Maija grāfs un nakts muzejā 2026

Labrīt/dien/vakar!

Maijs jau ir atnācis straujiem plaukstošo pumpuru piepildītiem soļiem, un pēc aizvadītajiem valsts svētkiem laiks domāt, par nākamām aktivitātēm - maija grāfa svētkiem un muzeju nakti, kas jau atkal iekrīt vienā datumā - šogad 23. maijā.

Pārskatot maija grāfa mājaslapu - malacīši, jau ir pilna pasākuma programma pieejama - šogad būs vairāk vai mazāk jūtams futūrisma piesitiens. Ne velti šī gada moto ir Realitāte & Mākslīgais intelekts. Mājaslapā pat publicēts stāsts par tālo 2626 gadu un kiber-vaideloti Maiju kas kļuvusi par digitālās pasaules sargātāju. Kā tieši, cik lielā mērā un cik veiksmīgi tas izpaudīsies atliek vien redzēt.

Pārslēdzoties uz vakara daļu - muzeju nakti, patreiz pieejamā informācija gan ir visai skopa. Pa lielam, viss ko esmu atradi ir atsevišķo muzeju mājaslapās - respektīvi ka dabas muzejs nepiedalās un Nacionālais vēstures muzejs piedadās ar jau skaidru un plašu programmu - bet kopumā info tiks eventuāli publicēts šeit: Programma — ICOM

5 Likes

Šogad es izlaižu, būšu uz CCB tajā nogalē :sweat_smile:

Pirmo reizi dzirdu par tādu Maija Grāfu, izskatās interesanti, labprāt aizietu

Tikmēr šis jau būs trešais gads kad mēs jau apmeklējam un veidojam topikus viņam xD

2 Likes

Kaut kādā brīdī pa dienu noteikti pievienošos :grin:

1 Like

tīri tehniski, viņa tad vēl nebija forumā

1 Like

Okey fair enough xD

šitais pasākums pag gad patika, atceros, ka tiku pie ceptas sardeles ar kāpostiem :rofl:
also bija kaut kādas zobenu cīņas un monētas varēja izkalt

1 Like

Jap tas pats vien ir

Tai gadā naglu izkalu

beidzot ir apdeitota oficiālā muzeju nakts mājaslapa

man iekrita acīs šie:

FARMĀCIJAS MUZEJS

LATVIJAS UNIVERSITĀTES MUZEJS

ETNO MUZEJS “CEPURES PASAULE”

RĪGAS JAPĀNAS MĀKSLAS GALERIJA

šai izstādei pat jau ir topiks veltīts

1 Like

Par to šungu arī manīju reklāmu nesen.

Starpcitu šo sestdien ja nemaldos ir baznīcas nakts, verēšos apmeklēt daudzas baznīcas