Lietas, kas liek padomāt

Latgale? Kādas tur problēmas, nav problēmu. Viss čotka. Dzīvojam. :skull:

Teikšu tā - ir mani savi rādītāji arī, kas tā vai citādi liecina par demogrāfijas izmaiņām, un tieši šajos sarkanajos virzienos ir jūtams.
Vasaras periodā jūtam, ka tūrisms, tomēr atlikušajā laikā - bēdīte.

1 Like

Izlasīju šo rakstu:
Ne no šīs realitātes: apkalpojošais personāls atklāj prātam neaptveramus bagātnieku ieradumus

Protams, nevarētu teikt, ka mani kas pārsteidz no viņu minētā, bet dažreiz sirreāli iztēloties, cik dažādās pasaulēs cilvēki var dzīvot. Laikam tas pats gadījums, kas bija nesen - kad kāds bagātnieks ar akmeni meta ronim Havaju salās. Vietējie savācās un šo piekāva (un policija pievēra acis).

3 Likes

Man ir aizdomas, ka šis tas ir atkarīgs no pasaules vietas. Dažādās kultūrās dažādi bagātnieki.

Manuprāt kulturālās atšķirības šeit ir minimālas, jo galvenokārt visiem viņiem dzīvē pirmo vietu ieņem kapitāls, vienalga krievs, arābs vai brazīlietid

Šveicē es esmu pieredzējis klusos bagātniekus. Piemēram, bijām kaut kādā parkā Bernē ar lāčiem. Kolēģe man saka, redzi to tur ģimeni Golfiņā, kas izskatās it kā nekas īpašs - tie ir vietējie bagātnieki. Skaidrs, ka Golfiņš bija jauns un visiem svaigas drēbes, bet kopsummā kā tā kolēģe to varēja pateikt man ir mistērija. :D

Man pēc tam stāstīja, ka tur plašākā kultūrā nav pieņemts sprēgāt ar piķi.

2 Likes

Nedaudz kaut ko līdzīgu pieredzēju pirms pāris gadiem, strādājot Piņķos Exziperī skolā.

Pilns ar bagātniekiem un viņu sīkajiem. Nauda tiek izmesta nevajadzīgām lietām, 1k vērts dators tiek izmests misenē, jo nedaudz skaļāk strādā cooleris. Private jets and helis in RIX, multimiljonu mansions pieRīgā, kas ir uzbūvēti pie skaistām dabas vietām un kur parastiem cilvēkiem vairs nav pieeja aiziet, utt. Īsumā briesmīgi cilvēki un briesmīga kultūra, kurā atrasties.

Esmu redzējis un pieredzējis, kā average cilvēki, nonākot šajos circles, kļūst par iedomīgām maitām un nauda uzliek viņiem lāstu.

Tas tā īsumā, my first hand expierience.

2 Likes

Bomžiem kas dzīvo pie tādām misenēm ir lielāks gada apgrozījums nekā mums strādājot. :joy:

Ta jau tas ir pats vietējais naudas krējums. Privātā lidmašīnas ir nākošā līmeņa bagātība + pie mums nav nemaz tik daudz multi miljonu muižu. Ja es nejaucu, vietējā tirgū tik dārgas privātmājas tiek pārdotas reizi dažos gados. Ņemot vērā, ka tai jābūt kā minimums vērtai vairāk par diviem miljoniem.

2 Likes

vēl jau ir krasa atšķirîba starp miljonāriem un miljardieriem. miljonu jau var nopelnīt arī plikumus netā rādot. bet par miljardieri - tur gan cita lieta.

also ir arī old money, kas tik tiešām dzīvo noslēgti un neflasho apkārt. pat nepamanīsi kur tādi apgrozās, jo tiem reāli viss noslēgts, privāts un parastajam acīm neredzams

1 Like

Diemžēl tās misenes ir slēgtā teritorijā, ar apsargu, so no hobo there. :frowning:

Viņi visi ir ar dubultpilsonībām, pārsvarā RU/LV. Pirms 10 gadiem, tur viss gāja uz pamatīgu urrāāā, bet kopš 2022. gada notikumiem kaimiņos, finansiāli viņiem iet nedaudz sarežģītāk. I think you see, where i’m going with this.. :upside_down_face:

1 Like

Liekas man būtu lielāka iespēja satikt vienradzi nekā miljardieri. :D Tas ir ar prātu grūti aptverams naudas daudzums.

Gadās arī tā, ka kāds pensionārs bez īpašas naudas var uz papīra kļūt par milionāru. Teiksim, šim pensionāram pieder māja Londonā, kura pirkta pagājušajā gadsimtā un tagad modernos laikos tās vietas cena ir uzlidojusi kosmosā.

Pie mums gan jau arī tā gadās, taču summas nav tik lielas. Nevelk līdz miljonam.

2 Likes

Hot take: Tesla braucēji ir jaunie bembisti.

Pēdējo nedēļu laikā Pārdaugavā man kaut kā veicas ar teslistiem kas kaut kur lido. Vai tik Tesla lēnā garā netuvojas zelta attiecībai starp cenu un uzrāvienu. It īpaši, ja izrādīsies, ka tās Teslas var ilgi nodzīvot.

1 Like

Man liekas jebkurš elektro auto to spēj, kāds mazāk vai vairāk, bet jebkurā gadījumā ātrāk par “netīrajiem” auto

Sen nemīlu elektro auto par šo, jo daži gana agresīvi sāk braukt.

Jā un nē. Es kaut kad braucu ar elektrisko Renault Zoe, tas no 0 uzsāk braukt ātrāk, kā jau ar elektrisko motoru, bet pēc tam tur uzrāviens ir kā nebijis. Ar Toyota hibrīdiem līdzīgi, pirmajā brīdī elektriskais motors velk uz priekšu, bet vēlāk tevi sagaida pilnīgi normāla mašīna. Tās dažas Tesla model 3 ar ko esmu braucis tomēr varēja tevi iespiest sēdeklī pat jau ripojot. Ņiprāka sajūta ir visām elektriskajām mašīnām, bet galīgi ne visas reāli ir ar kaut ko ātrākas.

it sevišķi bolt teslieši, laikam viņu bembji remontā, tāpēc īrē :rofl:
viens gudrinieks uz tērbatas ielas gājēju pārejas noparkojās tā, lai es ar ratiem netieku garām :upside_down_face:

Cilvēki saka: “noone is paying attention to you, don’t be so anxious” or something along those lines, like “no one’s watching you”

Me: Looks, observes, anylizes…

1 Like

Bet tādu cilvēku ir absolūtais mazākums, lielākā daļa pat nepamana ka tu tur esi

3 Likes

Es personīgi publiskā vidē ieeju hiperperifērā režīmā. Skatos tikai uz stājām, kustībām un skatiena virzienu. Sejas un citi sīkumi pilnībā netiek reģistrēti.

1 Like

i sometimes talk or sing to myself loudly until i realize im in public :sweat_smile: thats how unaware of sorroundings i am

3 Likes

Ahh no… I analyze every move I make, so everthing I do is either calculated, or a mistake I made due to anxiety :distorted_face:

Jup, es gan to cenšos darīt kad esmu kāda klusāka ielā utt. Un tad tāpat, blin aiz pagrieziena nāk pretī cilvēks, kurš stabili dzirdēja, visu manu monologu un par redzēja kā tas apstājās kolīdz saprotu ka neesmu viens.

2 Likes