Etsy veikals un AI mākslas pārdošana

Dizaina ziņā es nedomāju ka tas ir labāk. Man kā parastam pircējam nav svarīgi vai dizains ir veidots ar vai bez AI palīdzības. Viss kas mani interesē ir tas vai man dizains patiks, vai arī tas būs pietiekami īpašs lai liktu man ko nopirkt.
Vienīgi atzīšos, ka es nepērku drēbes ar īpaši krāsainiem vai mākslinieciskiem dizainiem (ja nu tikai zeķes :smiley: ). Ņemu tikai vienas krāsas apģērbus bez jebkādas apdrukas.

3 Likes

Man atkal ļoti patīk apdrukas, un ir arī AI dizaini kas man tīri labi iet pie sirds, (hell, AI 100% iedos jēdzīgāku grūtnieču maiku nekā tās pasteļtoņu šausmas kas ir veikalā- vai nu vienkrāsains un garlaicīgs vai ar salkaniem uzrakstiem) bet tās cenas viņiem tomēr ir bik par sālītas priekš tā ko tu dabū, īpaši ja tu īsti nezini kā tas apģērba gabals uzvedīsies veļasmašīnā.

1 Like

Kā pircējam, jā. Arī mani pa reizēm kaut kas uzrunā no virtuves lāpstiņām. Bet kā pārdevējam - ja Tu veido dizainu pats un kā @Shitbird minēja, spēj sarūpēt pats savus materiālus - tad nav vienmēr jāraizējās par to, ka kāda daļa no ienākumiem aizies ražotājam (šajā gadījumā, ticu, ka tiek izmantoti Printful vai Printify pakalpojumi). Viņi tad arī atbrīvo slogu no kaut kā veidošanas un izsūtīšanas.

Bet nu, runājot ar dizaineriem un māksliniekiem, gan jau kādi likumi un noteikumi nāks spēkā (gluži kā bildes ko vari izmantot komerciāliem nolūkiem vai tomēr jāmaksā par tām). Pašam arī ja godīgi, noteikti gribētos.

1 Like

Nē nu, kādu cenu grib pa lielam var likt tikai hobijisti, kas ir gatavi zaudēt naudu. Tā krūzīte un krekliņš, apdruka un sūtīšana maksā naudu, zem kuras tu nevari palīst. Gan jau arī tu pa savu ieguldīto darbu arī kaut ko gribi. Sanāk tavu cenu veido izejmateriāli, ražošana + uzcenojums. Nu un neģēļi konkurenti vēl piedevām ar nesēž uz vietas un var būt gatavi palīst zem tavām cenām Jo, piemēram, viņu darbs maksā mazāk vai arī izejmateriāli.

Zaļā dzīve ražošanā pēc idejas iestājas tikai, ja tu esi kļuvis par monopolistu. :D

Ražojot pats pluss ir tajā, ka tu vari pievākt sev to uzcenojumu kuru dropšiperis maksā Printful. Mīnus gan tāds, ka tev būs jāiegulda līdzekļi izejmateriālos un ražošanas darbā.

Tai nišai vēl ir tāds izaicinājums, ka tevi var nokopēt teju jebkurš cilvēks kas ir spējīgs klikšķināt. Ja tu atrodi ko populāru šajā nišā, skaitās, ka tu no tā vari pelnīt kādus 3 mēnešus, līdz tev būs līdz kaklam konkurentu.

Turpretim amatnieks vienu veiksmīgu preci var pārdot gadiem ilgi, jo viņu ir grūti kopēt. Vajadzīgas iemaņas, specifiski izejmateriāli. Tur var tīri aiziet gadi līdz tu piemeklē savus izejmateriālu ražotājus vai atstrādāt pats to ražošanu. Par ražošanas iemaņām nemaz nerunājot.

Tiem veikaliem visdrīzāk ir tik ļoti papīra plāns uzcenojums un pārdošanas apjoma projekcijas, ka ieguldīšanās bildēs neatmaksājas.

Eiropas savienībā varbūt, ar laiku. Tas gan var galīgi neietekmēt citas valstis. Pat, ja te pie mums uz to sāks greizi skatīties, teiksim, ķīnas ražotāji tev būs gatavi piegādāt cik vien daudz AI suslas tu vēlies. :D

Ja mēs paskatāmies pat uz šobrīd ar autoetiesībām aizsargātiem dizainiem, tā pat ir pilns ar pirātiem, kas tos tirgo bez atļaujas.

Es teiktu, ka džins ir ārā no pudeles un mēs to vairs nekad neiestūķēsim atpakaļ iekšā.

4 Likes

Kā jums liekas vai man ir jēga šogad sākt iet uz skolu mācīties komerczinības?

Man vajag priekš etsy veikala izplatīšanas uc lietām ja kādreiz gribēšu kko pardot vai tml

Tas ir tas pats kas mārketings?

Vnk tiktokā viena rich meitene teica ka kinda nav jēga doties uz skolu, uni un tērēt laiku, gadus, visu var iemācīties pašmācības ceļā un labāk vnk sākt darīt jau

Mayb chat gpt zina visu par komercdarbību?

Mācības nekad nenāk par sliktu.

Protams, it kā jau visu var atrast tiešsaistē, bet tas nav obligāti priekš visiem un īsti jau nezināsi ar ko sākt.

Svarīgākais, ko Tu vari iegūt mācoties ar citiem - kontaktus! Cilvēki, kas var palīdzēt ar biznesu (ieteikumus, jaunākās tendences, praksi).

1 Like

Var mierīgi, bet vai tu esi gatava apzvērēt ka katru dienu sēdēsi un mācīsies nevis scrollosi tiktoku? :sweat_smile:
Skolu un skolotāju vajag tiem kas nevar piespiesties.

2 Likes

Nuuuu mayb ne katru dienu bet vispār varu un esmu to darījusi iepriekš arī

Nu man skola noderētu šajā ziņā bet nu vnk vai ir jēgas tur sēdēt 2-4 gadus kad tieši pēc šiem gadiem šis skills tiks pārņemts ar ai un automatizēts anyway?

Nu ar šādu domāšanu tad jau nekam dzīvē nav jēgas

2 Likes

Tieši tā.

Nedaudz tā brutāli, bet pateikšu šādi - nu ja viss iet uz automatizāciju, kāda jēga būs no Tevis? No cilvēkiem vispār? Kas ir tas, ko Tu spēsi cilvēkiem piedāvāt, ko nevarēs dators? Kā Tu spēsi konkurēt ar AI?

Konstanti ir jāmācās un sevi jāpilnveido - tik turbulentā pasaulē mēs dzīvojam. Nebūs te “Džetsonu” multeņu scenārijs.

Tev nevis jādomā, kā atvieglos Tev dzīvi, bet drīzāk kā Tu spēsi izdzīvot tādā pasaulē un sevi padarīt konkurētspējīgu. Mums katram ir kāds “lifeline”, kas mums palīdz, kad ir galīgi slikti. Ko darīsi, kad pretīm visiem dzīves izaicinājumiem iesi viena un Tev varētu nebūt neviens, kas palīdzētu?

Ej pretīm tam, kas Tev izraisa bailes vai nepatiku. Ja visi striķi trūkst, Tev vismaz ir zināšanas un kontakti.

Nu tur jau tā lieta labāk apgūt visādus ai managment un citus skillus kas varētu noderēt

Es vispar nesaprotu to konkurēt shitu, kapec man vispar ir jākonkurē ar kādu? Kapec jācīnās par izdzivošanu? Its not like i chose this. Is this hunger games or squid games?

Nu, ja tu gribi lai tavu e-veikalu kāds arī apmeklē, tev ir jāmāk parādīt, kāpēc tieši tavs veikals ir labāks par visiem citiem desmitiem tūktošu veikali kas arī ir etsy. Jo ja tu piedāvā tieši to pašu ko citi - kāpēc lai kāds no tevis pirktu, ja var nopirkt no kāda cita. Brīvā tirgus pamati

Nu…un kāpēc tev liekas ka nākotnē AI vajadzēs kaut kādus cilvēku uzraugus? Ja jau tas AI būs tik advancēts, priekš kam viņam cilvēkus, kas vēl ņems un ierobežos tā funkcionalitāti

Nē nu vienīgias, ja tur tiek ķipa oficiāls darba līgums slēgts, un tas AI saņem procentus, bet ar tik advancētu intelektu tie palielam jau ir parastie social skills

Nu man viss ir ok mercha ziņā, man daudz kas ir top lapā searchā vnk jaut kad viņu būs aktuāli sameklēt cilvēkiem. Līdz kamēr tas nav trends man ir jāreklamē, pagaidām nav naudas reklāmai tho

Ir jābūt trendā tho, tu vari un vajag darīt to pašu, vnk ir jābūt vai nu labākam par citiem vai nu piedāvāt citu variāciju

Nu tur jau tā lieta ka man nekas neliekas, tpc kpc man vispar teret laiku uz nevajadzigam mācībām??

Un tā ir konkurence ar citiem tirgotājiem. Sauc kādā vārdā gribi, ideja nemainās

2 Likes

Tad atbildēji uz savu jautājumu, vai ir jēgas iet studēt. Mēs varam stāstīt, ko redzam un darām paši - vai Tev tas ir vajadzīgs?

Beigu beigās Tu un tikai Tu būsi tā, kas lems, vai iet studēt vai nē.

Vai Tu zini un saproti cilvēku pirkstpējas lēmumus? Kas tos ietekmē? Vai Tu zini savu mērķauditorijas meklēšanas parametrus? Kam viņi to iegādājas vairāk? Ar kādiem atslēgas vārdiem viņi meklē informāciju?

Labākais ir diezgan subjektīvs viedoklis.

Ja tevi interesē vispārēja izglītība, droši. Tik nejauc vispārīgu izglītību ar zināšanām konkrētā sfērā vai platformā.

Ja tu gribi padziļināt savu izpratni par komercdarbību un ne tikai, vari mācīties kometzinības. Ja tu gribi zināt kā pelnīt Etsy ar Print On Demand, ej un mācies kā pelnīt Etsy ar Print On Demand.

Ja tu gribi pārzināt Etsy, mācies Etsy. Piemēram: Etsy Ievadkurss Pats šo kursu neesmu izgājis, taču biju šī kantora 3 stundu garā webinārā - bija sakarīga manta.

1 Like

Nu jam plds domāju ka tas etsy kurss man vairāk noderētu

Nu par to mērķauditoriju, nez, es sataisiju kko kas pašai patiktu un cerams aizies tiem kam interesē similar, kas tā par particular target audience es nez, kkāds kawaii animal, foodie thing, jāpamēģina mayb kko particular emo, goth, pastel goth mayb pataisīt bet nez cik ļoti tas ir serchots pašlaik… Vislabāk cilvēkiem patika mans minecraft style stuffs, visvairāk views, clicks un arī sales bija ar minecraft core kaķa kreklu

Man jau tur mixed style stuff anyway

1 Like

Ir arī Etsy kursi, kuriem tu vari dabūt LIAA līdzfinansējumu. Liekas tas pats kantoris organizē šos. Man tik linka uz tiem nav pa rokai.

Tie sanāk visai izdevīgi, jo tu, šķiet, samaksā 200€ par kursu, bet tajā saņem 1 gada abonimentu vairākiem analītikas rīkiem ar kopējo vērtību 400€ teritorijā.

Ai nu man tak nav nekādi 200 geesh… Labi ja man ir lieki 30 kadreiz :sweat_smile:

Labāk prasīšu chatam gpt :yum:

Tape jau iepostoju to video kur viņa stāstīja ka viņa ir stuck in her bare minimum job jo viņai nav naudas ko iegultīt kkādos kursos, uni lai apgūtu citus skills vai biznesos. Its a loop and how to get out of it?

Links ko tev metu ved uz mazāku un lētāku programmu. Bez maksas, protams, ar var mēģināt močīt. Etsy publicē dažādus oficiālos materiālus. Etsy House Rules ir bez variantiem jāizlasa un jāatbilst visām prasībām.

Pa lielam pamata apmācību atziņa ir - meklē tukšāku nišu un radi saistošu produktu.

Gandrīz garantēta metode, ko piekopj miljoni cilvēku:

Atrodi labāko algoto darbu kādā tevi šobrīd algo → taupi uz visu ko tik vari → krāj līdzekļus → ieguldi līdzekļus savas kompetences celšanā → izmanto kompitenci, lai piemeklētu labāku darbu → profit

2 Likes