Vakar beidzot uzbūvējām jaunu superkompjūteru

Beidzot pieķēros šim, tātad:

Dinozaurs

Esošais (vismaz es ceru ka tā, iekšā nelīdu un šis bija pēdējais saglabātais partpickerā)

Laikam esmu atradis kam esošo atdot - ģimenīte no trīs bērniem un mammas, kura velk galus kopā. Ceru, ka noderēs.

Un update par jaunā datora salikšanu: 6 (!!!) vietas pateica, ka RTX 4070 ti super nav vairs pieejama. Iesitu google - izrādās ir kārtējais GPU shortage un šos te izpērk. No brīža, kad sāku meklēt, dateks savējām jau 300 eiro klāt ir pielicis… For fuck’s sake, just my luck. Bet nu neko, ir arī laime nelaimē - sāku meklēt alternatīvas, izrādās, ka pavisam nesen ir izgājis kaut kāds amd brīnums - RX 9070 XT - paspēju paķert par visai normālu cenu. Un it kā pēc youtube esošiem testiem tas ir pat par pāris procentiem labāks nekā plānotā RTX 4070 ti super…

1 Like

It kā tās vecās kartes vairs neražo. Jaunās kartes arī vēl nav gana daudz ieplūdušas tirgū.

Es šim sekoju līdzi, salīdzinoši galīgi nav traki. Jau vairākas reizes esmu redzējis RX 9070 pa MSRP. RX 9070 TX gan esmu redzējis tikai par kādu simtu dārgāk pēc nodokļiem nekā ir MSRP - tas pat nebija no mazā jocīgā veikala, RD Electronics tirgoja Asrock karti baltā krāsā. Īpatnēji, ka tajā zemākajā cenā mēdz ieslīdēt gan lētākie base spec ražotāju modeļi, gan spicāki augstāka OC modeļi.

1 Like

Baigi maz RAM un storage…

1 Like