New Gods: Yang Jian - vizuāls kokteilis Cowboy Bebop stilā

Martial Arts Reaction GIF by Arrow Video

Sveicu es Jūs!

Kā teica šis kungs. Un daļa taisnības ir. Taču - nekuļam auzas ātrāk kā nogriežam. Uh kā pateicu. :D

https://www.imdb.com/title/tt19757204/

Pastāv maza Ķīnas animācijas studija Light Chaser Animation Studios, kura lūk mēģina salipināt savu multivisumu ar dieviem, blackjack un sukubiem. Tur ietilpst gan šis darbs, gan Nezha Reborn, gan White Snake ar turpinājumiem. Sižeta pamatā ņemot esošo mitaloģiju, to pielāgojot, pievīlējot. Kā rezultātā te var rasties, neatbilstības mītos vai personāžos un to izcelsmē. Lūk tāds fakts pasaules galaktikā.

New Gods: Yang Jian ir ļoti pa savam tukšs, tai pat laikā bezgala skaists, neparasts un ar savu atmosfēru eksistējoš darbs. Kas tiek papildināt ar ritmisku, blūza un džeza ritmiem eksistējošiem skaņdarbiem, kuri, lai arī diži daudz variācijas neveido, tomēr lieliski strādā, radot piedzīvojumu un pārdzīvojumu toņus epizodēs, liekot notikumiem izskatīties gan pietiekoši komiskiem, gan pietiekami nopietniem, bez pārlieku liela dramatisma.

Sākot skatīties, mani nepamata sajūta tieši par Cowboy Bebop. Grūti teikt, cik daudz iedvesmas smelts un vai vispār, tomēr sakritības vērojamas. Stilā, kadrējumā, personāžos, stāsta dinamikā un daudzās citās lietās. Jā protams, var pievilkt aiz auss daudzus momentus un pat teikt, ir citviet tādi paši darbi un vispār ne tuvu nav līdzības, tomēr tieši džeza notis Cowboy Bebop izmantoja tā, kā neviena cita anime nav darījusi. Un arī šeit jūtama tā pati enerģija. Es sen neesmu ko tādu izjutis - vizuāls baudījums, absolūts un nenoliedzams. Pat pustukšais sižets šeit spēlē drīzāk pa labu un ir iespēja piesātināties ar bildi, rakursu maiņām, atmosfēru, kas tiek radīta ar kaudzi personāžiem fonā, dzīvu apkārtni un dažādām lokācijām, kuras atšķiras.

Vienu pat mirkli liekas, ka skaties kaut ko Zvaigžņu Kariem, interpretētas scēnas. Un vispār rodas sajūta, ka ir paņemts labākais no animācijas un filmām, vizuālās daļas, un tas ir salikts kopā. 3 dienas pārcilājot idejas, es saprotu - ja sižetas var teikt daudz “bet”, vizuālam man īsti negribs, ir protams dīvaini risinājumu, ka dažbrīd realistisks mo-cap vai kāda tekstūra, tomēr tie ir sīkumi. Disney neko pat tuvu nav spējusi radīt ko tādu pēdējos gados. Nevienā mirklī. DreamWork ar savu pūķi iespējams vienīgie, kas varējuši.

Solarpunk 14. gadstimtā, ar MMORPG treileru raksturu un dažviet videospēļu stilistisku kinematogrāfisku bildi. Atceratier World of Warcraft treilerus un cik šiki izskatījās. Vai kādu citu episku kinematogrāfisku treileri, kurš jums paticis.

Cīņas šeit ir pa savam episkas, graziozas, ar humora devu, filma savai iekšējā humora vispār netrūkst, tomēr ar savu specifiku. Ir piezemētāki momenti, vienkāršāki pat prastāki, bet ne mazāk efektīvi. Ir sava enerģija. Savi stili. Un arī šeit tomēr pazūd daži ļoti intersanti un neparasti paņēmieni, kuru realizēšana prasījās vairāk, jo nav daudz tādu darbu ar šādu cīņās pieeju.

Bet lūk sižets, tā gan ir divpusēja monēta, viens kā jau minēju - tā tukšumu atsver vizuāls.
Tomēr savā esencē, viņš zaudē daudzas lietas un priekšrocības. Motīvi šeit daudziem ir diezgan skaidri lasāmi, vai personāžu izturēšanās kā nesatricināmajam ar vēso prātu, dod savu efgektu un grāciju, tomēr daudzos momentos, kad liekas, ka vajadzētu just līdzi vai pažēlot - negribas, ne tāpēc, ka viņš ir slikts bijis un nav pelnījis, bet tu nesaproti par ko. Pietrūkst šī dziļuma, atvērtības. Nelaiž tā īsti klāt, lai saprastu.
Lai ganpersonāži kolorīti, tiešām atmiņā paliekoši, lielākoties, bet nav tekstūras un formas bieži viens, lai gribētu ar viņiem pilnā mērā iepazīt.

Un sanāk, ka pa savam Yang Jian savās rokās tur daudzas labas un sasodīti stipras kārtis, no kurām, dažas izspēlē ļoti prasmīgi, bet turpretī dažas vispār izmanto nepareizi vai pat nomet, jo nezina ko darīt.
Taču rekomendēt var. Pa savam ir vērta. Estētisks okulārs baudījums, kurš sižets - savu darbu veic, stāsts notiek. Bet vairāk arī nevajag.

Dažas bildītes kuras man vienkārši patika.

4 Likes