Pa brīvdienām savācu pāris spalvas, no kurām mēģināšu uztaisīt rakstāmspalvas, bet jau sen gribu sameklēt vietiņu, kur tas varētu dabūt lielākā daudzumā, piemēram no kāda, kas strādā ar tītariem vai zosīm. Tītari met spalvas ap šo gada laiku, un esmu veiksmīgi taisījusi spalvas no mežos savāktajām spalvām, bet man šobrīd tuvumā nav savvaļas tītaru… :D
Nezinu, varbūt kāds pazīst kādu lauksaimnieku vai pat miesnieku, kuram es varētu pajautāt, vai pa maksu varētu man savākt kādas spalvas.
Ja izdosies atrast spalvas, un ja man būs laiks/vēlme, varētu uztaisīt mazu darbnīcu, kurā varu parādīt kā es to esmu darījusi. Eksperts neesmu, bet rakstāmspalvu taisīšana nav sarežģīts process.
(Pie topika ir arī tinte jo ar to arī var eksperimentēt bet prasa biki vairāk ķīmiju)
Vai tad idejiski tur nederētu jebkāds pietiekami spēcīgas krāsas pigments? teiksim biešu vai aroniju sula?
bet par spalvām, laukos kaimiņienei bija zosis, bet nesen visas pārdeva jo nespēja vairs tikt galā. Būtu laicīgāk padevusi info, varbūt kko sanāktu dabūt. Mosk der kaiju spalvas, tās pa pilno ir Rīgas pludmalēs
Kaiju spalvas teorētiski der, bet tās nav tik blīvas, cik tītaru vai zoss spalvas, un ātrāk nolietojās. Ar tītaru spalvām ir tā, ka tās ir ļoti biezas un ilgi kalpo. Bet no tām, kuras es vakar savācu, tikai viena ir tītaru, tātad es eksperimentēšu arī ar citām
Tinti ir “viegli” taisīt bet ķīmija iedarbojas kad skatās uz to, vai nemaina krāsu pēc kāda laika. Daudz tintes no dabas krāsām ātri kļūst brūnas, kad saskaras ar sauli. Bet ar tinti es tik daudz neesmu eksperimentējusi, tikai zinu, ka pie spalvām klāt vajag tinti
Starp citu, no sēnēm var taisīt visādas tintes dzeltenos un brūnos toņos. Tur tik jāzin kuras sēnes un kur meklēt, bet Labā dabā bija foršs galdiņš ar visādām tintēm no sēnēm. Viņi teica, ka nav iespējams iegādāties, jātaisa pašiem