Forumiešu fobijas, jeb no kā Tev bail?

tikko skatījos video par zirnekļiem un aizdomājos, ka tak daudziem tā ir actual fobija!
bailes no zirnekļiem, jeb arachnophobia:

vēl ir cilvēki, kam bail no caurumiem, saucās trypophobia:

bailes no augstuma, bailes, ka kāds tevi vēro, bailes no suņiem, vārdu sakot cilvēkiem pastāv daž ne dažādas bailes!

man, piemēram, ir kaut kāda neizskaidrojama baile, ka kaķis uzsēdīsies man uz sejas un es nosmakšu, like 0 logic, bet ir.
otra fobija man ir germs, man riebjas mikrobi, baktērijas, vnk pat iedomājoties, ka, piemēram, noliek maizes šķēli uz netīra galda, pēc tam to paņem un ēd - brrrrrr :face_vomiting:

no kā forumiešiem ir bail?
moš ir kādas nepamatotas bailes, ko nevari izskaidrot?
moš ir kaut kas ļoti nopietns, kādēļ tādas bailes uzaugušas?
man draudzenei ir bail no suņiem, jo kad viņa bija maza, viens uzbruka un sakoda seju tā, ka ir rētas.

1 Like

Topiks pa off grid dzīvošanu, topiks pa bailēm… Hmm

Te abi airi nav ūdenī

3 Likes

Hachi vnk daudz laika pavada skatoties visādus video internetā ;DD

1 Like

Anyhow, ja izņemt eksistenciālā līmeņa bailes, man bail ir tikai no čūskām. Tam pat nav iemesls, kaut kas viņu anatomijā uzdzen šermuļus, Like, why are you so bendy bro.
Un situācija laika gaitā ir uzlabojusies, šajā ziņā liels ir Zoo Breda Pitona nopelns. Like es spēju saskatīt šo dzīvnieku skaistumu, tropos tiešām ir daudz ļoti košu un skaistu čūsku, bet ne tuvāk par 2m lūdzu, un vainu starp mums stiklu vai kopēju kas to lopu tur

Lielie milzeņi joprojām uzdzen bailes. Budapeštas Zoo man bija faking jumpscare ieraugot vismaz 5m garu daļēji zem ūdens esošu anakondu

2 Likes

Ka tik @haachikooo netaisa datubāzi? :thinking:
Bet vispār man fobija no spārēm, liekas ka ieskries matos. Un tā skaņa ko viņas taisa. UN tā aste un tas kā viņa lokās vēēēē

2 Likes

trenēšu savu AI ar info par forumiešiem, lai varētu pārņemt pasauli un manipulēt ar weebiem! :lmao:

2 Likes

woooow, šis ir pirmo reizi dzirdēts! man viņas pēc maziem helikopteriem izskatās.

1 Like

Ne gluži fobija, bet man riebjas čūskas

Man nepatīk augstums (nepatīk īsti kāpt skatu torņos, skatīties lejā no tiltiem vai kraujām :sweat_smile:). Kā arī, tas pats attiecās, kad esmu ūdenī.

“Thalassophobia” - kad esmu niris ekipējumā, man arī nepatīk tas, ka neredzu apakšu. Viss tumšs un nezini, kas iznāks no tās.

3 Likes

Man pašam nav bail, bet citiem varētu būt no milzīgiem viļniem jūrā. Interesanti iedomāties ka šajos video esi nevis ar milzīgu kuģi, bet ar kādu jahtu vai vispār tikai ar glābšanas vesti :grimacing:.

2 Likes

Šis ir video, kas nāk prātā:

:nauseated_face::face_vomiting::face_vomiting::face_vomiting::face_vomiting:
Tā man ir nr.1 fobija. Tāda sajūta, ka tas ir man ādā, muskuļos, iekšās un nevaru to dabūt ārā :face_vomiting::face_vomiting:

Kkā pēdējos gados vēl pieauga fobija no augstumiem, nu jau pa traku šķita, sāku sevi mēģināt pārlauzt. Gāju pār vienu tiltu un iesākās panika, likās kritīšu kā pankūka gar zemi līdz kāds mani vnk aizvilks uz zemāku vietu :joy::sweat_smile::sweat_smile:

2 Likes

Jeee. Pat ja apakšā nav nekas mistisks un briesmīgs, lai uzdzītu šermuļus pietiek vien ar ūdenszāļu pieskārienu :cold_sweat:

1 Like

Ļoti lielas paniskas bailes no augstuma :D Neatkarīgi vai tas ir dzīvē vai spēlēs :D Kas ir pats smieklīgākais :D

3 Likes

Man laikam ir tādas divas lielās bailes, kas nāk līdzi no bērnības - abos gadījumos tās ir izskaidrojamas.

Man bija riktīgi bail no suņiem, tagad vairs ne tik ļoti. Tagad es manu, ka gan es esmu galīgi noguris vai mentāli izsmelts es no tiem sāku vairīties.

Arī ir bailes no asinīm, ne tik traki kā bērnībā, bet nu šis noteikti ir.

Man arī nepatīk apziņa, ka pa mani varētu skriet kāds liels kukainis. :D Atceros uz manis bērnībā man uz kakla vienreiz bija uzlīdis liels melns zirneklis un es to nebiju pamanījis. Kolīdz mani un kādu kustoni atdala stikls, tad gan vairs nav problēmu.

1 Like

Par fobijām gan nezinu (varbūt neesmu vēl atradis), bet, protams, ir lietas, kas mēdz uzdzīt lielu diskomfortu, piemēram, tas pats augstums vai lieli kukaiņi. Vistuvāk fobijai laikam varētu pieskaitīt dziļu ūdeni, kur nevar grīdu aizsniegt ar galvu virs ūdens, jo peldu kā cirvis (peldēt māku, bet tikai drošībā) :sweat_smile:

1 Like

Es šo personīgi neskaitu pie fobijām. Es nekāds labs vai regulārs peldētājs neesmu, tā kā bailes no dziļa ūdens uzskatu par racionālu piesardzību. :D Tas ir līdzīgi kā būt augstā vietā bez margām, it kā fobija nav, bet piesardzīgas bailes ir.

2 Likes

Tas pats jau arī itkā ar čūskām

Man ir milzīgas bailes no iršiem. Tiklīdz ar kādu saskaros, cenšos uzreiz no tā tikt prom. Domāju tas tāpēc, ka bērnībā mani par tiem (pamatoti) ļoti sabiedēja ğimene un neesmu no tā tikusi vaļā vēljoprojām.

2 Likes

Nu irši ir kā mazas reaktīvās lidmašīnas tenisa bumbiņas lielimā :sweat_smile: Man arī nav pašam patīkami, kad viens lido pretīm - bet tādā gadījumā, uzreiz ķeru rokā lielo alumīnija bļodu.

Ja par insektiem - vispār, mani jau no bērnības ir sastāstījuši stāstus par ērcēm. Neliela paranoja uzmetās, kad izeju cauri pļavai vai mežam.

1 Like