Varbūt ir kaut kādi baigi specifiski modeļi ar vairāk VRAM
Uz ātru, ja iesit netā, ja kaut kas uzpeld arī ar 6Gb, bet nu pa lielam standarts bija 4gb priekš 3050, kaut ko ar 6gb uzražojusi ar 3050
Parastu jā. No manis tikpat liels geimeris kā politiķis
Tik tu ar ņem vērā, ka šis nav spēļu dators.
Ja tu vēlies, lai tu vēl gadiem ilgi varētu kapāt spēles. Šis ir budžeta variants. Lielās spēles varēs izmanīties palaist uz zemiem iestatījumiem un visādi indie R.E.P.O. utt. vēl ilgi ripos bez problēmām. Grafiskā karte arī var lieti noderēt 3D un video darbā, ja tas tevi kaut kad ieinteresē.
Nu man viņu nevajag spēlēm, cik var teikt XD
Bet gribētos lai datoru neuzkar lielās zīmēšanas programmas, jo esošais reizēm nobrūk ar trakākiem krita iebūvētajiem filtriem ![]()
Bet tas otrs pat šķiet ok
Tikai 4 kodoli procim nav pārāk maz?
Parasti lietojot netu, Anime skatīties filmas, tur pāri 16gb nedabūsi.
Man pāri 16Gb sanāk tik dažām spēlēm, sanāk kādi 16 - 19gb. Bet par cik ja vēl atvērts chrome fonā un tā, tad nu maksimums dabiski kādus 20Gb ar astīti var uzsit.
Jēdzīga videokarte tev priekš zīmēšanas programmām jebkurā gadījumā noderēs, īpaši ja kādreiz iedomāsies piepirkt grafisko planšeti.
Neieciklējies savos meklējumos tik ļoti uz RAM un vairāk uz videokarti ![]()
Tādā gadījumā es tavā vietā ņemtu kaut ko no šīs lapas
Kritai video karte arī spēlē lomu, lai gan ne tik būtisku.
https://krita-artists.org/t/computer-specs-for-krita/105172
https://krita-artists.org/t/testing-the-minimum-gpu-requirement-to-run-krita-smoothly-under-4k/53595
Mēs vienkārši cenšamies tevi ievilināt gaming pasaulē ![]()
Zin kā, ram vismaz man ir atskaites punkts, cik GB ir slikti (4) un cik ir labi(cik pēc apgreida ir)
No video kartēm es vsp neko nesaprotu, tur nav tā “lielāks cipars labāks par mazāku”
Uz zemiem iestatījumiem spēlēt spēli ir mazohisms. Zemāk par High noteikti nedrīkst.
Nav tiik traki. Kad agrāk paladinus spēlēju, man bij tik zems poligonu skaits, ka tēlu sejas izskatījās kā kartupeļi
Pat ne tas. Ja tu ņem sev portatīvo kā vienīgo un galveno datoru, ir sava jēgā nenoskopoties un paķert vismaz kaut kādu atsevišķu video karti. Es ņemot savu pirmo portatīvo nodomāju ietaupīt un pēc tam gadiem ilgi mocījos ar bremzējošām aplikācijām.
Tam portatīvajam ir 16 GB sistēmas atmiņas un 6 GB video atmiņas. Tas ir vairāk nekā tev šobrīd ir.
Ņem to ko @Kristianux iesaka, viņš sliktu neieteiks.
Pasaki to visiem Steam Deck faniem. :D
Nu tavam variantam tas pats- video kartes atmiņa- jo lielāka jo labāka
Galu galā tas ir VRAM
Kurš spriežot pēc ziņām drīz maksās kā zelts. xD

Citējot vienu anime “can I help me”
https://www.rdveikals.lv/products/lv/150/793030/sort/5/filter/0_0_0_0/VivoBook-15-X1502VA-BQ681W-FHD-IPS-i5-13420H-16GB-512SSD-EN-W11-Silver-portatīvais-dators.html
Intel videokarte jau vairs neskaitās laba, vne?
RAM šobrīd ceļas cenas. Tuvākajā laikā datori paliks kriksīti dārgāki. Šos te portatīvos, uz kuriem tu skaties, tas vēl diez vai ir paspējis ieteikmēt.
Tā pati integrētā video karte vien ir. Pa labam tu gribi NVIDIA.
Ok nezinu cik šitais labs bet vnk referencei +/- uz cenām ko tu meti iepriekš:
Šitas jau kaut kur tika mests, viņš izskatās ok, vnk, uztrauc tas, ka procesoram ir 4 kodoli. Tas nav pārāk maz? Jeb tas nav tik būtiski kā frekvence un tie mega baiti