Harry Potter and the Philosopher's Stone - jaunais HBO MAX seriāls

It pagājusi vesela diena un neviens šo nav ielicis šeit forumā, brīnums.

Harija Potera remake TV šovs.
HBO max / Warner Bros ražojums.
Pirmā sezona iznāks 2026. gada Ziemassvētkos.
Pirmā sezona sastāvēšot no “Philosopher’s Stone” notikumiem.
Pa lielam var atpazīt kurš ir kurš tēls, bet ir viena lielāka izmaiņa, tas melnādainais čalis ar drediem ir Severus Snape.

1 Like

Of all the bizarre raceswaps they could have made they went and chose this :rofl:

6 Likes

mana mileneāļa sirds ir veiksmīgi noignorējusi gan Fantastic beasts, gan šo :D man laikam būtu grūti šo skatīties un nesalīdzināt ar og, bet gjau, ka pietiks jaunu fanu ;D

It kā HBO sanāk ražot seriālus, bet tai pat laikā Harija Potera frančīzes burās nav tik daudz vēja kā pirmo filmu laikā. Man gan pirmā doma prātā ir visai pesimistiska, jo asociācija ir ar Lord of the Rings: The Rings of Power, kas beigās izrādījās par lielu kūpošu lielbudžeta kaudzi ar “meh”. :D

Harijam Poteram vispār ir jaunu asiņu pieplūdums? Vai tik nesanāk tā, ka viss fandoms sastāv no veciem īgniem bukiem, kuriem ir ļoti konkrētas idejas kā jāizskatās Harijam Poteram.

2 Likes

3 Likes

Baumo tev be pārāk patīk jaunās adaptācijas ideja. :D

1 Like

Es joprojām nevaru pieņemt šitās versijas Snape XD. Like, ja jūs gribējāt uztaisīt kādu par melno, Faking Siriuss tur pat bija, cilvēks kurš ticis nepatiesi ieslodzīts

Bro looks like he’s due for paying child support to his baby mama, bomboclat

3 Likes

Grūti spriest. Daudzi protestē, jo šiem nepatīk grāmatu autores politiskie/sociālie pieņēmumi un izgājieni. Bet tajā pašā laikā Hogwarts Legacy ļoti labi pārdevās.

Tie vecie īgnie kuri grib konkrētu izskatu pārsvarā ir filmu fani nevis grāmatu fani. Tā kā šis var izpatikt grāmatu faniem vairāk, jo tas ir seriāls, kurā varbūt attēlos tēlus (not Snape tho) un notikumus tuvāk grāmatām, un vēl vairāk notikumus ņemot vērāk ka tas ir seriāls nevis filma.

Man pat principā ir vienalga, kā viņi izskatās. Vnk vienreiz jau esmu izgājusi cauri the whole rainbow of emotions gan lasot grāmatas, gan skatoties filmas un šis stāsts sirsniņā ir noslēdzies. :grinning_face_with_smiling_eyes: Kkā nevaru iedomāties skatīties it kā to pašu, but not really, vēlreiz.

Es labprāt redzētu ekranizāciju kas ir tuvāk grāmatām (justice4Ron) bet šitas noteikti tas nebūs :joy:

Varēja uztaisīt animāciju, būtu bijis perfekti

2 Likes

Pirmajā brīdī pārsteidza izvēle, tagad redzēs cik labi Sneips būs atspēlēts seriālā. Es tā lāgā vairs neatceros grāmatu Sneipu. Man viņš prātā palicis kā noslēgts, sociāli neveikls un kalsns - tas gan varētu būt nāk no filmām.

Kā jau vienmēr tur ir kaut kāda drāma. Man tik grūti iedomāties, ka Roulingai ir nozīmīga vadošā loma seriālā. Gan jau viņa tur skaitās kā padomdevēja kā tas bieži vien gadās.

Hot take. Amerikāņiem nesanāk nopietni animācijas seriāli. :D

Man drīzāk izskatās, vismaz tajā bildē, kā dusmīgs emo čalis. Not dark and mysterious anymore.
Tas apģērbs arī drausmīgs. Kaut kāds džemperis vai jaka ar rāvējslēdzēju un kāds milzīgs neglīts “poliestera?” vai kāda tur materiāla mētelis.

Izklausās pēc Sneipa. ;D

1 Like

maaaybe visa tā ažiotāža ap melnādaino Snape ir stratēģiski izdomāts triks, lai par seriālu cilvēki vispār runātu. :thinking:

dis tho :rofl::rofl:

4 Likes

Šo var komentēt vienā vārdā: drausmas.

Vienīgais iemesls, lai taisītu šo ir, lai parādītu to ko filmās neparādīja no grāmatām. Vai tas vajadzīgs? Eh, ņemot vērā cik labas bija filmas, vēl vismaz gadus 50 varēja šo sēriju likt mierā…

1 Like

Weird comment…aktieris ir vienkārši aktieris :smiling_face_with_tear: Ja jau visi grib, ka cilvēku izcelsme nemainītos no oriģinālā, tad sanāktu kārtējā filma, kurā aktieriem kuriem nav “pareizā” ādas krāsa nebūtu iespējas piedalīties. Man liekas crazy, ka šī saruna vispār turpinās, katru reizi, kad filmā tiek ielikts melnādains aktieris, kuras kontekstā tas neietekmē scenāriju negatīvi. Tieši tāpēc ir svarīgi, ka tas turpina notikt, lai visi jaunie seriāli neturpina garšot pec majonēzes. Nezinu, vai aktieris ir labs/slikts, bet tas manuprāt ir vienīgais uz kā vajadzētu balstīt kaut kādu pretestību.

Edit- Izskatā un raksturā man aktieris neliekas piemērots lomai. Bet nu tam nav jābūt saistītam ar ādas krāsu. Varēja jebkuru citu kam ir labāka Snape “aura” :D

daļēji vienkārši pārfrāzēju internetā dzirdētu viedokli :D

Bet vairāk runa par to, ka Harijs visu laiku šķībi skatās un Sneipu, un uzskata ka viņš ir sliktais. Pluss Džeims jaunībā šamējo bulijoja un pakāra kokā, šitiem momentiem ir pavisam citādāka vēsturiska piegarša ja Sneips ir melnais. Varbūt seriāls tam pieskairsies, Varbūt viņš nebūs vienīgais melnādainais pasniedzēja, kas zin. Bet pēc patreiz pieejamās informācijas…o boi, Harijs tāds viegli rasistisks sanāktu, un viņa sencis varen vairāk rasistisks sanāktu

Ui, to es nezināju, tad gan es ceru, ka viņi neizvēlējās šo aktieri tieši tāpēc. "Virtue signaling” :smiling_face_with_tear: Bet mērķis sasniegts - tagad man ir sajūta, ka seriāls būs jānoskatās

Strādāt strādā. Man pat savā ziņā ir sajūta, ka tā tagad ir tendence par kaut ko sūdzēties. Ja Sneipu spēlētu Ādams Draivers, cilvēkiem būtu pretenzijas, ka Hagrids nav gana matains vai vēl sazin kas. :D

Gan jau mūs gaida cita Sneipa intepretācija. Salīdzinājumā ar oriģinālo filmu. Lai gan kurš zin.

Savā ziņā jā - aktieris paliek aktieris. Un, tomēr saprotu, ka šo tēmu varētu cilāt un cilāt.

Bet iedodot savus divus centus - daudzos citos Holivudas filmās/seriālos, kad cenšās veikt grāmatas ekranizējumus - cilvēki noteikti lūko pēc grāmatas paustā. Bet, kad ir orģināla ideja un stāsts - cilvēki to akceptēs. Mani vienmēr, piemēram, ir pārsteidzis (nu labi, īsti nav - viss grozās tikai ap naudu), kāpēc tiek atkārtoti pārcilātas vienas un tās pašas idejas (vai nu konstantie “remakes”, nevienam neprasītie “sequels” utt). Kādreiz biju pārcilājis “African Myths & Tales” grāmatu / un Āzijas kontinenta grāmatai tik tā nedaudz pieskāros - stāstu ir tik daudz ko izmantot, kas ļautu pastāstīt par kultūras īpatnībām, to unikalitāti, vēsturi un to, ka spētu izmantot aktierus (gan vietējo reģiona aktierus, gan arī lielbudžeta, ja nepieciešams). Ir tādas filmas, bet ne vienmēr lielbudžeta (man nāk prātā The Woman King nesenākais).
Atceros, ka lielākais skandāls laikam bija ar Snowwhite rūķu tēliem - kad Peter Dinklage centās uzlikt tādu kā sienu citiem mazajiem aktieriem (kuriem jau tā ir limitētas lomu pieejamības) un beigās neviens īsti netika pieņemts - aizstājot to ar CGI. Kas notika ar filmu tālāk, to mēs redzējām.

Bet ja iet runa par grāmatu ekranizējumu, tad cilvēki būs kritiski. Varam redzēt, kas notika ar Witcher sērijām, kad seriālu veidotāji centās aiziet tālāk no autora rakstītā (kad Henry Cavills aizgāja dēļ tā un arī seriāla atcelšana in general). Jāsaka, ka pat seriāls Halo (tie kas ir zināmi ar šo spēļu franšīzi) - to seriālu veidotāji teica, ka viņi spēli un grāmatas nav spēlējuši, tās neinteresē un grib izveidot savu. Galvenais tēls vispār bija tukša atrauga no tēla (un arī galvenā aktiera prasību - ka viņš grib, lai viņa seja visu laiku ir redzama), kas ir attēlots grāmatās/spēlēs un stāsts bija pilnībā nesaprotams (ar ko - cancellation sekoja, protams).

Lai gan neesmu pats Harija Potera fans un nebiju plānojis šo skatīties tāpat - man bija neliels pārsteigums ap šo visu. Vai nevarēja dabūt Roulingu, lai viņa uztaisa kādu scenāriju “spin-off” noteiktiem tēliem? Par to pašu Sneipu, par Hagridu vai Drako Malfoja tēvu kaut - un kur varētu iepīt tēlus, ar ko lasītāji nav pazīstami?

Lai vai nu kā - skatīties, protams, var, bet man ir nedaudz uzrauta uzacs, ja notiek aktieru rases mainīšana (piemēram, man būtu visai dīvaini, ja redzētu Black Panther kā White Panther). No jaunākajiem Star Wars, zinu, ka galvenajā lomā bija Reja, bet bitīt matos, kā man gribējās, lai filma būtu uz Finnu fokusēta (jo viņam bija interesants stāsts kā no “stormtrooper” kļūtu par džedaju). Šis, protams, iedod to nepieciešamo ažiotāžu un cilvēki varbūt dēļ šī arī to skatīsies, bet, es domāju, ka grāmatu autoriem jābūt stingrākām važām uz savu īpašumu (kā to dara Eiichiro Oda ar One Piece, piemēram).

2 Likes