Par čatu un zvanu krāpnieku pieredzi

Tieši šo pašu saņēmu pirms 3h :purple_heart:
Būsim kolēģi? :melting_face:

Kāpēc gan ne :rofl:

Iz praktikanta

1 Like

Alga no 3 - 1200 eiro. Tātad vari nopelnīt arī 3 Eiro :rofl:

1 Like

Jā jā :rofl:

Tā mēs zinam, ka tas ir uzticams piedāvājums, jo viņi nesola nereālistiski daudz naudas. :D

1 Like

Mums pat uz darba telefonu tāda ziņa atnāca xD

Beidzot, beidzot ar’i man Latvia Post atsūtīja, ka sūtījums iestrēdzis. Lai ar uz darba telefonu un tomēr! ;D

Ahcievment Unlock: Negaidītā Paciņa

1 Like

ta re kā to sauc. spoofings ;D manu darba numuru šitā izmantoja kādu nedēļu. saņēmu 3 zvanus, ka “jūs man tikko zvanījāt” - toč nezvanīju ;D

Būsim kolēģi. :D

1 Like

Reāli kaut kas tāds atnāca? :D

Ne tak, just meme on topic.

Ne gluži krāpbieks, bet tāpat savādi

Izskatās tā it kā kāds nejauši piereģistrējies mājaslapā ar tavu numuru.

Īpaši karstas darba iespējas.

1 Like

damn, es kā tieši esmu brīvs lai ietu pēc 10k dienā. :nice:

Šodien saņēmu ĻOTI aizdomīgu e-pastu no “VID” (pēdiņās, jo tas 100% NAV VID).

E-pastam pat ir ķeksītis, kurš nezinošam cilvēkam var dot maldus pārliecību par to, ka sūtītājs patiesi ir VID, bet, ja ieskatās tuvāk, tad ne smakas.

Noskenējot QR kodu, lietotājs tiek pāradresēts uz “evid-eds.com”, lapu, kura neapšaubāmi nav VID mājaslapa, izskatās līki un prasa personas kodu pa taisno, kas ir big no-no. Ievadīju random ciparus, lai apskatītos, kas tālāk, tur vēlreiz prasa personas kodu un papildus vēl telefona numuru, kā arī parāda “nodokļu atmaksas kopsavilkumu” par kaut kādu summu ap 296€, tikai joks tāds, ka es jau esmu saņēmis atmaksu no VID :D

Ja mēģina ievadīt prasīto personas kodu un telefona numuru un spiest “Turpināt”, tad nekas nenotiek, jo lapai ir noplīsis Captcha, kas rēgojas apakšējā labajā stūrī, gandrīz ārpus kadra (acīmredzot mēģināts noslēpt, bet ne pārāk veiksmīgi).

Tāpat zemāk ir iespēja “Izvēlēties nodokļu atmaksas metodi”, kur tiek piedāvāts vai nu bankas pārskaitījums (caur internetbanku pogām, kuras neko nedara :D), vai skaidras naudas izņemšana VID ofisā Rīgā, kuru izvēloties, tiek piedāvāts lejupielādēt Word dokumentu ar veidlapu, kura, protams, arī ir pēdējais sūds.

Tāpat vērts pieminēt, ka VID NEKAD nesūtīs jebkādas vēstules pa taisno uz e-pastu; vienīgais, kas atnāks uz e-pastu, būs paziņojums par to, ka EDS ir pienākusi jauna ziņa, un viss. Tālāk viss notiek tikai un vienīgi caur EDS.

Faktiski, lai gan lapa paredzēta krāpniecībai, nekas tajā, par laimi, īsti nestrādā. Bet moš salabos…

Un vēl kodā šitāds joks slēpjas:

4 Likes

Ja neiebilstat, es pāris no jūsu piemēriem gribētu parādīt vienā prezentācijā, ko es rādīšu senioriem, cilvēkiem ar kādām garīgas veselības traucējumiem un jauniešiem. Vēlos viņos informēt un arī pamācīt par mediju lietpratību un no kā ir jāizvairās ikdienas dzīvē.

Vai kādam ir bijuši gadījumi, kad reāli cilvēki atnāk ciemos vai nāk uz pastu fiziskas vēstules?

3 Likes

Kaut kādas dīvainas ūdens pārbaudes stāsti ir stāstīti. Tāpat kā kaut kad foruma diskusijā bija par to ka atnācis uz vietas “viltus Bite” konsultants lai mainītu līgumu vai kaut ko?

Bet diemžēl jā man ir visžēlāk vientuļus, gados vecākus cilvēkus…

2 Likes