Anime mērogošana ar Anime4K - kad ekrāns liels, bet video izšķirspēja maza

Man te uznāca vēlme paskatīties ko vecāku, taču acs ir galīgi atradusi no 720p uz lielā ekrāna. Tā nu lēnām sāku iedziļināties anime mērogošanas tēmā jeb upscaling. Kurā tu paņem zemas izšķirspējas attēlu un uzģenerē tam papildus pikseļus.

Mēs šobrīd esam ļoti izlutināti izvēles iespējās - varētu teikt šie ir zelta laiki bezmaksas anime upscaling pieejamībā. Ir paņēmieni kas prasīs brītiņu un ir paņēmieni kas strādās reālajā laikā.

Šodien es tieši gribētu padalīties ar

Šo var integrēt pa taisno MVP video atskaņotājā un izvēlēties kādu no 6 režīmiem spiežot CTRL+1 tā līdz pat 6. Šie režīmi atšķiras ar dažādām denoiser, upscaler un shader kombinācijām.

Daži salīdzinājumi Anime4K no projekta galvenās lapas

Vairāk salīdzinājumu var atrast: Anime4K/results/Comparisons/Screenshots at master · bloc97/Anime4K · GitHub

Te iespaidīgākais ir tajā cik ātri šis strādā, radot visai līdzīgu gala rezultātu kam stipri lēnākam.

Es pats te mēģinu mērogot Texhnolyze

Oriģināls:

Anime4K A režīmā:

Anime4K A+A režīmā:

Visbeidzot salīdzinājums ar lēnākām metodēm, ar šīm es varu dabūt aptuveni mazliet virs 12 kadriem sekundē. Kas ir par maz, lai skatītos seriālu reālā laikā.

Upscale izmantojot Real-ESRGAN:

Upscale izmantojot Real-CUGAN:

Salīdzinājumā ar lēnākām metodēm Anime4K ir ļoti iespaidīgs rezultāts, ņemot vērā tā ātrumu.

5 Likes

Eksistē arī interneta pārlūka ports Anime4K “Anime4K WebExtension”, bet to es pats vēl neesmu testējis.

Upscale nereti manā skatījumā ir diezgan slikns instruments daudziem izstrādātājiem.
Tomēr reanimēt vecās lietas, padarot tā no jauna pievilcīgas ir laba manta.
Ar prātīgu palielināšanu var tiešām brīnumdarbus darīt.

Vajajadzēs šo intrumentu pamēģināt.

Cik vispār dabūji izšķirtspēju, pie normāla reāllaika skatīšanas?
Izmantots tiek procesors vai gpu pie upscale?

P.s attēla kvalitāte noteikti ir vērojama labāka

Es pat nezinu, video atskaņotājs nekādus ciparus nedod. Tur pa lielam ir divi varianti x2 vai x4. Konfig failā es redzu, ka bieži vien katrā režīmā ir iesaistīti divi x2 upscale. Tātad gala rezultāts iespējams ir x4.

Galvenokārt projekts reklamē tieši pāreju 1080p → 4K. Kas būtu tie x4 pikseļu.

GPU. Pieejamas divas pakas jaunākām un vecākām video kartēm. Pieņemu tas ir tas Anime4K un Anime4K Fast.

1 Like

Hmm, vajadzēs uz sava intel pamēģināt :thinking:

Man tieši liekas ka tajā zemajā kvalitāte ir tas vintage šarms, un to “uzlabojot” zūd tā sāls.

Mani divi centi

1 Like

4K kā 4K. Bet ir daudzi veci Anime, kas ir tikai 480p DVD formāta, nav atjaunoti BD 1080p.
Jautājums vai šis rīks tik nesabojās oriģinālo bildi, cik labs viņš īsti ir.

Šeit tavā piemērā, žogam pazuduši caurumi pēdējā bildē

1 Like

Anime4k ir basically ai upscaling, ja anime ir 720p vai 480p, tad var kautkas pazust jo ir parak blurry vai ari beigas var būt mushy. Bija posts teikts ka vins ir labaks ar native 1080p anime uz 4k screen, te arī velviena bilde kas ir no 480p uz 1080p

(tā bilde ir diezgan veca ir iespēja ka ir jau labāks pamainijies)

Tīri pikseļu trūkumā es romantiku nesaskatu. Tas ir kā teikt, ka dzīvei bez brillēm ir savs vintage miglainais šarms. :D

Ņem arī vērā, ka šie risinājumi nerada ideāli asu bildi. Beiži vien tu tik kriksīti samazini miglu.

Noteikti bojā oriģinālo bildi. Tu nevari no nekā radīt kaut ko bez kaut kāda kvalitātes zuduma.

Tai pat laikā brīžiem rezultāts ir šokējoši labs. Reāli bilde izskatās pēc oriģināla, bet asāka.

Jup. Pie vērs uzmanību, ka pēdējUs piemērs nav Anime4K. Kā arī šajā piemērā ieejas izšķirspēja bija 480p.

Njā, tikai ko tā bilde salīdzina? Gan jau kreisajā pusē ir oriģināls, bet nav ne jausmas par pārējo.

Aizmirsu pievienot ko salidzina :smiley:
Viņs salīdzina modes kas tur ir
Anime4k C, Anime4k B, Anime4k A, Anime4k CA, Anime4k BB, Anime4k AA
protams tagad ir 3 modes, A B un C

1 Like

Tadā gadījumā izskatās pareizi. Vismaz sakrīt ar manu pieredzi.

Nē, vēl projām ir seši režīmi.

Njā, tagad ari paskatijos ir 6, nebiju lidz galam izlasijis :upside_down_face:

Nē nu nav beigu beigās nekas slikts, bet tas ka jālāde visas vecās anime epizodes būs un kā kura epizode tas labi izskatīsies.

Kā briļļu lietotājs ar kādu 15 gadu pieredzi, reizēm, noteiktos apstākļos ir savs šarms ir dzīvot ar iebūvēt gausian blur efektu XD
Protams tas nepalīdz neko saredzēt, bet reizēm ir patīkami nogriezt to vizuālo troksni un informācijas apjomu un paskatīties uz gaisīgāku pasauli. Pluss ziemassvētku lampiņas ir pilnīgākais trips, pat halucinogēnas vielas nevajag

Hahah, gaismiņas ir tik real, pats ari neko bez brillēm neredzu, pat sāku ar brillem jau neredzēt

1 Like

Starp citu, ja es pareizi lasu projekta aprakstu, tur nav ne smakas no AI modeļiem. Izskatās pēc parasta dumjo algoritmu projekta. :D Tas arī pamato tā ātrumu.

Var daļēji piekrist, gluži kā @Menestrels teiktajam.
Man ir bijusi saksare ar to, kad darbs savā vecajā formātā tomēr mūsdienās izskatās slikti, atklāti. Un prasās asums.
Esam tā pieradušo.
Tas atgādina The Criterion Collection, kuru galvenā fīča sākotnēji bija tieši vecos kinodarbus, kuri bija iespiesti televīzijās formātā, atgriezt tiem savu sākotnējo un iecerēto formātu.

Teiksam tā, izmantot to kā tautas medicīnu, pat var, pieņemu, ka ar laiciņu noteikti vēl uzlabosies visa tā lieta

Pa fikso roku palaidu SHINZO, 480x480. Mode A+A Teiksim tā, dažās scēnās vēl jāatrod atšķirība, pie tam dažviet ir tā, ka viens mods labāk sevi parāda, nekā cits.

Jāņem vērā, šis pat tehniski ir TVRip, cik atmiņa neviļ, tāpēc kvalitāte orģināli jau sliktāka :smiley:
Kaut kādas detaļas, stūri, kontūras kļūst kripatu asāki vai izteiktāki. Tai pat laikā nereti parādās lielāka ziepīte nekā līdz šim.

Varbūt šis ir tāds smagāks gadījums. Intereses pēc, ja mēs to izlaistu caur ko citu…

Uz ātru roku uzgāju šo Release 📺 AniSD Release RealPLKSR Models · Sirosky/Upscale-Hub · GitHub

It kā runa tieši iet par šī seriāla gadagājumu

Oriģināls

3 dažādi AniSD modeļi

Bonusā vēl šis tas ko es uzgāju

realesrgan

realcugan

LD anime compact