Nestandarta raksts (negribēju šo jautāt citos topicos, tapēc nolēmu izveidot jaunu), bet vai tev, vai paziņām ir tukši, izlietoti veipi? (salt, crystal, elf bar, utt.)
Es iesaistos ukraiņu labdarības organizācijas “Tavi Draugi” akcijā, izlietoto veipu vākšanā, tapēc nolēmu arī uzrunāt forumu. Īsumā, no tiem tiek izņemtas ārā baterijas, kuras pēc tam tiek izmantotas dronu izgatavošanā.
Saprotu, ka nav tas labākais timings, saistībā ar pēdējo dienu notikumiem Latgalē, bet tomēr palīdzība viņiem ir nepieciešama, un savu draugu loku jau esmu izsmēlis/iesaistījis.
Ja tev vai paziņām, mētājās izlietoti veipi, labprāt tos no jums savāktu, pats piebrauktu pakaļ.
Ja tev ir interese, ir ko noziedot, atbildi uz rakstu, un es uzrakstīšu PM, lai norunātu tikšanos.
Cik es painteresējos par iespējām Latvijā, tad lai būvētu dronus bija nepieciešama izglītība mehatronikā/elektroinženierijā. Bērniem un jauniešiem ir iespēja būvēt dronus mehatronikas/robotikas pulciņos un Jaunsardzē. Tā brīvprātīgi, iespējas būvēt viņus nav.
Ja pēc ~2ned saņemšu zaļo gaismu no IeM, tad jau nākamgad arī mācīšos pilotēt dronus, bet tas jau ir cits stāsts.
Pieteicos uz VAD jūlija iesaukumu. Tagad tikai gaidu atbildi no veselības pārbaudēm. Ja viss saies, izietu VAD, pēctam dotos tālāk uz Aizsardzības akadēmiju, uz Gaisa spēkiem. Tad jau arī es mācītos dronu/pretdronu tehnoloģijas.