Sākšu ar to, ka skriptus raksta amerikānis (Dylan Griggs), taču vairāki galvenie varoņi (kas parādās ap 44 epizodi) dzīvo Latvijā - Rīgā un Jūrmalā. Dylans zina, kas ir Hesburgers un pelmeņi (tas vairākas reizes pieminēts epizodēs), kā arī viņa irl suni sauc Riga. Ja interesē, WOE.BEGONE ir sci-fi, kur galvenais varonis Mike Walters atrod šaušminošu online spēli, kas saistīta ar ceļošanu laikā. Lūdzu, paklausieties, es ļoti mīlu šo audiodrāmu
Bet vai tiek pieminēts kāruma sieriņš, tas ir lielais tests vai autors zin kā mēs te dzīvojam :D
Tiem kas meklē linku: https://woebegonepod.com/
Opā, WOE.BEGONE izdod Rusty Quill tas man dod cerību, ka kvalitāte būs līmenī. Esmu klausījies Rusty Quill oriģinālos darbus The Magnus Protocol un The Magnus Archives. Tie jau ir veseli mini audio uzvedumi.
Pirmā epizode sākās gana nevainīgi. Otrajā epizodē galvenais varonis sev pats nogrieza roku. Stāsts ir gaļīgāks nekā es gaidīju. ![]()
Es mīlu Magnus darbus! Ar to vispār iesāku klausīties audiodrāmas :-) Dylan Griggs ir vispār uzrakstījis vienu Protocol epizodi!!
Veiksmīgi tiku līdz WOE.BEGONE 30 epizodei. Pagaidām teiktu, ka tam ir spēcīga Reddit enerģija. Stils man atgādina dažu labu Creepy Pasta un SCP darbu ļoti garā formātā. Man ir amerikāņu kalniņu pieredze - stāsts uzņem ātrumu, ir savi pavērsieni, taču tas arī uzsit pa bremzēm, izmet negaidītu lecienu laikā. Temps mēdz būt nevienmērīgs. Nebrīnīšos, ja kādā brīdī autors atmetīs ar roku šī te pasniegšanai kā īstiem notikumiem, šajā ilūzijā jau netrūkst plaisu. :D
Priekš bezmaksas audio drāmas ir labs. Sākums likās gana pārdomāts, taču jo dziļāk ejam, jo vairāk rodas sajūta, ka autors improvizē. Šobrīd mana lielākā baile ir ap to, ka atklājoties sižeta noslēpumiem tie izrādīsies galīgi sviestaini. Šis ir viens no tiem stāstiem kas smagi guļas uz noslēpumainību.
Teikšu, ka vēlāk gan paliek sviestaini dažiem klausītājiem. Man, personīgi, tas patīk, taču es zinu, ka ne katrs tam piekristu. Autors raksta tā, lai stāstam nebūtu beigas - lai pēc katras sezonas būtu vietas jaunai, tāpēc WOE.BEGONE ir diezgan atšķirīga no citām audio drāmām un ne katrs spēs izsekot līdzi.
Taču labās ziņas ir tādas, ka drīz parādīsies Latvija! :D Zinu, ka ir daži latvieši, kas ir aktīvi atbalstītāji audiodrāmas Patreon, bet diemžēl vēl neesmu nevienu satikusi. Forša lieta ir tāda, ka tur ir pa 14 eiro tier, kur autors ik mēnesi sūta pastkartītes, kas stāsta bezrūpīgus stāstus par tēliem. Piemēram, bija viens stāstiņš par to, ka Latvijā dzīvojošie tēli pieradināja vārnas, un viņi cīnījās par to, kurš no viņiem vislabāk vārnām iepatiksies. Izklausījās mazliet pēc latvju fabulas, ha ha.
Interesanti cik ļoti mani iespaidos latviešu parādīšanās. It kā es viņus redzu katru dienu jau tā pat. :D
Šobrīd WOE.BEGONE ir ieņēmis ļoti konkrētu vietu manā klausāmlietu repertuārā. Es to slēdzu iekšā kad gribu ko vieglu, bet tomēr ar stāsta līniju. Redzēs cik ilgi man sanāks tam izsekot līdzi šobrīd varoņi aktīvi dublicējas un lēkā apkārt laikā. xD