Ieteikumi jaunam datoram

Fn+space darbojas. Nepamaniju ka uz space bija simbols are gaismiņu.

9 Likes

come on un tu pa nepadalījies ar bildi kā tās gaismiņas izskatās…party pooper :P :D

3 Likes

Lūdzu lūdzu. Tagad padalījos.

8 Likes

Lets go, lapiņas!

Tas gaismiņas simbols viņiem vairāk kā kronis izskatās

Jā sort of

9 posts were merged into an existing topic: Mūsu pieredze ar Windows versijām

A post was merged into an existing topic: Mūsu pieredze ar Windows versijām

Šoreiz laikam es nākšu ciemos pēc viedokļa. Šis ir kaut kas, kas man ir plānots šajā gadā, bet, labprāt gribētu pakonsultēties ar speciālistiem šeit.

Ir plāns nopirkt jaunu portatīvo datoru (parasti to daru ik pēc 5-7 gadiem). Mans pašreizējais portatīvais, diemžēl, ir ielūzis pie atvēršanas (tas ir, tā plastmasa josla, kas tur ekrānu portatīvajam ir atnākusi vaļā. Aizvērt nabagu vairs nevar - un gāju prasīt, cik būtu to salabot, bet man servisā minēja, ka varētu sanākt dārgāk par pašu datoru).

Tādēļ lūkoju nākošajā virzienā - man pie sirds ir tieši Lenovo firma (slikta pieredze ar Acer datoriem. Ok pieredze ar LG, Samsung un Asus). Lai gan neesmu izteiktais geimeris, man tomēr ir svarīgi, lai varētu spēlēt vienu noteiktu spēli labā kvalitātē - Subnautica 2. Dev’i izlaida “requirements” (skatīt recommended):

Cik saprotu, šie ir specs primāri lielajam datoram?
Kaut ko pakonsultējos ar ChatGPT un ir divas opcijas, kuras man izlēca:

Es datorus arī primāri izmantoju darbam (bet, nekādas īpašas arhitektu vai programmētāju aplikācijas). Varbūt video veidošana, viss no Office, radošie projekti.

Varbūt jums būtu kādi ieteikumi? Varbūt apskatīt pat citas firmas portatīvos datorus?

Aizej uz Euronics un pačamdi. Legion 5 cik atceros ir izgaismota steelseries klaviatūra kas tev varētu patikt, bet atsaucē uz patreizējo klēpjdatoru: abiem ir plastmasas šasijas. LOQ led ekrānam nav ne vainas, bet L5 lielākā priekšrocība būtu OLED.

Novērojums iz dzīves: LOQ dzīvē ir krietni treknāks nekā bildēs izskatās.

1 Like

Tagad mīnuss ir tāds kā sākuši ražot kvadrātainos ekrānus gaming laptopiem, neesmu pētējis vai visiem modeļiem, bet tagad tāds trends. Nu nosācīti kvadrātainus, 16:10. Reāli besī ārā tāds formāts. Bija standarts 16:9, kas ir ideāls.

1 Like

Arī jāpapēte upgrade iepsējas vai var ielikt otru nvme kociņu. Ja parasti standarta liek 500Gb vai 1TB. Ja ir par īsu, tad var nopirkt otru.
Un vai var Ram kociņus upgreidot .

Arī paskaties TGP, šo veikalos neraksta, bet identiskām kartēm varbūt dažādas jaudas, 45w, 60w, 130w utt.

1 Like

Nebūs gauži vienlīdzīgi salīdzināt 4060 sr 4070, bet fakts paliek. Cik atceros 4070 TGP bija 115w bet L5S ir aprīkots ar dzesi 75w jaudai un kartei ir nogriezta takts.

Uztaisīju fact check: L5S atbalsta pilnu jaudu ar visu 25W papildus “boost”.

Jā, bet tev pa lielam jāsatraucas tikai par video kartēm. Nvidia sauc savas lielā datora video kartes un portatīvo video kartes vienādi, lai gan tie ir divi dažādi produkti. Rupji rēķinot var uz to skatīties tā, ka portatīvā video karte atpaliek par modeli vai paaudzi. Salīdzinot tev vajag lai portatīvā kartei būtu lielāki cipariņi. Lielā datora RTX 3070 gan jau būs kas līdzīgs portatīvā RTX 4070.

Ņem tik vērā, ka Subnautica rekomendētās prasības ir 1440p izšķirtspējā. Ja palaidīsi spēli 1080p, tev attiecīgi arī prasības būs mazākas.

Piemeklē korpusu kas tev patīk. Korpus no dārgas sērijas, bet viena no lētākajām komplektācijām varētu būt labāka pieredze par spicāko komplektāciju budžeta sērijai. Tu klaviatūru un ekrānu lietosi katru reizi, bet to spicāku vai mazāk spicu video karti tikai ik pa laikam.

Kad noskatīji aptuveni modeli. Piem, Lenovo Legion Slim. Noteikti izsit to cauri kurpirkt.lv un salidzini.lv.

https://www.salidzini.lv/cena?q=Lenovo+Legion+Slim+5+

Piemēram, es atradu +/- to datoru ko iemeti par 300 EUR lētāk Portatīvais dators 83EX001KMH BOX Lenovo Legion Slim 5 16ARP9 16"WQXGA /R7-7435HS/16GB/512GB SSD(M2)/GeForce RTX4070/Win11 Lenovo

2 Likes