Eiropas Kinoakadēmijas Jauno skatītāju žūrija

https://www.instagram.com/p/DTSO0xcD96C/?igsh=MTI3a3U4NjFyZ3RwaA==

Biju pieteikusies un šodien aizgāju “Eiropas Kinoakadēmijas Jauno skatītāju žūrija”. Bija jānoskatās 3 nominētas filmas:

1. Arko / Arco (Francija) - animēta fantāzija par zēnu no nākotnes;
  2. Es nejauši uzrakstīju grāmatu /I Accidentally Wrote A Book (Ungārija, Nīderlande)- iedvesmojošs un krāsains 12 gadus vecas meitenes ceļojums, kad viņa atklāj rakstīšanas dziedinošo spēku;
  3. Pieaugušo dzīve / Siblings (ltālija) - emocionāls stāsts par māsu un viņas brāli, kuram ir autisms.

1. Arko

Ļoti laba animācijas filma, bet:
Atgādina nedaudz “Straumi”, kur tie varoņi bija Straumē izplūduši, bet backgrounds ļoti izcelts un skaits, ten arī kaut kas līdzīgs.
Stāsts par nākotni bija good, bet kas pietrūka, tas ka nebija character development, varoņi nemainījās palika tādi paši. Un tas trīnieks ar krāsainajām brillēm, kuri sākumā šķita, ka tie ir ļaunie, bet izrādās labie, diezgan ātri tas bija, ka nesapratu. Manuprāt, vai nu viņiem bija jāpaliek ļauniem tēliem or pamazām parādīt, ka tie mainās no ļaunā uz labo, bet ten tas bija ļoti strauji.
Man ļoti bija žēl robotu, kas tomēr death, viņš par to meiteni tik rūpējas, bija vecāku vietā, viņa arī ļoti to robotu aukli mīlēja, sad :(. Bet protams beigas bija ļoti labas, viss bija savā vietā.

Lieku 9/10

2. Es nejauši uzrakstīju grāmatu

Tiešām ļoti laba filma, bet:
Bija jūtams, ka to it kā speciāli sastiepa, pagarināja, šo stāstu, manuprāt, varēja veidot, ka īsfilmu, 30 - 40 min.
Un filmas nosaukums, man šķiet neatbilst, viņa to grāmatu nevis nejauši, bet speciāli uzrakstīja, viņa gribēja uzrakstīt grāmatu, iemācīties rakstīt un dramaturģijai. I think būtu labāk “Es uzrakstīju grāmatu”.

Lieku 8,5/10

3. Pieaugušo dzīve

Šai filmai uzreiz lieku 10/10. Ļoti forša, laba filma, kas veidota no reāla notikuma, šie cilvēki filmas beigās bija parādīti, ka viņi izskatās reālajā dzīvē.
Dramaturģija šeit super :+1:
Stāsts super :+1:
Ja cilvēks ir labs, neatkarīgi, kādas problēmas, slimība vai vēl kaut kas ir, viņš var visu. Īpaši, ja ir klāt cilvēks, kas tevī tic.

4 Likes

:clap::clap::clap::clap:

Ehhh žēļ, ka nezināju par tādu pasācienu, ar prieku būtu pieteicies un aizgājis:sweat_smile:

1 Like

Šo ar prieku kino noskatītos. IMDM jau pagājušā gada novembrī piefiksēju. Ja kāds redz šo kaut kur - dod ziņu :wink:

1 Like

Cik sapratu, šis pasākums notiek katru gadu, tur var iet jaunieši no 12+ un tā tālāk nav ierobežojumu.
Pati par šo pasākumu pirmo reizi uzzināju.

Arco - European Animated Feature Film Award

1 Like

Arco vai Sablings izskatās intriģējoši.

1 Like