Savu karagājienu ir uzsācis jauns seriāls A Knight of the Seven Kingdoms jeb Septiņu karaļvalstu bruņinieks. Jaunums Game of Thrones seriālu visumā. Tas ir oriģinālā seriāla priekšstāsts, kas notiek apmēram 100 gadus pirms oriģināla notikumiem, vēl laikā, kad Targariēni joprojām valda, bet pūķu vairs nav.
Pagaidām šis seriāls solās būt krietni mazāk nopietns nekā Game of Thrones pamatsērija un kopumā varētu būt svaigas elpas vilciens visai franšīzei.
Teiksim tā - ja kāds doma ka vecais onka, kurš aiz visa tā stāv ir kāda teikšana - sen vairs nav. Faktiski šis seriāls ir pēc ilga laika, kad viņš esot bijis pieaicināts klāt. Jo par GoT tur pēdējās sezonās neko vairs negribēja no viņa dzirdēt.
Ar ko mani sākumā tieši GoT piesaistīja, ka stāsti bija kamer tipa, ka visu laiku notika mijiedarbība starp diviem vai 3 personāžiem, jā jutās ka fonā ir globālākas lietas, bet tieši bija tā burvība, ka visas taš globālās lietas notikās 2 personu sarunās, notikumos.
A pēc tam visu sāka padarist pakāpeniski. Kādu dienu saņemšos un nosaktīšos līdz galam tomēr visu
Pagaidām viss šis seriāls ir ap to kā galvenais varonis mijiedarbojas ar citiem varoņiem. Te tik pagaidām galīgi nav liela politiska mēroga. Man ir baigās aizdomas, ka es redzu kur varētu notikt liels politisks pavērsies visas karalistes mērogā, bet līdz tam visdrīzāk ir vēl ļoti tālu.
Cik man zināms oriģinālā seriāla veidotāji nav laisti klāt nevienam no atvasinājumiem. :D
Iznākušas četras epizodes, vēl palikušas divas. Ir labs, pat ļoti labs. Krietni atšķiras no visas pārējās Troņu spēļu sērijas. Ja šī sezona beigās neatstās masīvu cliffhanger, vispār būs bomba.
Seriālam labi sanāca sasaukt kopā visus iepriekš iepazīstinātos varoņus vienā pēdējā cīņā. Diez gan filmas un seriāli mēģina realizēt ko līdzīgu savā sižetā, bet tas bieži vien sanāk ļoti uzspiesti un ne pārāk loģiski. Tā it kā filma mēģinātu tev radīt nostalģiskas izjūtas par maznozīmīgu varoni kuru iepazīstināja 5 minūtes atpakaļ. :D Man atmiņā ieķērušās The Book of Boba Fett riktīgi sliktās beigas, kur seriāls mēģināja izdarīt ko līdzīgu kā šeit, bet izgāzās kā veca sēta.