Kā sasildīties ziemā?

Es jau guļu aukstumā, pamostos, braucu uz darbu un strādāju aukstumā, braucu mājās un ēdu vakariņas zem segas, aukstumā. :skull_and_crossbones: Ja būs -30 es ievākšos mājas pirtī…:folded_hands:t2:

6 Likes

Var tak mazo radiatoru nopirkt
Elektrisko

Mani aukstums savā ziņā uzmundrina un to vienmēr var apkarot ar drēbēm/apaviem. Sausums gan ir bende. Es te lēnām metamorfozējos par rozīni.

8 Likes

4 Likes

Siltums ir ieslēgts gandrīz uz max bet logu ir pārāk daudz. Nevaru sūdzēties par daudz un lieliem logiem, tātad šis ir tikai ziemas izdzīvošanas jautājums :grinning_face:

1 Like

Tev Kip baigi cauri velk? Var pamēģināt sabāzt segas gar logu malām, mēs darbā priekšnieces kabinetam šitā darām

Ja tev ir jāmaksā par elektrību, apsildāmās segas ir stilīga manta. Ir gan lielas dārgas, gan maziņas lētas.

Ja nav jāmaksā par elektrību, paskaties vai tavs sildītājs nav vājš. Parastie lētie sildītāji ir līdz kādiem 2000-2500W ar tādu man līdz šim ir sanācis iesildīt vienu istabu. Ir arī infrasarkanie sildītāji ar kuru tu teorētiski varētu sildīt tikai sevi. Esmu tikai vienu reizi tādu lietojis lielā zālē, bet bija ok. Zāle auksta, taču tur kur es sēdēju bija silti.

Es pagaidām risinājumu atradu siltās drēbēs un ļoti siltās (arī elektriskās) zeķēs. Es bieži samierinos ar “good enough” risinājumiem lol. Pa telpu, istaba ir milzīga (tā oriģināli bija viesistaba) un ir lieli logi tris pusēs + durvis uz pagalmu. Caur spraugām nekas nenāk bet stikls ir auksts.

Varētu pamēģināt sildītāju. Cilvēks kurš mazāk prokrastinē būtu to jau sen izdarījis. :upside_down_face:

I beg your pardon?

Ja vien eksistētu interneta veikali un piemājas pakomāti. :grin:

3 Likes

Yup, es tās varu uzlādēt

1 Like

Nē, nu es tik daudz sapratu, ka tās nav zeķes no kurām ārā nāk vads ar kontaktdakšu XD

Vnk nebiju dzirdējis par elektriski apsildāmu apģērbu

1 Like

Veikalā neesmu redzējis, taču AliExpress ir manītas apsildāmas jakas, vestes un pat bikses.

Nesen tādu vesti mātei priekš darba nopirku. Strādā no powerbank. Diezgan labi silda un ātri. Par ilgumu gan nezinu.

Bet mājās gultā stāv elektriskais sildītājs (grelka), nezinu kā altviski ir XD Laba manta, laba, silda tā, ka pat reizēm pamosties no tā, ka pa karstu ir.

Ejot cauri drošības kontroli būs jāizģērbjas līdz apakšveļai, savādāk pīkstēs :joy:
ja vien apenes ar nav apsildāmas :rofl:

Nebrīnītos ja lidmašīnā ar tādām mantām nelaiž kā potenciālu ugunsgrēka risku. xD

Pārvācies uz siltinātu māju. Es te T-kreklā sēžu. Apkure man kādi 10-15 eiriki izmaksāja par iepriekšēo mēnesi uz vienistabnieku. Salīdzinot ar iepriekšējo, kur mini Latvijas karodziņš uz plaukta burtiski vējā plīvoja istabas vidū - kā diena pret nakti.

2 Likes

Man Rīgā šī problēma absolūti neskar, bet laukos gan. Manai istabai ir 2 ķieģeļu ārsienas uz ziemeļiem un rietumiem, turklāt siltinājumā ir pamatīgi robi. Attiecīgi es guļu ar 3 vilnas zeķēm katrā kāja, biezo vilnas jaku, un satinies vairāku segu burito, un arī tad pamostos, it kā būtu gulējis teltī.

7 Likes

Kreogānā sauna. Mūžīgi jauns. Neredzu pamatu sūdzībām :D

šmakovku uz nakti jāiedzer, lai sasildītos

4 Likes

Manā istabā no grīdas velk aukstums, tāpēc augšā maika, apakšā biezas zeķes un čības :smiling_face_with_tear:

1 Like