Lietotu cosplay kostīmu veikali?

Vai kādam ir pieredze ar lietotiem cosplay kostīmiem? Varbūt ir kādi ieteikumi, kuros internetveikalos meklēt?
Gribētos dabūt kaut ko lētāk, piemēram, par puscenu, bet baidos iegrābties. AliExpress cenas pēdējā laikā ir pamatīgi uzkāpušas — maksāt 150 € tikai par kostīmu (vēl neskaitot parūku, kurpes utt.), ko uzvilkšu visticamāk tikai vienu reizi, negribas

4 Likes

Man ir pieredze ar humpalu apģērbu izmantošanu kosplejā, bet tas ir biki citādāk :smiley:
Noteiktiem tēliem ganjau visu outfitu vari savākt apciemojot pāris bodes,

Lietoto pa lielam būs jāmeklē lietoto mantu plačos. Pavisam vietējā tirgū mums ir Facebook Marketplace, varbūt ss.com, gan jau kāds Discord serveris kurā kaut ko pa retam pārdot. Vietējās lapās gan jau piedāvājums ir maz, bet ik pa laikam var uzpeldēt kas interesans. Facebook Marketplace citreiz tirgotājs nevar ļoti ilgi pārdot preci, kas dot iespēju kārtīgi nokaulēt cenu uz leju.

Kā interesantāku opciju vari pamēģināt vinted https://www.vinted.lv/catalog?search_text=cosplay Tur apgrozās tirgotāju no Baltijas un Polijas. Pasūtījumi tiek sūtīti caur pakomātiem. Ja interesē, varu iedot savu reģistrācijas referāli.

3 Likes

Uuu, Sludinājumu serverī atrast kospleja lietas būs grūti… Man met ārā tikai tos piepūšamos “mani nes citplanētietis” tipa

1 Like

Vinted pat daudz ko var atrast. Meklētājs gļuko tikai.

Šis varētu būt labs veikals. Var reāli kaut ko atrast. Kāds tur risks tikai ņemt kaut ko?

3 Likes

Es pat nezināju, ka tādi ir. Ja mēs te runājam par Discord. Es biju domājis specializētu vietējo Cosplay serveri, ja tādi eksistē. Tādās vietiņās reizi 3-6 mēnešos var parādīties kas interesants. Spriežot pēc manas pieredzes citās nišās. Tas pats attiecas tradicionāli uz Facebook grupām. Šis gan galīgi nav variants, ja tu gribi nopirkt kaut ko tuvākajā laikā.

Tur gan jau arī visu laiku parādas jauns piedāvājums. Tas vispār galvenokārt ir pazīstams kā lietota apģērba veikals un kosplejs ierakstās zem tā. :D

Jā, tur meklētājs ir ne pārāk. Cilvēki arī veido briesmīgi aprakstītus sludinājumus, kur teju nekas nav pateikts.

Visai mazs. Neesmu tur manījis atklātus krāpniekus, bet ir meļi meļi kartupeļi. :D Ir īpatņi kas atklāti lietotas mantas liek iekšā sludinājumā kā jaunas vai mēģina tirgot pakaļdarinājumus.

Kad tu pasūti preci, tirgotājs par to uzreiz nesaņem naudu. Tā tiek iesaldēta līdz brīdim kad tu izņem paciņu no pakomāta un tad tev ir 2 dienas apstiprinājumam, ka ar pasūtījumu viss ir kārtībā. Ja kaut kas nav kārtībā - tu atver strīdu vinted.lv un apraksti problēmu, iemet bildes.

Tik tu te ņem vērā, ka šis ir lietoto mantu placis nevis apģērba veikals. Tu teiksim nevari atgriezt mantu, ja tā tev tīri nederēja. Tu vari atgriezt mantu, ja tā ir bojāta vai neatbilst sludinājumam. Piemēram, sludinājumā skaidri un gaiši rakstīts S izmērs, bet atbrauc L izmērs.

Mans ieteikums - ja redzi sludinājumu kurā galīgi nekas nav aprakstīts vai ir kādas neskaidrības. Aizmet kādu jautājumu pārdevējam, noskaidro tevi interesējošās detaļas. Ja atbraukts kaut kas cits nekā solīts, tu to saraksti varēsi lietot kā pierādījumu.

1 Like

vinted.lv gadījumā arī ir variants pārdot vecos kostīmus, lai finansētu jauno. ;D Kad es atklāju šo lapu, veiksmīgi pārdevu kaudzi ar visu ko iekrājušos un vairs nevajadzīgu. Reāli galvas tiesu mazāks čakars aiznes paciņu uz pakomātu nekā tirgot mantas SS vai FB.

2 Likes

Izklausas droši tad

1 Like

Es uzkrēju šādam https://jp.mercari.com

Cena ir Jēnās un personāžā vārds jāmeklē japāņu valodā caur meklētāju. Plašs klāsts un labās cenās arī var atrast. Kad pārslēdzies uz angļu neatrod nekā vai minimāli.

Nezinu vai var sūtīt uz Latviju un vai tam ir vēl kādas ekstra izmaskas?

5k Jēnas ir 30 mūsu naudas. Aliekspresā 100 pāri + sūtīšana. Tik jau sold, ne brīnums

1 Like

stipri šaubos ka šiem būs Eiropā noliktavas, attiecīgi , tur var smuki tās izmaksas sakrāt

1 Like

Tur savu lomu varētu spēlēt Jēnas kurss. Tas vēl projām ir ļoti krities attiecībā pret EUR. Reāli mēs šobrīd varam nopirkt 40% vairāk Jēnu par EUR nekā pirms 5 gadiem. ;D

Kad es atveru jp.mercari.com, man lapas augšā izmet reklāmu, ka internacionālo sūtīšanu nodrošina viņu partneris https://buyee.jp/mercari/

Par izmaksām - skaidra lieta tev būs jāmaksā par piegādi + Latvijā jāmaksā muita. Tie būs 21% no vērtības + 3 EUR jaunais ievedmuitas nodoklis. Precīzu muitu tu vari aprēķināt izmantojot VID kalkulatoru.

Nez cik ļoti var cerēt uz lētām izmaksām, bet varbūt no Japānas var pasūtīt kaut ko tādu kas mūsu pasaules pusē galīgi nav plaši pieejams. Ja ņemsi, tik nepiemirsti, ka Āzija ir citi izmēri nekā pie mums.

3 Likes

Noliktavas? Tas ir kā Vinted kur cilvēki pārdot lietotus cosplay kostīmus. Baigi daudz kā tur, laikam Japānā topā cosplay.

21% un 3 € no 30€ sanāktu lētāk kā jauns 120€. Ne visi tur tirgo tik lēti bet daži pārdot pa baigi lēto un bildes saliktas, izskatā very good condition.

Aaaa, lol,

1 Like

Vēl 1.28 par pakalpojumu jāmaksā. Man liekas man ar pvn aplika tos 3 Eiro ar

Varbūt tagad jāiepērk Jēnas? :thinking:

Kāpēc gan nē, ja tev ir pārliecība par to, ka Jēna izķepurosies.

1 Like

atceries par piegadi

1 Like