Lai ASV pilsonis no šī pirmā dienesta dabu kādu garantiju - nodošanas dokuments, navīgacija vai jebkas cits, kas apliecina, ka viņi bijuši un ir aizveduši tur paciņu.
Nezinu, kā tas strādā ASV, pie mums pie labas un uzbāzīgas gribas no dienestiem var dabūt šādu info.
Pirms šodienas saieta nesenā Salaspils botāniskā dārza apgarots izlēmu izlocīt kājas pa vietējo LU bot dārzu. Devos ar konkrētu mērķi redzēt Ķipa vēsturisko brīdī tauriņu mājā kad vienlaicīgi bija kādi 100 tauriņi. Principā paspēju uz pēdējo brīdi jo ar oktobra sākumu tauriņu mājā veras uz ziemu ciet. Vai bija 100 nezinu, bet bija daudz. Ļoti smuki
Tad vēl paspēju ieskriet doma laukuma Miķeļdienas tirgū un patērēt tur naudu pērkot dīvainas zaptes un marinējumus
2 vai 3 slāņu?

Nu ko,
RSU “Arts & Crafts society” klubiņš ir oficiāli dzimis arī soc.tīklos (INSTAGRAM būs šeit). Logo veidoja prezidents - tur ir nedaudz tādi kā bruņinieka tematika, saistībā ar mūsu saknēm - miniatūrām. Rītdien iešu runāt ar mājaslapas redaktoru par to, vai var izveidot jaunu sadaļu universitātes lapā, lai varu iet un uzreiz jau labot lapu un veidot atpazīstamību. Esmu izplānojis nākošo miniatūru pasākumu nākamnedēļ, ir norunāta viena sadarbība ar vienu internacionālo expat klubiņu oktobrī, kuri rīko ziedojumu akcijas un zupas virtuves, un tad arī papildus mūsu pakalpojumus arī izmantos ārzemju studējošo valdes balvu veidošanā (viens no viņu biedriem jau ir mūsu valdes loceklis, tieši pie sponsoru piesaistes. Pašlaik arī makšķerēju, lai dabūtu vēl vienu vēlāk)
Saliku kopā 5 lapu mazo manuskriptu ar izmaksām par dažādiem pasākumiem un kur meklēt nepieciešamos materiālus - lai studenti varētu sastādīt budžetu janvārim-decembrim, 2026.gadam. Grupa ir jauna - bet, redzu, ka viņiem arī visiem acis deg par šo visu. Plus, daudzi no viņiem ir labsirdīgi, mērķtiecīgi un tiešām vēlās darīt labu Latvijas sabiedrībā (kā arī studentu kopienā).
Nu vellos - man dažreiz tāda sajūta, ka varbūt esmu aizsācis kaut ko, ko mans prāts vēl nespēj aptvert
It īpaši, kad uzzināju, ka puse no grupas biedriem vēl skatās anime - prasīja meitenes, vai varētu arī uztaisīt kospleja veidošanas pasākumus ![]()
Bet - oktobrī sekos jauns piedzīvojums (tur palikšu un būšu joprojām mentors). Bet, mani ceļi uz kādu laiku vedīs arī ārpus Latvijas - uz kurieni, to vēl neatklāšu.
Produktivitātes karalis.
Haha - oo nē, noteikti nē
Kad esmu darbā un daru vēl papildus šīs lietas, viss ir super. Bet vo ja kaut kas ir jāizdara priekš sevis, tad gan nedaudz buksēju, haha.
cerams tas ir privātais trackeris, savādāk ja tie būtu darba devēja dati: tas izklausītos ļoti distopiski.
Es pašnodarbinātais, man viss ir privāti. :D
Mums darbā arī var parraudzīt efektīgumu. Tas protams vairāk uz noliktavas porcesiem atiecas, bet konkrētas porgrammas ietvaros var redzēt arī lietotāja datus..
nice

Es vakar nomainīju stīgas ģitārai. Pirmo reizi to darīju. Viss sanāca veiksmīgi.
Pirmo reizi pa ļoti ilgu laiku paņēmu pat patrinkšķināju nedaudz (zin kā, jaunas stīgas, un shit!) un izrādās ka baigi sāp pirkstu gali ![]()
Tas no nepareizas stīgu izvēles vai ilgās pauzes?
pauze for sure, bet maybe both! ![]()
Aizgāju uz veikalu kur tirgo stīgas, teicu ka man vajag stīgas. Man džeks pretī prasa kuras. Es viņam saku ka metāla un akustiskai ģitārai. Šis man sāk skaidrot visādu veidu, brendu utt un tad vēl prasīja izmēru. Es vienkārši pis… Izmēru??
I mean big, ofcourse..
bet viens izmērs esot vieglāk spiest, sliktāk skan.. otrs labāk skan, grūtāk spiest. Protams, I am a big man, fancy new whatever, ņemšu tās kuras labāk skan un maybe not good choice. Maybe not such a big man! ![]()
Nu jā, bija grūti spriest nezinot vai tev ir akustiskā vai nē, jo tām arī esot orķestra variants ar tērauda stīgām kas traki griežas pirkstos, bet pieņemu tu uzliki bronzas stīgas?
Jā, bronzas
Nopirku jaunu mašīnas bateriju. Pēc 3 dienām, kad iekāpju mašīnā un nevaru pielaist, beidzot atvēlēju 79€. Izrādās japāņu mašīnām bateriju izmēri un klemju novietojums atšķirās no pārējām eiropiešu baterijām.