Par jauno ne-EU mazumtirdzniecības nodokli

Bija “nobeigusies” Makita baterija, bet jauna maksāja 90€, atradu online pamācību kā salabot. Nu tad pasūtīju Arduino Nano, 4.7K rezistorus, savienotāju Makita, un savienotājus priekš ground vada.
Šodien atnāca pa pakomātu no AliExpress!
Nu tad šovakar salodēju, un saspraudu ar datoru savu beigto bateriju, “atslēdzu :locked_with_key:” kontrolieri, un tagad baterija strādā!

Tas viss par 11€ (instead of 90€)! :grin:

6 Likes

O! Tev izdevās!

1 Like

Nevajadzēja maksāt 3€ par muitu?

nop

Nav tā ka, ja pasūtiji pēc 1 Jūlija tie 3 eiro muita? Jo es šo to pirms sūtīju, atnāca tagad, bet muitas nebija.

A kas ar to muitu? Kāpēc jāmaksā? Kā?

Jauns EU wide nodoklis visiem alixpress, temu, u.c. lētājiem ārpus eiropas savienības veikaliem. Viss ko importē - 3 eiro par preces veidu, ja pareizi atceros.

5 Likes

Jāmaksā tāpēc ka Eiropas komisija ir maitas kas ellīgi necieš mūs plebejus :joy:

Pie katras pozīcijas grozā 3 eiro klāt, tip ja tu pērc kaut 1 matu sprādzi par 50 centiem tad tagad viņa ir 3.50, ja 2 tad kopā ir 4€ kkā tā

3 Likes

es padzirdēju ka mazpreču izplatītāju konglomerāts nopietni sapiķoja lobijingam. Kaut kādas trīs lielās grupas kurām nosaukumus neatceros.

3 eiro par katru preci? Vai par vienu pirkumu, ķip sabaz grozā ko tev vajag un pluss 3 eiriki.

Par katru preci. Nē, ja tev grozā 5 dažādi pirkumi par katru 3 Eiro

2 Likes

Nevar būt. Sanāk, ja man grozā ir 3 preces, un pie katras nāks + 3€? Un sanāk kopā: 9€

1 Like

Vse, nav tagad izdevīgi tur pasūtīt preces.

That’s kinda the point

1 Like

A tas automātiski nāk tie 3€?

To es nezinu, vēl nepaspēju saskarties ar to, to tik ar 1 Jūliju ieviesa

Veikals pie check out pieliek tipa. It kā varot apiet pērkot no Eiropas noliktavas bet man ļoti nelabas aizdomas ka tur tāpat tie 3 eiro ir jau bāzes cenā

3 Likes

Izklausās ekstrēmi bet tā pat es saprotu domu. Mēs jau tagad sūtam nez kādus sūdus no ārzemju fabrikām jo negribam maksāt to eiro atšķirību iepirkties vietējā veikalā. Amerikā sen lielveikalos (malls) un mazajos veikaliņos ir klusums, jo no Amazon var pasūtīt preces uz mājām bezmaksas, uz to pašu dienu vai nākamo rītu.

Bet grūti sanāks ar tām lietām, kuras nevar vietēji vispār dabūt. Būs vai nu jāmaksā sods vai jāsūta pa taisno no ražotājiem, jāiepērkas tuvāk mājām

To ar dzirdēju, ka būšot opcija pirms pirkuma izvēlēties Eiropas noliktavu un tad nav tā nodokļa, bet kaut kā neko tādu neredzēju pagaidām, lai gan neko pēdējo nedēļu diži neskatījos.