Par jauno ne-EU mazumtirdzniecības nodokli

intereses pēc uzmetu aci savam nepabeigtajam groziņam, daudz dažādu lietu, nevienai nav +3 jevrīši ;D tātad viss nāk no EU, ko arī pēdējā laikā jau pamanīju, jo daudz ātrākas piegādes kļuva.

Njā… Eiropas tirgus sargāšana no Ķīnas uzņem apgriezienus. Redzēs kā mums patērētājiem veiksies.

Protams, Ķīna jau arī nav balta un pūkaina. Precīzi nezinu kā ir tagad, taču izsenis Ķīna ir ļoti subsidējusi sūtījumu izsūtīšanas maksu.

Lupatiņas un birstīti vēl labi, taču pret filtriem un putekļu maisiem man gan ir 0 uzticība pret Temu un analogiem. Esmu redzējis YouTube video kurā ir atrasti filtri un maisi kas teju neko nefiltrē. :D

1 Like

Kurā lapā? Un ko biji ielikusi grozā?

Manuprāt, katram produktam ar varēja redzēt, no kurienes tas tiek izsūtīts?

Jā es redzēju to video kur testē, bet man tak ir veca lauku māja, tas filtrs putekļusūcējos manā gadījumā tik pat labi var būt dekorācija :joy: Galvenais lai grīda +/- tīra un maisiņš satur siena gružus un suņa spalvas, mikroputekļu kontrole lai paliek steriliem dzīvokļiem, jo man no bēniņiem tāpat mūžīgi mūžos ienāks vēl.

1 Like

Pa ļaunu filtri šā vai tā nenāk. Ja putekļusūcējs ir galīgi caurs, to pat var saost. :D Mēs vēl neesam piebeiguši pat pirmo maisu, kur nu vēl filtru. Cik es skatos vienas no labākajām cenām Xiaomi putekļu sūcēju aksesuāriem ir m79.lv. Xiaomi kā zīmolam labā lieta ir tajā, ka man grūti šausmināties par oriģinālo filtru zem 10 EUR un maisiņu komplektu mazliet virs 10 EUR. :D Lupatiņas gan gribētos lētāk, tas gan. Salīdzinājumā ar to mans parastais Miele putekļu sūcējs pat nemaksāja daudz, bet filtri gan 24-50 EUR diapazonā. :zipper_mouth_face:

Cik reti jūs sucat grīdu XD
Man laukos reizi mēnesī maiss bija jāmaina

Es paskatījos Aļikā, kad paņem preci, tagad ir klāt papildus maksa, bet saucas Estimate duties, bet ne 3 eiro, bet 3.62 vai 3.63 :open_mouth:
Atradu vienu preci kur sūtīšana ir no Vācijas un tur nav to 3 eur.
Random pašķirtīju preces, ir kur rāda No extra duties will be collected upon delivery. Bet pārsvarā 3.62 prasa.
Nesaprotu kāpēc vēl 60 centi pa virsu, ja nodoklis ir 3 eiro?

1 Like

Temu. 5 dažādas preču grupas. Grozā info, no kurienes nosūta, neuzrāda.
Bet jau labu laiku ir tā, ka tu tur meklē, piemēram, “cepures” - atveras lapa ar vienām cepurēm un 1-2 sekunžu laikā lapa pārlādējas un dažas cepures ir pazudušas. Maaan tāda aizdoma, ka temu automātiski pārlādē lapu un rāda tikai to, kas pieejams no EU noliktavām.

1 Like

Es kaut kur lasīju ja tu pasūti pasūtījumu virs 150 EUR tad tev it kā nepieliek nodokli tā ir?

1 Like

tā raksta, jap

1 Like

Savā ziņā saprotu, ka šis mani arī baigi ietekmēs manu miniatūru detaļu vai darbnīcu materiālu iegādē :sweat_smile: Būs uzmanīgi jāiet cauri un jācer, ka daudzi vismaz nāks no Eiropas noliktavām.

Jā, tā bija teikts.

tā saka internets

1 Like

Nodoklim uzlikts nodoklis. Jāmaksā nodoklis par to ka jāmaksā nodoklis :smiling_face_with_tear:

6 Likes

Jezin, mosk vēl vienu pvn uzlikt, drošībai

Dubults neplīst

4 Likes

Mums vēl gadījumā nebija iekšējais Latvijas nodoklis, ja paciņa nāk ārpus Eiropas? Atceros, ka man vienreiz nāca paciņa no Japānas kādus 1-2 gadus atpakaļ, un tur bija vēl muitas nodoklis kaut kāds :smiley:

2 Likes

Man liekas tas taisni bija no 150+

2 Likes

Neatceros summu, bet bija kaut kas tāds, ka lētākas preces neaplika tur ar PVN . Man šķiet bija sūtijumiem zem 20+ eiro.

Kaut kādām dārgākām precēm šķiet bija muita. Varbūt tie 150 arī bija. Tagad no 1 centa.

Ja tu retāk tīri māju, putekļi nekur nepazūt. Tā pat vēlāk vai agrāk viss tiks maisā. :D