PiepeÅ”i iedomÄjos, varbÅ«t rakÅ”i vietÄ paÅemt Å”os
https://maps.app.goo.gl/kyZn8evWdPRGw4Tf7?g_st=ac.
Un tas varÄtu bÅ«t pirmais objekts pirms LÄ«gatnes pat. VienÄ«gais viÅÅ” ir diezgan dziÄ¼Ä ÄuhÅÄ
PiepeÅ”i iedomÄjos, varbÅ«t rakÅ”i vietÄ paÅemt Å”os
https://maps.app.goo.gl/kyZn8evWdPRGw4Tf7?g_st=ac.
Un tas varÄtu bÅ«t pirmais objekts pirms LÄ«gatnes pat. VienÄ«gais viÅÅ” ir diezgan dziÄ¼Ä ÄuhÅÄ
Gauja easy, straume tevi pati nes.
Salaca ir sÄpÄ«ga. Tur ir actually jÄairÄjas.
es te Ä·irÅ”us un moÄÄ« saÄdies nedaudz pasmedzeÅoju balstoties uz @Kadiljaks samestajiem punktiem un savu insider vidzemnieka info. SkatÄ«jos, lai nav tikai maksas objekti, un ja arÄ« maksas lai nav super dÄrgi, kÄ arÄ« lai ir objektu daudzveidÄ«ba
pagaidÄm ir skaidrÄ«ba tik ar pirmo dienu pirmÄ diena varÄtu izskatÄ«ties Å”Ädi:
pieturas punkts - Siguldas pils komplekss. Pats pils kvartÄls ir smuks un tajÄ ieeja ir bez maksas un tur ir visÄdi mazi lokÄlo ražÅtÄju veikali. Viduslaiku pils ieeja ir 2.50 pieauguÅ”ajiem. KompleksÄ ir 4.50. CÄsu pils ir dÄrgÄka un uz turaidu baigais lÄ«kums jÄmet
pieturas punkts - LÄ«gatnes alas. Alu ir daudz, bet optimÄli bÅ«tu izmest loku gar LustÅ«zi, Anfabrikas klintÄ«m, pa ceļas paskatoties vecÄs slūžas un zibju ceļu, un tad pa koka taku(kas tur cerams vÄl ir, kÄpt augÅ”Ä uz RÄ«gas kalnu kur varÄs redzÄt vienu no vÄsturiskajiem strÄdnieku mÄju puduriem. PÄc pastaigas potenciÄli ir iespÄja ieturÄties kÄdÄ no ÄstuvÄm
pieturas punkts - VienkoÄu parks. ieeja pieaguÅ”ajam 5 eiro, bet tur diezgan daudz ko redzÄt. Grebtas koka skulptÅ«ras, vÄsturisku Äku miniatÅ«ras kopijas, visÄdi pasaku tÄli, stuff like that
pieturas punkts - RakÅ”u mini zoo 10 eiro no cilvÄka, bet teritorija ir plaÅ”a un dzÄ«vnieku gana daudz. BrÄ«vdienÄs strÄdÄ lÄ«dz septiÅiem
punkts - Ärgļu klintis. Lielas smilÅ”akmens klintis Gaujas krastos. Ja tautai bÅ«s Åuga
un tad jau caur Valmieras veikaliem uz viesu namu
https://maps.app.goo.gl/j5PQbwJ9Y2FqN4i59
ÄraiÅ”u ezerpils pÄc sÄ«kakas urÄ·ÄÅ”ÄnÄs neliekas nekas tik super speciÄls. ieriÄ·u dzirnavas ar, baigi dublÄtos ar vienkoÄu parku tikai pa eiro lÄtÄkas un krietni mazÄkÄ teritorijÄ
otrÄ diena gan vÄl ir baigÄ putra, bet cik skatÄ«jos tur paÅ”Ä valmierÄ ir ko redzÄt, zilaiskalns un sajÅ«tu taka piemÄram
also CÄsÄ«s ir tas kosmosa izziÅas centrs, izskatÄs sasodÄ«ti kruts, bet ne 15 eiro no cilvÄka kruts
OtrÄ dienÄ, ja laižam caur Limbažiem un tad gar jÅ«ru, tad Minhauzena muzejs - tÄ«ri interesants. PagÄjuÅ”o gadu biju, bet tik paÅ”Ä muzejÄ. Tur vÄl teritorija plus Minhauzena dabas taka lÄ«dz jÅ«rai, kas ved.
vispÄr tas ar bÅ«tu interesants. Ä»oti sen nav bÅ«ts. JÄizdzÄ«vo bÄrnÄ«bas trauma no tÄs raiÅa vaskas figÅ«ras kuras rokÄ bija kkads motors, ka tÄ nedaudz kustÄjÄs
man vÄl pavisam svaiga trauma. Jo neviens no 30+ cilvÄkiem nereÄÄ£Äja un es tieÅ”Äm domÄju, ka man gļuks rauj un Äau karo4 :D
ja atmiÅa neviļ tur aspazijai ar bija faking dÄ«vaina sejas izteiksme. ItkÄ kÄds mironis bÅ«tu piecÄlies viÅas acu priekÅ”Ä
Lasi manis domas, ļoti skatījos uz cenu nagiem.
Diezgan prÄtÄ«gi varianti. ![]()
pieturas punkts - izklausÄs vilinoÅ”i. No vienas puses gribÄtu izlaist Å”o, izmantot iespÄju kaut kur mazliet dziļÄk tad ielÄ«st VidzemÄ.
ManÄ skatÄ«jumÄ, tas ir objekt kuru ar vilcienu aizbraucot var sasniegt. Å is varbÅ«t jÄpadomÄā¦
pieturas punkts - ! LÄ«gatne Å”iet ir gatavais variants. Nav ne atÅemt, ne pielikt. KÄ viÅÅ” bija variants no sÄkuma, tÄ arÄ« palicis.
pieturas punkts - par VienkoÄiem palaidu garÄm :D Tas Ä«stenÄ«bÄ nosegtu citus sÄ«kÄkus objektus.
4 . pieturas punkts - Å”eit varÄtu pat sadalÄ«ties - tie kuri grib uz Zoo, kuri uz kosmosa centru. TÄ varÄtu bÅ«t opcija. Jo pÄc laika abi aizÅemtu vienlÄ«dz daudz.
Cik arÄ« pÄtot galvenÄ sÄls ir ar gidu. Ka viÅÅ” daudz dod to vÄrtÄ«bu, jo pati pa sevÄ«m nu viÅa ir pliekana.
2. Diena -
1.punkts
ValmierÄ: SajÅ«tu Parks un Neonija.
Labs iemesls arÄ« paÄst.
2.punkts
Pazemes Ezeri
3.punkts
GarÄm nobraucam gar Lavandas laukiem. Var Mini pieturu uzstaisÄ«t.
4. punkts
Sudraba muzejs Limbažos
5. punkts [quote=āMaass, post:46, topic:8615ā]
tad Minhauzena muzejs
[/quote]
Par Å”o biju piemirsis. Bet bÅ«tu lielisks dienas nobeigums. Un varÄtu arÄ« izpeldÄties.
Ja mÄs Åemam Å”os marÅ”rutus. ManuprÄt abas dienas ir pilnas. KÄ arÄ« diezgan maz laika ceÄ¼Ä nositÄ«sim un ceļa izdevumu nebÅ«s daudz ;)
Valka jorpojÄm nesasniedzama sanÄks XD
OtrajÄ dienÄ kÄ variantu var izskatÄ«t Mucu muzeju. Bet tur jÄga lÄ«st, ja Åemam ar visiem demonstrÄjumiem un intereaktivÄ«tÄti - 10eu.
Å
emot vÄrÄ, ka straujiem soļiem tuvojas datumi. JÄsÄk plÄnot transports ![]()
@WizardsWild
@Richi
@Menestrels tev kÄ potenciÄli pilnvarotam ziÅnesim :D
JautÄjums - vai piekritÄ«sies bÅ«t par vadÄtÄjiem :D ?
Man vajadzÄs auto datus - cik litrus uz 100 kumeļŔ dzer. SÅ«tat DM/PM un cik cilvÄkus gatavi uzÅemt?
Zoo 10eur, kosmos 15eur. StarpÄ«ba varbÅ«t nav liela. Bet cipars 15 var malziet vairÄk biedÄt :D
Protams var, vnk iedomÄjos, ka VidzemÄ obligÄti kÄdas pilsdrupas bÅ«tu japaÄ·er pilnam komplektam
par ÄÅ”anu piedÄvÄju Bastionu ValmierÄ, lÄ«dzÄ«gs LidiÅam un cenas nekož
SakrÄj 5 pilsdrupas un dÄvanÄ saÅem vesalu pili. ![]()
JÄpapĆØta, kÄdas vÄl ir.
Zinu ka biju sazÄ«mÄjis pie saglabÄtÄ, vrb ir kas pie Valmieras/Limbažiem, kas neredzÄtÄks
Jo Å”o varÄtu Smiltene kompensÄt, bet tikai dÄļ 1 reptoloÄ«du portÄla braukt⦠baigi lieki izklausÄs, ja vien ko citu forÅ”u tajÄ galÄ neatrod. Kas man nesanÄca ![]()
PaÅ”Ä valmierÄ ir visdi feinas pilsdrupas bet manuprÄt muzeja daļa bÅ«s ciet kamÄr mÄs lÄ«dz turienei aizkulsimies
SmiltenÄ ir skaists un sakÄrtots NiedrÄja ezers, kur varat pastaigÄties un uztaisÄ«t pikniku :)
Aaaa bet ir viena lieta, ko neviļus atcerÄjos. SiguldÄ ir lieli ceļu remontdarbi, kas stabili lÄ«dz rudenim ievilksies. JÄdomÄ varbÅ«t varÄs kaut kÄ apbraukt to visu pasÄkumu? VarbÅ«t tad tieÅ”Äm Siguldu kÄ objektu izlaižam ![]()
Njaa, ja visi runÄ par RÄ«gÄ, ka visu laiku ko remontÄ, liekas ka pie Siguldas mūždien ceļŔ ir slÄgts ![]()
Bet tur nav tik traÄ£iski man liekas. BÅ«s jÄapjautÄjas zinoÅ”ajiem ;)
Visa satiksme kÄ saprotu tiek laista pa veco ceļu. Ķipa vecoā¦
Tas ir tikai viens no remontdarbiem, un salÄ«dzinoÅ” sÄ«kums - pÄc stÄstÄ«tÄ. Man tÄvs vsp ieteica caur raganu braukt
Lai nu kÄ, piektdien braukÅ”u uz laukiem, tad jau no ziÅoÅ”u kas un kÄ