Nopirku Terry Pratchett “Discworld” noveles

Kā pusaugu bezdarbnieks pirātoju e-grāmatas, ir arī šādas tādas fiziskās, taču koju laikos pazaudēju čupu mīļāko kad “aizdevu” vienam cilvēkam izlasīt :expressionless:

Kā pats? Vai tev ir tradīcija ceļojumos tās meklēt? :D

2 Likes

ngl, šitā klišeja man baigi besī. Zinu, apstrīdēt kko ko pats Tolkīns ir sarakstījis sendienās ir ķecerības, bet es tajā nevaru iebraukt. Mazāk tas ka arī rūķu sievietēm ir bārdas, sure cita rase, whatever, bet vairāk tas ka abus dzimumus nevar atšķirt.

1 Like

Uhh - šī visnotaļ ir lielākā sāpe, kurai jūtu līdzi… Vai bija daudz? Es tieši tādēļ veidoju pats savu “bibliotēkas karti”, kur redzu, kam esmu aizdevis un kurā datumā. Arī pats esmu šādi pazaudējis grāmatas, kuras vēlāk kāds “aizdeva” tālāk saviem draugu draugiem. Un vairs bez pēdām nezinu kur ir.

Man e-grāmatas patīk, bet problēma ir tajā, ka es bieži aizmiegu lasot tās uz planšetes :sweat_smile: Nezinu kāpēc - tādēļ man patīk fiziskās kopijas labāk. Un jā - savos braucienos apmeklēju grāmatnīcas. Tur veltu veselu dienu - it īpaši tad, kad redzi VESELU plauktu ar Pratchett grāmatām priekšā… phew.

Man pirmā bija grāmatnīca Stokholmā, kur pārdod fantastiku un sci-fi, un ir visādas lietiņas priekš tabletop rpg arī - ja kādreiz sanāk, noteikti iesaku.

2 Likes

Bārda tik gara un kupla ka visu nosedz xD

1 Like

ja rūķi dzīvotu mūžīgajā sasalumā sure, bet dzīvojot pazemē, kur ir fiksēta temperatūra… tik kupls apmatojums tikai traucēs. paskaties cik kurmjiem ir samtains gluds kažoks

1 Like

Vai tas tādā gadījumā nekalpotu par “kārtas sadalīšanu”? Hierarhiju? Jo skaistāka bārda, jo augstākas klases rūķis?

Jo viņiem nekas cits jau īsti nav, kas simbolizētu, kuras klases pārstāvis.

1 Like

mayhaps

vsp rūķu hierarhija kas balstās uz kko anatomisku nevis kuram vairāk zelta ir interesanta ideja. Ja es vsp likšu savā gabalā iekšā rūķus, viņi definetly būs balstīti vairāk uz racējdzīvniekiem nekā uz drukniem spalvainiem onkuļiem un tur varētu būt pēc ķepnu izmēra balstīta hierahija or something like that

3 Likes

Kas vainas drukniem, spalvainiem onkuļiem? :smiley: Visu iemīļotais Senshi kā nekā

image

1 Like

vainas jau nav nekādas Vnk būtu forši ja autori biežāk noietu no klasisko fantāzijas rašu stereotipiem un kko intersantāku ar tiem izdarītu. piem koka elfi, kuriem pēdas var teikt ir otrais plaukstu pāris, dēļ tā ka tie visu dzīvi pavada kokos. utt

vai arī paspēlēties ar citiem stereotipiem. piemēram man galvā ir ideja ko gribu apspēlēt, ka goblini ir visai inteliģenta un mierīga rase, kas ir izolēta uz vienas relatīvi nelielas izolētas salas, tāpēc kontakts ar pārējās rasēm notika relatīvi vēlu…un kultūršokā satiekot šos slimīgi zaļos, gandrīz kailos garpirktainos radījumus, kas sazinājās pilnīgi citādāk nekā pārējās rases/sugas dēļ viņus pārējie uzskatīja par mežoņiem un šitās baumas izplatījās tālu, un ātri

2 Likes

Nav liela sāpe, tikai muļķīga sajūta. Aiz lielā entuziasma atdot tieši tas kas visvairāk patīk, un ne vienu, bet visas lmfao

Tu esi pārāk labs cilvēks, tādu cūcību nevar piedot :grinning_face_with_smiling_eyes:

Un jā, arī neesmu e-lasītāju fans. Ir ērti, bet tās grāmatas kaut kā arī atmiņā nepaliek, visas saplūst vienā putrā, kad nav fiziskās saskares elements.

Ko tā? No sākuma gan jau tas bija domāts tik vien kā joks, hihi haha sievietes ar bārdām. Labs rakstnieks un labs worldbuilders pat jokiem aizies līdz loģiskajam iznākumam, tur rodas tā sulīgā, fascinējošā pasaule, fantāzijas sabiedrība kas tik ļoti atšķiras no mūsējās.

Un kāpēc lai rūķiem, kas savā veidā ir reliģiskie fundamentālisti, nebūtu tabu pirms kāzām prasīt kas ir biksēs?

2 Likes

Nja… diemžēl tas vēl bija periodā, kad bija daudz eksāmeni un projekti universitāte, tādēļ tas pilnībā izkrita no prāta, līdz par to atcerējos pēc pusgada :sweat_smile: Prasīju, kur grāmatas, bet neviens vairs neko nezināja.

Tiesa - un lai arī tie e-lasītāji domāti, lai nevajadzētu aizņemt 3kg vietu somā, ceļojot, kaut kas iztrūkst. Man bieži arī grāmatās patīk atlocīt stūrīšus, kad tur ir bijis kāds citāts vai paragrāfs, pie kura vēlēšos atgriezties.

Haha, tas būtu interesants pavērsiens :sweat_smile: Šeit noteikti tas gif “It’s a trap” būtu tieši laikā

1 Like

Izskatās interesanti un vāki jau ļoti skaisti. Vārds bij dzirdēts, bet lasījis neesmu. Jāiek lasāmajā listē.

3 Likes

Zin, te vecais teiciens: “Neskati grāmatu pēc vāka”, bet ja godīgi, vāks ir tas pirmais, kas mani uzrunā to paņemt rokās un tad izlasīt īso “synopsis” grāmatas otrā pusē. Šeit tie vāki ir tādi DnD cienīgi, ka dodies piedzīvojumā.

3 Likes

Piekrītu, vāki tiešām spēj piesaistīt uzmanību, it īpaši, ja tie ir tikpat iedvesmojoši kā šie. Tomēr galu galā, saturs ir tas, kas padara grāmatu par īstu dārgumu. Ir labi, ka Terry Pratchett grāmatas spēj piedāvāt abus - vizuāli pievilcīgus vākus un labu saturu. Sākšu ar vienu no tavām rekomendācijām un redzēsim, kur šis piedzīvojums mani aizvedīs!

1 Like

Es tagad tieši iedomājos - vai esi redzējusi Netflix animācijas filmu “Klaus”? Pēc Tava stāstītā, man tas vispār liekās kaut kā līdzīgs kas ir “Going Postal”.

Fīdā ieleca jautrs video, kas man atgādināja šo diskusiju. Vai esi redzējis “Monthy Python: Life of Brian”? Atgādināja rūķu dilemmu (skatīt 03:25 minūti):

Galīgi esmu palaidis garām šo autoru un visumu. Kāds tur ir vidējais kvalitātes līmenis ar tik daudz novelēm, @Mayo_Musketeer, @WizardsWild ? Man nav ne jausmas kāda bija astoņdesmitajos fantāzijas komēdija. :D

Neesmu redzējusi, bet summary tiešām izklausās līdzīgs :thinking: Bus jāsaglabā prieks Ziemassvētkiem

Vispār Going Postal it filma, pat tīri ok, ja patīk britu humors. Un arī Hogfather ir skatāms gabals

Imo kādas pirmās divas, trīs ar fail wizard Ricewind ir kinda meh, autors vēl tikai sāk izstrādāt savu stilu. Kā arī esmu dzirdējusi, ka pēdējās varot just kvalitātes kritumu. Pārējās ir bangeri, tiesa, tam stilam ir jāpatīk.

Mana sīkajai māsai nepatika konstantā klišeju parodēšana un subvertācija, viņa sagaidīja standarta epic fantasy.

3 Likes

Man pat gribētos teikt, ka tāda kā fantāzijas pasaule ar “Monthy Python” tipa humoru. Šīs bija tās sērijas, kas man lika pasmaidīt, tās lasot. Vai nu tas būtu dievs bruņurupuča formā, kas sola, ka nospers ar zibeni, vai visu varenā un biedējošā Nāve, kas paslīd uz ledus un skaļi iebļaujās “Oh, bugger!”, kad iet cauri miglai. Vai orangutāns kā bibliotekārs, kuram par kavētām grāmatām vari samaksāt ar banāniem. Vai paģiru dievs. 2 metrīgs cilvēks, vārdā Burkāns, kuru adoptēja rūķi. Tur ir tik daudz tēlu un katram ir tiešām sava unikālā personība. Un stāsti progresē ļoti raiti un viegli saprotamā veidā.

Lai arī ir tēlu pārbagātība, šī tomēr ir visnotaļ fantastiska fantāzijas pasaule. Es īsti neesmu varējis “ieiet” LOTR pasaulē, vai Harija Potera vai citās, bet šī visnotaļ aizrāva - primāri ar savu nestandarta humoru un, kā @WizardsWild minēja:

3 Likes

Ejot ārā no veikala, mani noķēra vislielākā izbrīna, kas ir bijusi beidzamajā laikā. Zināju, ka “Globuss” var atrast Terry Pratchett grāmatas krievu valodā. Manā Zolitūdes Rimi ir “Mnogoknig” (vai kā tur viņu sauca). Es tikai uzmetu vienu acu skatu ejot garām un ieraudzīju galvaskausa emblēmu uz grāmatas sāna.

“Pag, pag, pag… Drit’ vai kūciņ’, vai manas acis mani apmāna?” Nē - tur reāli bija maza čupiņa ar Terry Pratchett grāmatām angļu valodā… Gribēju jau kādu ieķert, bet sapratu, ka vispirms jātiek galā ar tām 6, kas jau ir :sweat_smile:

4 Likes