Batman: Wayne family adventures - Gotemas sargu ikdienas dzīve

Var droši teikt ka Betmena variāciju ir tikpat daudz cik Japānā kit-kat garšu. Kopš saviem pirmsākumiem tālajā 1939. gadā viņš ir apgrozījies neskaitāmās filmās, kā spēlfilmās, tā animācijas, seriālos, videospēlēs, un par komiksiem nemaz nerunājot. Reizēm Betmens ir bērniem draudzīgs un bruņojies ar pret-haizivju aerosolu. Citās reizēs viņš mehāniskās bruņās tērpies kliedz uz nelegālu citplanētu imigrantu prasot kāpēc šis ir piesaucis viņa mātes vārdu. Un tā tālāk, un tā joprojām. Īsāk sakot par viņu viss visiem ir skaidrs.

Kas ir krietni interesantāks temats, ir viņa garajā, gandrīz gadsimta ilgajā, karjerā akumulētie palīgi un plašās sikspārņu ģimenes locekļi, un tieši par viņiem ir šis vebkomikss. Betmens un Robins jau sen ir kļuvis pa daļu no popkultūras zeitgheist, bet par Robinu izrādās ir dēvēts vesels bars ar pusaugu akrobātiem, katrs no kuriem ir pieņēmis savu alter ego kļūstot vecāks, joprojām turpinot rotēt Gotemas un tās tikpat depresīvo piepilsētu orbītā - Nightwing, mirušais un atdzimušais Red hood, Red robin ar viņa imposter sindromu, Spoiler un galu galā patreizējais Robins kurš ir bioloģiskais Brūsa dēls. Papildus tam ir visas betmeitenes, betsievietes, puslodzes betmeni un tā tālāk. Pats Brūss ir aizstumts otrajā plānā, uzsvaru liekot tieši uz viņa lomu kā vientuļajam tēvam un biznesmenim

Sākums ir ar ļoti lielu uzsvaru uz ikdienišķu wholesome humoru, faktiski pēc uzbūves līdzinoties 4koma mangai, bet ar laiku epizodes paliek garākas un nopietnākas, ar lielāku uzsvaru uz tēlu backstory un savstarpējiem konfliktiem, kas man ļoti patika jo par daļu no galvenajiem tēliem ( par fona tēliem nemaz nerunājot) es zināju konkrēti neko un man jau bija apnicis sēdēt wiki. Kopumā šis ir lielākais mīnuss, jo stāsts pieņem, ka tu jau aptuveni zini kas visi galvenie varoņi ir un kāda ir viņu saistība ar betmenu. Tajā pašā laikā tā nebūt nav obligāta prasība un komiksu var izbaudīt tāpat.

1 Like

Man patika tas banteris viņu starpā, bet kaut kā tā adaptācija mani novirzīja, šķita ļoti “for-profit”.