Ko Tu šodien darīji?

Šūpojos pie radiem lielajās kokos iekārtajās šūpolēs
Viens mezgls atsējās
Gandrīz ielidoju gravā

7 Likes

Nezinu, kāpēc man bija jādodas uz Alpiem un jānobrauc pa trasi, kura ir daudz augstākā grūtības pakāpē nekā esmu iepriekš piedzīvojusi, lai atcerētos, ka man vispār neinteresē ne slēpošana, ne kalni, un man ir ļoti bail no augstumiem…bet tā nu sanāca. :sweat_smile: Šobrīd dzeru kafiju 2360m kafejnīcā un pārdomāju savas dzīves izvēles.

11 Likes

Col d’Izoard?

Rifugio Costaccia, Livigno

Ahh… chatgpt atkal kļūdijās, bet vismaz tikai par nieka 300km.

My real life Spiderman meme:
Šodien Marta Marija ar Margrietu un Peciņu devās pie vetārsta. Tur satiku administratori Martu, ar ko pētījām, cik traki pa nakti griesti sabiruši, jo no kaimiņiem tecējis. Tad sagaidu vetārsti Martu Martinovu, kas vispirms sazvanījās ar telpu saimnieci Mariju par griestu sāgu.

Interesanti būt tik mazā telpā, kuru piepilda tikai Martas :laughing:

7 Likes

Žēl ka jau Aprīlis. Tad loks būtu pilns.

3 Likes

Biju aizgājis paklausīties šo:Augu zinātne, ekosistēmu noturība un ilgtspējīgi bioresursi / Plant Science, Ecosystem Resilience and Sustainable Bioresources (14 April 2026): Overview · Conferences of the University of Latvia (Indico)
Tīri interesantas lietas, pat ja sanāca klausīties tikai pa ausu galam, jo darbiņš negaidīja :smiley: man pati vissvarīgākā tēma bija makten īsa

Tik gardus mini eklerus saedos

Kolēģei šitā ietvaros bija arī plakātreferāts par invazīvajam sugām

Varbūt rītdien šo jāpaklausās Zoology and Animal Ecology (15 April 2026): Overview · Conferences of the University of Latvia (Indico)

2 Likes

beidzot uzsāku pavasara tirīšanu, honestly māja vēl nekārtīgāka nekā bija :sweat_smile:
ka vispār cilvēki uztur mājās kārtību?

Ja man būtu algots apkopējs, varētu mēģināt. :joy:

1 Like

It gets worse, before it gets better
Bet jā, jā ir gana liela mājas, tad viņas kopšana vien ir pusslodzes darbs

1 Like

Mana stratēģija ir tāda - lai ir viena dzīvojamā telpa, kas vienmēr ir kārtīga. Un tā realizācijai vēršu pret mājiniekiem fašismu un vardarbību.

Mums tā ir studijas tipa virtuve-viesistaba. Cenšos rūpīgi padomāt kā ar minimālām pūlēm panākt pēc iespējas vairāk.

Tad nu manas prasības ir izvairīties no cluttera - vai nu visam ir sava vieta, vai tas ceļo uz miskasti; nekā nav uz galdu virsmām - lai bez krāmēšanās var tās var notīrīt. Milzīgs atspaids protams ir trauku mašīna un grīdas robotiņš, bet tur nāk klāt to uzturēšana, kas arī jādeleģē.

Ja tu neieaudz pats sava miskastē ir daudz vieglāk saņemties un nomazgāt savu vienu šķīvi or w/e, nevis atstāt to izlietnē “vēlākam”. Rezultātā aktīvs kārtošanas laiks ir kādas 5 minūtes dienā, kāvienu dāļāšana mājiniekiem gan ir process, kas patstāvīgi jāuztur.

6 Likes

Bet ja nu tai lietai vieta ir uz galda virsmas? :smiling_face_with_tear: :joy:

Man personīgi ir tā, ja man to regulāri vajag, tas ir uz galda. Ja nav uz galda virsmas, ļoti liela iespēja ka aizmirsīšu par tā eksistenci. Tā es uz gadu aizmirsu ka man bija 3 nevis 1 bļoda, jo divas apzinīgi biju nolicis nost un pa lielam atradu tikai tāpēc ka lieku visu maisos vai pārvāktos. Un ar ārā mešanu, man viss ir vienkārši ar veco labo “does this spark joy”.

Vai tas apgrūtina dzīvi? Jup, 26 kvadrātmetrus tīriju vairākas stundas XD un jutos kā forklifts šaurā noliktavā

Šādu godu reti kas izpelnās. Varbūt mīļākā asā mērce :smiley: Un tavs bļodas piemērs ir ideāls - par trešdaļu samazināji klapatas.

IMO lietas jau var atstāt, bet ne koplietojamajās telpās (šis ir vairāk interpersonālajām attiecībām). Tīrības standarti katram atšķiras, tāpēc mēs esam runājuši par ekspektāciju menedžēšanu un vienojušies par baseline, ko sagaidām. Lai neviens nav apcelts.

Tā jau es neuzskatu sevi par kārtīgu personu, mans hobiju “stūrītis” draud drīzumā izraisīt lavīnu xD Bet ir vismaz viena telpa, kurā no tā var izbēgt.

Trauku mašīna ir ideāls radījums bez mīnusiem. Putekļsūcējam gan ir tendence radīt šķietamu tīrības sajūtu, līdz brīdim, kad paskaties kaktos un uz virsmām kur tas nevar tikt. :D

2 Likes

*never send machine to do a human’s job :D

1 Like

Vietu vienīgi vajag. Man ne esošajā, ne jaunajā nebūtu kur vispār likt. Putekļusūcējs ir ergonomiska padarīšana tomēr

1 Like

Īres dzīvokļu gadījumā tu pa labam uzreiz īrē dzīvokli kur tāda ir. Tas cik bieži pie mums ir sastopamas trauku mašīnas ir cits jautājums.

Es tās pa lielam esmu redzējis jaunos remontos vai arī dārgākos dzīvokļos.

Pēdējais ko redz WizardsWild mājas iedzīvotāji, kad WizardsWild ierodas mājās un viestabā uz galda stāv viena bļodiņa

11 Likes

Es kopīgajās telpās cenšos būt super extra tīrīga, un ar to palīdz kauns, ko jūtu, kad netīšām atstāju aiz sevis nekārtību, kas traucē citiem. Bet visam pasaulē ir jābūt līdzsvarā, un to var redzēt ienākot manā istabā. :sweat_smile:

Bet kad beidzot apnīk nekārtība, mana stratēģija ir pilnīgi visu nepiederošo salikt vienā lielā kaudzē, tad sadalīt mazākās (mest ārā, paturēt, varbūt paturēt) un mazākās tematiskās kaudzēs (pa telpām vai lietojumu, priekšmeta tipu, utt.) kamēr visu varu nolikt pareizajā vietā. Šādi es arī varu sadalīt darbu, jo vienu dienu saliektu visu, kas jātīra, vienā vietā, nākamajā sadalu grupās, utt. Es izvairos no tā, ka man ir jāmeklē katram priekšmetam mājas un vairākas reizes jāatgriežas pie viena un tā paša skapja/plaukta. Visu, kas ies uz tā plaukta, jau esmu salikusi vienā kaudzē. Šī stratēģija man palīdz visu sakārtot bet neizmētāt. :folded_hands:t3:

5 Likes