Laiks hobijiem, kad kļūsti par vecāku?

Kā paliek ar saviem hobijiem video spēlēm un animēm, kad kļūsti par vecāku vai jums tam visam ir laiks vai nav?

Es aktīvi geimoju, skatos animes. Tā Ir svarīga dzīves sastāvdaļa.

2 Likes

Mums te lielākoties ir bezbērnu cilvēki, tāpēc diži daudzveidīgas atbildes nedabusi :sweat_smile:

1 Like

@Shitbird kvalificēts speciālists :smiley:

3 Likes

Nevaru iztēloties kā visam pietiks laiks, bet domāju nāksies iemācīties skatīties anime fonā un spēles kačāt optimāli partnera/-es noslodzei.
Ja man piedāvātu būt mājas vīram, nebūtu pamata noraidīt.

1 Like

Pirms mēneša varēju vēl mierīgi skatīties anime barojot bērnu, noskatījāmies Golden Kamuy un daudzas sezonālās, bet tagad kopš viņš ēd ātrāk un ir aktīvāks un skatās uz ekrānu vairs skatīties neko daudz nesanāk, tāpēc lasu mangu/manhwas telefonā. Manhwa īpaši parocīga jo tieši domāts uz telefona skrullēt :sweat_smile:

Gamings gan man pagaidām galīgi nesanāk, bet vīrs toties vēl aizvien laimīgi spēlē :pensive_face: zīmēt arī vairs nevaru, varbūt vienīgi ja izraktu blociņu un atsāktu uz papīra, bet ceru kad mazais paaugsies pamazām dabūšu visus hobijus atpakaļ.

It kā jau teorētiski kad viņš var noturēt galvu var likt ķengursomā un geimot ar sīci, bet manam nepatīk somā būt ja nestaigā apkārt tāpēc man tas variants neder :joy:

5 Likes

Ja man kādu dienu būtu troņmantinieki tad tur lielākā problēma būtu visi potenciāli bīstamie objekti, ko man ir tendence atstāt kur pagadās XD. Tur šķēres, virtuves naži, papīrnaža asmeņi, skalpeļa asmeņi

4 Likes

Tāpēc man ir sapnis par atsevišķu darbnīcu. Pats esi redzējis kādi objekti man ir istabas ainavā.

2 Likes

Domāju gluži tā ka pavisam nav laika nebūs, bet nebūs arī tā ka atnāc pēc darba teiksims piecos un vari geimot līdz 23:00 netraucēts. Būs jāvelta laiks arī sīcim, bet bērns jau guļ vairāk, skaiti, ja noliec gulēt 20:00, līdz vakaram būs arī kāds laiks saviem hobijiem.
Galvenais, lai sieva nav kaut kāda ragana, kas neatbalsta spēles, Anime. Ja otram ir līdzīgas intereses, tad ir ok. Var viens pieskatīt sīci kādu laiku, tad otrs maiņas, un atradīsies arī laiks spēlēm.
Trakākais varētu būt, kad sīcis sāks staigāt, tad viņi baigi jāpieskata. Vēlāk, kad paaugsies ies skolā, būs patstāvīgi, tad jau būs ok, skolas gaitās sīcim jau ir savas intereses utt, nav jāsēž blakus visu laiku jāpieskata.

Bet par bērniem diži domājis neesmu, laikam reāli, ja tikai pie kādi 40. Bet vajag arī normālu sievu, kurai ir kopīgas interes, nevis tā ka tevi pieķēdē pie radioatorā un neļauj spēlēt Genshinu.

1 Like

Otrs, kas varētu uztraukt financiālā puse, Latvijā bērnu pabalsti ir ļoti smieklīgi, tas jau skaiti tev jāuztur otrs cilvēks, gandrīz vai vajag 2x algu tad.

1 Like

Kad sīči ir tik veci lai ietu skolā tad jau var ar viņiem spēlēt kopā :joy: Protams ja nekļūst par arhetipu “tētis-ex-geimeris” kas zaudējis gaismu acīs skrullē facebook, heito uz spēlēm un pastiprināti cepās par sīča atzīmēm

Par to es ar iedomājos. Iedomājies tur veterāns tēvs Genshinā Co-Op palīdz sīcim, kas tikko sāka spēlēt :D

es pat teiktu ka ir lielāka iespēja, ka sīkais saskatoties visādus influencerus, pateiks ka videospēles ir bezjēdzīga un bērnišķīga lieta, un ies savā istabā ar crypto trading utt nodarboties

3 Likes

4 Likes

Kā te daži minēji, noteikti nāksies iemācīties kombinēt vai pat atlikt lietas malā. Vai eksitē vēl miegs, kurš vai vispār ir vajadzīgs un var atlikt varbūt :D XD bet cik ilgi novilksi kas zina

Te laika mirko menedžments un abu iesaistīto, ja tādi ir abi, cieša organizētība.

Atkarīgs arī kādi hobiji - ja tas iesaista instrumentus vai ko citu būstamu mazajam, tad jādomā par atsevisķu izstabu vai kontrolētu vidi.

1 Like

Viens bērns pirmie gadi prasa daudz uzmanības, divi bērni, ir vieglāk, jo šo uzmanību, ka kāds ar viņu “darbojas“ , samērā pietiek viņu pašu starpā. Protams visi tie riski kas pat neienāk prātā, tāpēc ir jāpieskata un nedrīkst izlaist no acīm. Pēc likuma tikai 7 gadu vecumā bērnu drīkst atstāt neuzraudzītu, un persona kas pieskata jaunāku par 7 gadiem, jābūt laikam 13 gadu veca.

Laiks, es teiktu ka laiks pietiek dažādām lietām, tik prioritātes var pamainīties pašam nemanot, un tā ļoti skaisti var paskriet 10 gadi bez datorspēlēm. Filmas, seriāli, anime mierīgi var skatīties, vēl jo skaistāk, ja tas notiktu kopā ar ’’sievu’’ un tad arī bērniem.

Mūžīgais jautājums par naudas lietām, tās man šķiet vienmēr būs par maz, īpaši jau tajās reizēs, kad notiek kas neparedzēts.
Tik, skatoties ko jau mēs katrs dzīvē vēlamies. Kamēr esi viens, bez mācībām, darba varbūt tas ir datorspēles/anime, varbūt sportiskās aktivitātes/anime, varbūt kas cits /anime.
Un kad tomēr kāds otrs dzīvē, kas tomēr tev būs pirmajā vietā? Un kad jau esat trīs, četri, kad tev ir sava ģimene, nezinu vai tā tas ir visiem, domāju ka laika gaitā prieku tev radīs kas pavisam cits, un ne datorspēlītes :slight_smile:

Lai vai kā, anime skatīties vienmēr ir bijis laiks, tas netraucēja darboties divos darbos, pavadīt laiku ar “ģimeni“, audzināt meitu, un turpināt arī mācības.
Tik nu jā, nekad mēs neko nevaram prognozēt, svarīgākais, dzīvo šodienai, izbaudi kas tev ir šodien, ar katru jaunu dienu nāks cita pieredze, citas prioritātes, un godīgi, jā, ir jādzīvo nākotnei, jānodrošina tā, tik pārāk daudz par to domāt, kā būs ja būs tā un tā, tas ir nekam nevajadzīgs smadzeņu noslogojums :wink:

*galvenais netērēt vairāk kā pelni :smiley:

5 Likes

Nu tas pa lielam uz jebkādu ģimenes izmēru un veidu attiecas. Pat ja tavie vienīgie apgādājamie ir kaktusi

1 Like

Skatoties, kas par spēli. Ja vienreiz izejam teiksim kā Assassins Creed Shadows, tad ja iziesi pēc 10 gadi, neko nezaudēsi. Bet ja dzīvā kā Genshin Impact, tad nu gan depresīvi. Šis jau izklausās pēc tāda kā panta uz cietumu 10 gadi:D Kad tev ir ģimenē un sīkie, noteikti nav tik traģiski, ka nav laika savam priekam.
Kā es Genshinam vienmēr atrastu laiku, tā ir mīļāka spēle :kawaii_potato:

Vēl jau arī pastāv iespēja nolīgt aukli, bet nu mūsdienās tad tev jābūt vienkārši ļoti bagātām, lai maksātu veselu algu auklei :D

Ka es varētu te čuhņevillā atrast aukli :sob:

Ja maksātu, visu atrastu, tik kurš var maksāt, tāpēc saku jābūt bagātam tad