Kā jūs aizsargājat acis no ilgstošas geiming vai networking? u_u

man pēc visas nakts maincraftā sāk sūrstēt acis T_T pagaidām redze ir ideāla bet baidos sabojāt.daudz sēžu arī telefonā. vai ir kkādi geimeru un telefona aktīvu lietotāju acu pilieni, un kuri ir vislabākie? un vai viņi darbojas norm?

1 Like

Pa manam visparastàkie acu pilieni priekš nogurušām acīm.
Viss tas “geimeru” ir bāzes pilieni. Protams var doties pie acu ārsta kurš tev vislabàk pateiks.

Cik saprotu, acij, kā muskulim, ir jātrenējas, attiecīgi skatoties tikai tuvumā, mēs atrodam no tāluma. Un at laiku varam zaudēt asumu.

Zinu, ka ir brilles kuras noņem, filtē to gaismu- tīri tikai tam domātas, bet vairums telefoniem ir šāds režīms- pats lietoju. Nezinu cik tur jēga. Pat parastajās briļļu lēcās pēc noklusējuma ir datora aizsardzība - neatminos kā pareizi sauca.
Arī vairums monitoriem liekas jau pēc noklusēja eksistē tāda fīčas.

1 Like

Nu te labāk pieturēties pie 20-20-20 metodes, ik pa 20 minūtēm 20 sekundes skatīties 20 m tālumā, tas ir vislabākais, kas atslogo acis

6 Likes

ieliec linku tādām brillēm plz :pray:

ufff plds bet nav pacietības šitiem exercises tho >.<

1 Like

Jā starpciru. Vajsg cik atceros paskatītiesnun fikusēt acinuz dažāda attāluma un mēroga objektiem.
Pats tā taru darbā reizēm. Un palīdz diezgan.

Zinu. Ka ir daudz tādu treniņu acīm.
Tas kā biroja sēžot ik pēc tur 1h ķipa 5min pakustināt savu dupsi

1 Like

Esmu dzirdējusi, kā vislabāk ir atpūtināt acis ik pa laikam (novērsties un skatīties gan tālumā , gan tuvumā uz maiņām … ) un, noteikti, atcerēties aktīvi mirkšķināt, jo pie ekrāniem viegli aizmirstas(!)… Par to, ka es nakti nenosēdētu pie ekrāna, labākus padomus nezināšu… Kā ēst burkānus un mellenes :D

2 Likes

Ja nav pacietības, tad acis arī cietīs, un brilles tikai noņem kontrastu, bet nepasargā, kā daudzi to iedomājas…

4 Likes

Tālums or tas, kur acis atpūšas, jo tuvāk skaties, jo lielāks sasprindzinājums)

1 Like

negeimoju ;D bet tpt acis ekrānos daudz. pa dienu palīdz kaut pa logu paskatīties pāris minūtes, vēl labāk, ja atver, pie reizes svaigu gaisu iesūkt ;D

bet tā, dodies uz aptieku, paskaidro, ka vajag nogurušām actiņām. gandrīz vienmēr ir ļoti atsaucīgas aptiekāres - iztaujās, ieteiks, pastāstīts visu, ko jau zini un, ko vēl nezināji ;D

3 Likes

Linku pat nepateikšu.
Biju redzējis CoverMe veikaliņos un vēl kaut kur specializētajos veikalos. Pat marku nepateikšu.

Bet kkas tml:
https://visionexpress.lv/brilles/datorbrilles/

Viņas visas akcentē zilās gaismas bloķēšanu.

1 Like

tik fakin dārgi :dizzy_face: kāds nezin kur lētāk? :disappointed_relieved:

Vision express par 35€

1 Like

Viss kur ir piedēklis Gamer ir x2-x5 dārgāks. Jautājums cik patiess gameris esi :joy:

2 Likes

Man visas acu kaites noņemt luteīns - tu vari ēst kale kāpostus vai arī dzert uztura bagātinātāju ar to. Acu ārsti man ieteikuši ir luteīnu un acu pilienus. Gluži neesmu dzirdējis, ka vieni pilieni ir krietni labāki par citiem. Es parasti ņemu tos kam ir atlaide. :D

Acu atpūta no ekrāniem arī viennozīmīgi strādā.

Zilo gaismu bloķējošās brilles man nav ieteicis neviens acu ārsts. Internetā par tādām runā, taču kā es sapratu varbūt tās atstāj efektu uz miegu, ne gluži aizsargā aci. Šā vai tā ir cilvēki kam tādas patīk, cilvēki kas nejūt atšķirību. Šķiet brilles kas kārtīgi filtrēs zilo gaismu būs dzeltenā krāsā.

4 Likes

ooo super plds, būs japasērčo info uz luteīnu

man mamma iedeva kkādus systane, hydrating pilienus, for irritated eyes, so tie man kinda palīdz noņemt to sūrstumu, pretty much immediatelly, es vnk baidijos vai vajag kkadus speciālus

nu es nez es kapāju fortnite 4 gadus, un tikko sāku minecraft 1 vai 2 mēnešu atpakaļ, esmu jau 3 worldos, kur 2 jau viskas sacelts un iztravelots 4 maps. varu visu nakti nogeimot. ir vel visādas spēles uz pc un steamā utt bet esmu izvelīga, visu pēc kārtas nespēlēšu, uzskatu sevi par geimojošu, nez vai hardcore gamer tho

Tas sūrstums ir sausas acis. Visi pilieni jeb mākslīgās asaras mitrina tev aci un atrisina to.

Ja es pareizi sapratu acu ārsti, luteīns arī palīdz būt acīm mitrākām.

3 Likes

Pie kompja pavadu diezgan daudz laika, bet nekad nav bijis, ka nogurtu acis vai tml.

ŠIS!

Faktiski mans dzīvesstils arī arī ārpus digitālās vides nosaka specifisku redzes fokusa atālumu un tas noved pie stiklenes muskuļu noguruma.
Ārsts zāles neizrakstīja kad palika slikti bet noteica lai palaikam pieeju pie loga un mēģinu skatīties maksimāli tālu un tuvu, jebšu vingrinu acis.
Iesaku visiem to darīt bieži jo pats slinkoju un nu esmu nedaudz tuvredzīgs.

2 Likes

Go blind or go home!

1 Like

tuvredzīgs ar esmu, bet tas labāk nekā talredzīgs. Tiem pat smagi diegu caur adatu izvilkt.