Man kolēģe no Rīgas uz Madonu aizmuka dzīvot, taka kaut kas tur vilinošs ir
Tā nav mana pilsētiņa. Tā ir viena no tuvējākām pilsētām. Otra ir Cesvaine.
Es jau pa vidu tām pilsētiņām dzīvoju, mazā ciemā un laukos.
Neesmu nekad tusējies ne Madonā ne Cesvainē. Neesmu nekad izstaigājis krustu šķērsu ne Madonu ne Cesvaini.
Esmu tur bijis tikai konkrētu iemeslu dēļ - ārsti, iepirkties, kino, Jaungada salūts utt.
Piemēram, pirms pāris dienām es, mamma un vecmamma bijām Madonas muzejā, kurā neesmu bijis gadiem, un tā bija spontāna ideja. Un šovakar biju Maximā, tikai tāpēc ka mammai Ķīnieši paciņu atsūtija uz Madonu nevis uz Cesvaini.
Ja esot Madonā ir gribējies ēst un ir bijis laiks, tad ir ēsts Madonā. That’s all.
Tas pats par Cesvaini, tik savādāk - toreiz skola, tagad darbs. Bet arī iepirkties pēc darba.
Un ja sanāk tad ir viens otrs konkrēts ārsts un zobārsts Cesvainē. Citiem tie izdevīgāk un tuvāk nekā Madonā.
Tā kā man nav diži ko teikt. Bet kaut cik atbildod uz tiem jautājumiem:
Es nezinu ko vispār gribu darīt, tad nu es pat savu ciemu negribu pamest. Kamēr vecmamma ir tad tikmēr laukos, pēc tam gan jau atpakaļ uz dzīvokli ciemā. Kaut kā negribētos dzīvot Cesvainē, Madonā izskatās tīkamāk, bet tas būtu tālāk no mana darba.
Vienīgās izmaiņas Madonā (nezinu par Cesvaini) - vajag citādāku apgērbu veikalu. Citādi tik džinsi, humpalas, un visi tie apģērbi savesti no Baltkrievijas un sazin kurienes, kad arī ir vairāk sportiski.
Un atstāt banku filiāles.
Uz sitiena- VID, LAD, man liekas arī nu jau bijušais Lauksaimniecības Datu Centrs un traktortehnikas reģistrācija, bet nav brīnums ja kļūdos. Bieži kaut kā manās cilvēki no tā gala Jēkabpilī, tāpēc tā likās.
atceros, ka pirmos nuggies dabūju 1.klasē, 1.septembrī McDonaldā ;D love from the first sight! ;D ![]()
Noteikti precīzi neatcerēšos, bet varētu būt pirms kādiem 8-10 gadiem. Un maz, un reti, jo pirku veikalā (protams), un viņi bija meh, man daudz labāk garšoja mednieku desiņas, bet tās baaaaigi ātri bojājās, 2-3 dienas un pretīgas palika, some slimy shit. Es gan nagetus, gan mednieku desiņas (un tagad gaļas bumbiņas ar sieru) liku klāt pie Hortex dārzeņu maisījumiem.
Cik atceros tad vēl mid late 2010’s Madonā bija VID. Google pat atrod, bet iekš VID mājaslapas it kā nē, it kā jā, bet tas atkal kas cits, bet saistīs ar VID, laikam, it kā.
Man liekas ka LAD arī bija, bet senāk, bet varbūt kļūdos.
njā, tā kā man nav darīšanu ar tādām iestādēm, es īsti nezinu.
Bet ja nekļūdos, tad māte brālis laikam devās tieši uz Jēkabpili, lai kārtotu traktora lietas. (Edit: laikam kļūdos, jo man min ka tomēr traktora lietas nokārtoja Madonā, bet nu 100% nezinu)
Edit: Paprasīju vecmammai šo to un jā, tad laikam ir bijis šis un tas Madonā, bet aizklapēts ciets, vai knapi un reti darbojas.
Viss sastūķēts pašās lielākajās pilsētās vai tikai Rīgā, un attālināti ar interneta palīdzību.