Foruma Brauciens #3 - Vidzemes augstienes 9-10 aug. šŸž

PiepeÅ”i iedomājos, varbÅ«t rakÅ”i vietā paņemt Å”os
https://maps.app.goo.gl/kyZn8evWdPRGw4Tf7?g_st=ac.

Un tas varētu bÅ«t pirmais objekts pirms LÄ«gatnes pat. VienÄ«gais viņŔ ir diezgan dziļā čuhņā

2 Likes

Gauja easy, straume tevi pati nes.
Salaca ir sāpīga. Tur ir actually jāairējas.

2 Likes

es te Ä·irÅ”us un močī saēdies nedaudz pasmedzeņoju balstoties uz @Kadiljaks samestajiem punktiem un savu insider vidzemnieka info. SkatÄ«jos, lai nav tikai maksas objekti, un ja arÄ« maksas lai nav super dārgi, kā arÄ« lai ir objektu daudzveidÄ«ba

pagaidām ir skaidrÄ«ba tik ar pirmo dienu pirmā diena varētu izskatÄ«ties Ŕādi:

1. pieturas punkts - Siguldas pils komplekss. Pats pils kvartāls ir smuks un tajā ieeja ir bez maksas un tur ir visādi mazi lokālo ražōtāju veikali. Viduslaiku pils ieeja ir 2.50 pieauguÅ”ajiem. Kompleksā ir 4.50. Cēsu pils ir dārgāka un uz turaidu baigais lÄ«kums jāmet

2. pieturas punkts - LÄ«gatnes alas. Alu ir daudz, bet optimāli bÅ«tu izmest loku gar LustÅ«zi, Anfabrikas klintÄ«m, pa ceļas paskatoties vecās slūžas un zibju ceļu, un tad pa koka taku(kas tur cerams vēl ir, kāpt augŔā uz RÄ«gas kalnu kur varēs redzēt vienu no vēsturiskajiem strādnieku māju puduriem. Pēc pastaigas potenciāli ir iespēja ieturēties kādā no ēstuvēm

3. pieturas punkts - Vienkoču parks. ieeja pieaguÅ”ajam 5 eiro, bet tur diezgan daudz ko redzēt. Grebtas koka skulptÅ«ras, vēsturisku ēku miniatÅ«ras kopijas, visādi pasaku tēli, stuff like that

4. pieturas punkts - RakÅ”u mini zoo 10 eiro no cilvēka, bet teritorija ir plaÅ”a un dzÄ«vnieku gana daudz. BrÄ«vdienās strādā lÄ«dz septiņiem

5. punkts - Ērgļu klintis. Lielas smilÅ”akmens klintis Gaujas krastos. Ja tautai bÅ«s ņuga

un tad jau caur Valmieras veikaliem uz viesu namu

https://maps.app.goo.gl/j5PQbwJ9Y2FqN4i59

ĀraiÅ”u ezerpils pēc sÄ«kakas urķēŔānās neliekas nekas tik super speciāls. ieriÄ·u dzirnavas ar, baigi dublētos ar vienkoču parku tikai pa eiro lētākas un krietni mazākā teritorijā

2 Likes

otrā diena gan vēl ir baigā putra, bet cik skatÄ«jos tur paŔā valmierā ir ko redzēt, zilaiskalns un sajÅ«tu taka piemēram

also Cēsīs ir tas kosmosa izziņas centrs, izskatās sasodīti kruts, bet ne 15 eiro no cilvēka kruts

2 Likes

Otrā dienā, ja laižam caur Limbažiem un tad gar jÅ«ru, tad Minhauzena muzejs - tÄ«ri interesants. PagājuÅ”o gadu biju, bet tik paŔā muzejā. Tur vēl teritorija plus Minhauzena dabas taka lÄ«dz jÅ«rai, kas ved.

2 Likes

vispār tas ar būtu interesants. Ļoti sen nav būts. Jāizdzīvo bērnības trauma no tās raiņa vaskas figūras kuras rokā bija kkads motors, ka tā nedaudz kustējās

2 Likes

:joy: man vēl pavisam svaiga trauma. Jo neviens no 30+ cilvēkiem nereāģēja un es tieŔām domāju, ka man gļuks rauj un čau karo4 :D

1 Like

ja atmiņa neviļ tur aspazijai ar bija faking dÄ«vaina sejas izteiksme. Itkā kāds mironis bÅ«tu piecēlies viņas acu priekŔā

1 Like

Lasi manis domas, ļoti skatījos uz cenu nagiem.
Diezgan prātīgi varianti. :saluting_face:

1. pieturas punkts - izklausās vilinoÅ”i. No vienas puses gribētu izlaist Å”o, izmantot iespēju kaut kur mazliet dziļāk tad ielÄ«st Vidzemē.
    Manā skatÄ«jumā, tas ir objekt kuru ar vilcienu aizbraucot var sasniegt. Å is varbÅ«t jāpadomā…

2. pieturas punkts - ! LÄ«gatne Å”iet ir gatavais variants. Nav ne atņemt, ne pielikt. Kā viņŔ bija variants no sākuma, tā arÄ« palicis.

3. pieturas punkts - par Vienkočiem palaidu garām :D Tas īstenībā nosegtu citus sīkākus objektus.

4 . pieturas punkts - Å”eit varētu pat sadalÄ«ties - tie kuri grib uz Zoo, kuri uz kosmosa centru. Tā varētu bÅ«t opcija. Jo pēc laika abi aizņemtu vienlÄ«dz daudz.

Cik arÄ« pētot galvenā sāls ir ar gidu. Ka viņŔ daudz dod to vērtÄ«bu, jo pati pa sevÄ«m nu viņa ir pliekana.

2. Diena -

1.punkts
Valmierā: Sajūtu Parks un Neonija.
Labs iemesls arī paēst.

2.punkts
Pazemes Ezeri

3.punkts
Garām nobraucam gar Lavandas laukiem. Var Mini pieturu uzstaisīt.

4. punkts
Sudraba muzejs Limbažos

5. punkts [quote=ā€œMaass, post:46, topic:8615ā€]
tad Minhauzena muzejs
[/quote]
Par Å”o biju piemirsis. Bet bÅ«tu lielisks dienas nobeigums. Un varētu arÄ« izpeldēties.

Ja mēs ņemam Å”os marÅ”rutus. Manuprāt abas dienas ir pilnas. Kā arÄ« diezgan maz laika ceļā nositÄ«sim un ceļa izdevumu nebÅ«s daudz ;)
Valka jorpojām nesasniedzama sanāks XD

Otrajā dienā kā variantu var izskatīt Mucu muzeju. Bet tur jēga līst, ja ņemam ar visiem demonstrējumiem un intereaktivītāti - 10eu.

1 Like

Ņemot vērā, ka straujiem soļiem tuvojas datumi. Jāsāk plānot transports :joy:

@WizardsWild
@Richi
@Menestrels tev kā potenciāli pilnvarotam ziņnesim :D
Jautājums - vai piekritīsies būt par vadātājiem :D ?
Man vajadzēs auto datus - cik litrus uz 100 kumeļŔ dzer. SÅ«tat DM/PM un cik cilvēkus gatavi uzņemt?

Zoo 10eur, kosmos 15eur. Starpība varbūt nav liela. Bet cipars 15 var malziet vairāk biedēt :D

Protams var, vnk iedomājos, ka Vidzemē obligāti kādas pilsdrupas būtu japaķer pilnam komplektam

1 Like

par ēŔanu piedāvāju Bastionu Valmierā, lÄ«dzÄ«gs Lidiņam un cenas nekož

2 Likes

Sakrāj 5 pilsdrupas un dāvanā saņem vesalu pili. :joy:

JāpapĆØta, kādas vēl ir.
Zinu ka biju sazīmējis pie saglabātā, vrb ir kas pie Valmieras/Limbažiem, kas neredzētāks

Jo Å”o varētu Smiltene kompensēt, bet tikai dēļ 1 reptoloÄ«du portāla braukt… baigi lieki izklausās, ja vien ko citu forÅ”u tajā galā neatrod. Kas man nesanāca :man_shrugging:

1 Like

PaŔā valmierā ir visdi feinas pilsdrupas bet manuprāt muzeja daļa bÅ«s ciet kamēr mēs lÄ«dz turienei aizkulsimies

1 Like

Smiltenē ir skaists un sakārtots Niedrāja ezers, kur varat pastaigāties un uztaisīt pikniku :)

3 Likes

Aaaa bet ir viena lieta, ko neviļus atcerējos. Siguldā ir lieli ceļu remontdarbi, kas stabili lÄ«dz rudenim ievilksies. Jādomā varbÅ«t varēs kaut kā apbraukt to visu pasākumu? VarbÅ«t tad tieŔām Siguldu kā objektu izlaižam :thinking:

1 Like

Njaa, ja visi runā par RÄ«gā, ka visu laiku ko remontē, liekas ka pie Siguldas mūždien ceļŔ ir slēgts :smiley:

Bet tur nav tik traģiski man liekas. Būs jāapjautājas zinoŔajiem ;)
Visa satiksme kā saprotu tiek laista pa veco ceļu. Ķipa veco…

Tas ir tikai viens no remontdarbiem, un salÄ«dzinoÅ” sÄ«kums - pēc stāstÄ«tā. Man tēvs vsp ieteica caur raganu braukt

Lai nu kā, piektdien braukÅ”u uz laukiem, tad jau no ziņoÅ”u kas un kā

1 Like