Es pats pēdējo gadu esmu uzsēdies uz https://isthereanydeal.com/ lapas. Tur parasti izlec pirmajā lapā vērā ņemamas bezmaksas spēles. Var paskatīties kādas spēles cenu vēsturi - piemēram, cik bieži tai ir atlaides. Skaidri redzams vai konkrētā spēle ir Xbox Game Pass. Brīžiem var piemeklēt spēli ar jūtamu atlaidi nekā pērkot pa taisno no Steam.
Viena no lielākajām lapas īpatnībām ir tajā, ka tā salīdzina cenas tikai veikalos, kuru spēļu iegūšanas avots ir kaut cik caurredzams. Citējot FAQ - IsThereAnyDeal
What shops do you cover? Are they safe?
We only cover shops that we consider authorized. That means we can be reasonably sure the keys are sourced from legitimate sources (either directly from publishers or from authorized distributors). This ensures that the risk of the keys being invalid is minimal and the developers still get their cut.
You can see the list of all shops we cover in Shops page.
Damn, Arc Raides un Expedition 33 katrs par 20 EUR. Tik no tām lapām ir reāli dabūt atpakaļ naudu, ja spēles atslēga nenostrādā vai pēc dažām nedēļām to nobano Steam?
Kaut kad sen atceros, ka lielie atslēgu tirgotāji reklamēja “strādājoša produkta garantiju” tagad galīgi neko tādu neredzu. Visi tik mēģina pārdot ikmēneša abonementus.
Konts man nav nobanots, bet ir gadījies tā, ka vienu dienu ieslēdz Steam un nesen pirktā spēle vairs nav piesaistīta tavam Steam kontam. Tā vēl projām ir lejupielādēta un uzinstalēta, taču “Play” pogas vietā tu redzi “Buy” pogu.
AllKeyShop vēsturiski tirgo atslēgas, kas iegūtas dažādos krāpniecības veidos no identitātes zagšanas līdz kredītkaršu datu zādzībai, utt. Ja rūp izstrādātāju atbalstīšana, vēlams tomēr pa taisno no Steam vai citos leģitīmos veikalos pirkt. Bet ja grib ieriebt EA vai Ubisoft, tas ir labs veids, kā viņiem nocirst ienākumus.
Ta jau pirātisms būtu ceļš kur lielās kompānijas neko nedabū un tu arī paliec ar savu naudu. :D Maksāt zagļiem naudu, ar saukli lai tik EA un Ubisoft netiek nauda ir īpatnējs gājiens.
Šaubos, ka tas vairs strādā, taču man vienam kolēģim 2 gadus atpakaļ bija shēma, kurā viņš pērk Ubisoft spēli caur Steam, aktivizē to Ubisoft Connect un paprasa atpakaļ naudu Steam, taču spēle paliek viņa Ubisoft kontā, lai gan tās vairs nav Steam kontā.
Ja meklēju atlaides ārpus Steam, tad izmantoju gg.deals
Viegli redzēt un salīdzināt, kuros veikalos ir labākas cenas.
Tur var atrast gan oficiālos, gan neoficiālos keyshopus
Pārsvarā caur Steam un Eneba. Pagaidām neesmu saskāries problēmu ar Eneba, lai iegādātos Steam Keys ar labu cenu. Steam is sometimes cheaper than Eneba, but you can donate some money to Ukraine charity in Eneba
Vienu reizi esmu pircis no allkeyshop affiliated saites, pēc tam uzzināju kāpēc tās spēles tur ir tik lētas un vairs netuvošos šāda veida iestādēm. Negribās atbalstīt ar savu maku šādas mahinācijas.
Parasti sagaidu steam sales vai ko līdzīgu citās platformās un pa lēto paņemu tur, ja galīgi nevaru sagaidīt tad vienkārši full price.