noteikti zinām filmu - bet tajā laikā cilvēki reāli domāja, ka mums uzbrūk citplanētieši. Jo radio (un avīzes) bija vienīgais, kam ticēt
Es tik ceru, ka ieguvums zinātnē atsvērs absolūto haosu sabiedrībā, kas vēl nav gatava AI fikcijai politikā un citur. Valodas barjeras pazudīs, katrs varēs runāt savā valodā un perfekti saprastīs jebkuru cilvēku uz planētas ar universālo tulku ausī, varbūt izņemot kaut kādus amazones primitīvās ciltis. Daudzas retas vai pašreiz neārstējamas slimības arī varēs risināt ar AI palīdzību. Materiālu zinātnē ir jau atklāti tūkstoši jaunu materiālu, ķīmijā tas pats. Tagad arī kvantu zinātnē šie rīki spēj līdzēt. Es domāju, ka kopumā nākotne būs pozitīva.
Par šo esmu vienisprātis. Saziņa izmantojot tehnoloģiju, medicīna, zinātne un citi tikai iegūs. Tie ir tie labumi. Bet ceru, ka tiks izdomāti kādi ierobežojumi, lai vismaz mākslinieki, filmu veidotāji, rakstnieki, fotogrāfi u.c radošie pārstāvji neciestu.
Reiz no 2006.gada bija tāda filma “Idiocracy” ar Terry Crews. Forša komēdija.
Bet, tur bija uzsvars ar to, cik cilvēki sāka degradēties tieši radošajā sfērā un vairs nespēja loģiski padomāt. Līdzīgi kā “Wall-E”, kur cilvēki kļuva slinki. Tomēr, mani raisa baižas kur citur - nevēlos būt Hakslija “Brave New World” tipa sludinātājs (kur cilvēki piedzima mēģenē un tika uzreiz noteikti, kas viņi dzīvē būs), protams, un negribētu jau tā teikt, bet uzsvars tieši uz “melno darbu darīšanu”. Cilvēki vienmēr ir nepieciešami kam tādam. Šveices paziņas pat sūdzējās, ka lai kļūtu par miskastes mašīnas šoferi; tur gandrīz vai kā vajag bakalaura grādu.
Saprotams, cilvēki lūkos darīt kādus citus darbus nākotnē, bet redzot cik ātri viss mainās, ne visi spētu ielēkt tajā braucošajā vilcienā laikus. Vardarbība kļūtu pamanāmāka, narkotikas izplatītākas (piemēram, Ziemeļamerikas rietumu krastā ar to ir ĻOTI lielas problēmas tagad. Pašam ar savām acīm sanāca redzēt un sajutos kā zombija filmā), segregācija pa “klasēm” vairāk izjūtāmāka (piemēram kā pašlaik tas ir izplatīts tuvo austrumu zemēs un Ķīnā).
Varbūt, protams, kļūdos - bet vismaz tas ir tas, ko esmu novērojis pašlaik.