Kad fantāzijas grāmatā ar kaudzi izdomātu valstu kur katra ir kulturāls rosols eksistē Indijas rieksti
Un tā ir latviešu grāmata, attiecīgi tas nav radies iztulkojot cashews,
Interesanta izvēle
Kad fantāzijas grāmatā ar kaudzi izdomātu valstu kur katra ir kulturāls rosols eksistē Indijas rieksti
Un tā ir latviešu grāmata, attiecīgi tas nav radies iztulkojot cashews,
Interesanta izvēle
Tiko pabeidzu šo lasīt. Sen nebiju atradis darbu kas tā uzrunātu.
Īsumā - grāmata ir melnā komēdija kas seko Memento Mori, jaunam vīrietim ar Če Gevaras kreklu kurš labi apzinās ka ir literārais tēls, un viņa misijai paglābt citus literāros tēlos no bojāejas slepkavniecisko autoru rokās. Praktiski šī grāmata arī ir viena no tām kuras tēlus viņš mēģina glābt, jo kaut kur fonā notiek zinātniskās fantāzijas sižets, kuru Mori cenšas izstumt dziļāk un dziļāk aizkadrā.
Grāmata lēkā pa dažādiem literārajiem žanriem un to kokteiļiem mainot savu vizuālo uzbūvi un rakstības stilu. Šekspīra stila luga, eseja, modernizēta tautas folklora, komikss, detektīvromāns, pat cienījami bezkaunīga nodaļa kas pavadīta autora pirmajā grāmatā “bestsellers”
Takā ja lasat grāmatu, un domājat “nē nu šitas ir pilnīgākais plot armo” - tad zināt kā starp rindām Memento Mori ir paspējis izglābt vēl kādu literāro tēlu no sadistiska rakstnieka rokām
Guļot slimīcas palāta nomāc baigā garlaicība. Paķeru no mājas grāmatu, kuri vēl nebiju lasījusi.
Kriminālromāns - sievietei amnēzija, neatceras kas viņa ir un kā viņa atapās pēc uzbrukumu uz šosejas.
Iesāku šo, pa eiriku paķēru grāmatnīcā.
Pēc pirmajām lapām lasot neiesaku. Super īsa un sarakstīta ļoti “plāni”. Lai vai kā patiktu vēsture nezinu vai pat pabeigšu viņu. Pat ja tikai ~4h būtu jālasa.
P.s vāka bilde ir veidota daļēji ar AI. Vairāk par 1 zvaigzni noteikti nedošu.
Rūmnieks jau vairāk ir bērnu jauniešu autors, varbūt tāpēc arī tā sarakstīts
Man viņa atnācēju triloģija skolas dienās riktīgi patika, ozola grāmata ar bija tīri okei
Iespējams tādēļ, bet par to nekas pārāk neliecina. Aivara Kļavas triloģija “Ceļš uz nezināmo zemi” arī domātas vairāk pusaudžiem, bet stils un tehniski daudz labāk uzrakstītas grāmatas. Tā kā nez. Esmu dziļi vīlies. No viņa man grāmatplauktā vēl stāv “Kuršu vikingi” un “Viestura zobens”. Cerams tās neliks vilties.
Par Ozola grāmatu gan ir dzirdētas labas atsauksmes.