Es jau straumēšanas servisos esmu manījis AI ģenerētus šovus no āzijas. 0 interese.
It’s only good for the memes
Es jau straumēšanas servisos esmu manījis AI ģenerētus šovus no āzijas. 0 interese.
It’s only good for the memes
Daži man negaidīti patīk, un tas mani arī satrauc ![]()
12.augustā būs vērojums Saules aptumsums
“2026. gadā dažādās vietās pasaulē būs novērojami divi Saules un divi Mēness aptumsumi, no kuriem Latvijā būs labi redzams viens daļējs Saules aptumsums un viens daļējs Mēness aptumsums. 12.augustā Grenlandi, Atlantijas okeānu, Islandes rietumus un Spānijas vidieni šķērsos pilna Saules aptumsuma josla. Latvijā šis aptumsums būs novērojams kā daļējs Saules aptumsums, kas Rīgā sāksies plkst. 20:06 un būs redzams līdz plkst. 21:11, kad Saule Rīgā norietēs. Aptumsuma maksimālā fāze (0,84) būs plkst. 20:58, tādēļ novērotājiem pie jūras Latvijā būs unikāla iespēja redzēt rietošu Saules sirpi.”
Ož pēc ažiotāžas kurināšanas. “Sāka izstrādi” ir spārnots izteiciens. “Not a sentient being” teksts ar mēģina paņemt uz zoba. Tik pat labi Šreku ar varētu formulēt kā “not a sentient being”. :D
No tehnoloģiskā viedokļa es būtu riktīgi skeptisks par šo visu, jo teju nekur nevar atrast labus demo video. Ja kādam tiešām sanāktu uzģenerēt cilvēka līmeņa super aktieri, tas uzņēmums pa taisno skrietu visiem lielīties.
Piemēram, ja pameklē tās digitālās aktrises svaigākos video. Tas ir labākais ko viņi varēja dabūt gatavu.
Video ir visai atslīpēts, bet klasiskie ģenerētā materiāla gļuki nekur nav pazuduši. Banāls piemērs, pievērsiet uzmanību kā meitenei pēc katra kadra griezuma mainās seja.
Kāds noteikti pat ar visiem gļukiem mēģinās no šī te salīmēt kopā ziepju operu, bet es diži necerētu uz kvalitāti.
Šodien izlasīju, ka diemžēl mirusi Bonija Tailere:
Nekad nebiju iedomājies, ka viņas dziesma “Holding out for a hero”, tika speciāli veidota filmai “Footlose”, ar šo ainu priekšplānā:
https://www.instagram.com/p/Dak64ZOjXAR/?img_index=1&igsh=OGZtemJxajZhb3Jq
Now you can wear your favourite Flow memories FLOW x Serena Van Rensselaer is a small collection inspired by the animals, feeling, and quiet connection at the heart of FLOW. Each piece is hand-carved by Aurelio Rivera in real silver, with incredible packaging to match. Made as a truly unique collector’s piece - something to keep, wear, and pass on.
Nu tam serbu kungam tagad būs trauma no lidmašīnām uz mūžu ![]()
Vēl viens apstiprinājums ka jostu nekad nevajag atsprādzēt ![]()
Tieši tā. Un es īstenībā kaut kā jūtos “drošāk” izlasot rakstu, jo redzu, ka arī šādos gadījumos ir iespejams nolaisties droši, un galvenais ir uzticēties drošības mehanismiem, neiekrist panikā. Kad redzu, ka cilvēki atsprādzējas gandrīz visu lidijumu, neklausās, kad notiek drošības instruktāža, stāv gaiteņos un runājās, utt., es nesaprotu, kā viņi to visu neuztver nedaudz nopietnāk!
Bļīn, un pēc šitā piedzīvotā kāpt vēl vienā ryanair ļotenē
es laikam ar kājām špagotu līdz Vācijai xD
Fun fact- Ryanair kopš dibināšanas nav bijis nevienas nāvējošas avārijas ![]()
I’d damn hope so ![]()
![]()
Vēl viens fun fact - visvairāk avarē privātās lidmašīnas un mazās lidmašīnas, jo tām nav tās pašas drošības sistēmas un apskates, kas publiskajām. Mēs peasant’i lidojam drošāk par miljardieriem.
Nē nu… skatoties uz to kā cilvēki brauc ar mašīnām… kur nu lidmašīnām. Ir pipari kas vēl projām neatzīst drošības jostas mašīnā un braukšanu skaidrā.
Lidmašīnā vismaz manu sirdi silda tas, ka šos piespiedīs atbrīvot gaiteņus un piesprādzēties.
virsraksts gan šķiet visai maldinošs, Niels jau daudzus gadus viņus tur uzjautrina
Jā izskatās ka bij īsts gan. Vienīgi viņa pati saka ka tas numeroloģijas teksts nebija domāts par šobrīdējo LIAA atlasēm bet par kaut ko senāku (?) un ka vispār vairāk tāds par personīgi dzīvi.
Proti, no šī skaidrojuma izriet, ka citāts par numerologa padomu izmantošanu komandas meklēšanā lasītājam būtu jāuztver kā stāsts no direktores pagātnes vai kādiem personīgajiem projektiem, nevis kā LIAA pašreizējā darba prakse.
Saskaņā ar Vispārīgo datu aizsardzības regulu (GDPR) personas datus drīkst apstrādāt tikai likumīgā, caurskatāmā un konkrētam mērķim nepieciešamā veidā. Ja kandidāta dati tiek izmantoti numeroloģijai, nevis profesionālās piemērotības izvērtēšanai, ir apšaubāms, vai šāda apstrāde atbilst GDPR prasībām.
Latvijas Darba likums nosaka, ka atlases kritērijiem jābūt objektīvi saistītiem ar amata pienākumu izpildi un jānodrošina vienlīdzīga attieksme pret kandidātiem. Numeroloģija nav zinātniski pamatota vai profesionāli atzīta personāla atlases metode, tādēļ lēmumu balstīšana uz šādu analīzi var būt pretrunā vienlīdzīgas attieksmes principam.