Miniatūru stūris

Hā! Tas noteikti :smiley: Man ir speciāli izveidotas testa figūriņas dažādiem stiliem ko gribu izmēģināt:

Kā arī, man ir pienākuši jauni “misprints”, ko pašlaik laboju. Saki @Onii_chan, šādu caurumu varētu aiztaisīt (un pieveidot kāju) ar to “Green stuff/putty” vai kā sauc

1 Like

Ar green stuff gan jau ka varētu pat miniatūras skulptēt no nulles. Taču kad mēģināju ar to vienu reizi darboties tad ātri vien atklājās ka tas ir viens sarežģīts materiāls ar kuru strādāt. Domāju nākamreiz būs jāpieliek klāt bik ūdens. Vismaz tā iesaka interneta cilvēki.

Jebkurā gadījumā cerēt uz rezultātiem sākumā nav vērts :smiley:

1 Like

Hmm - tad man ideja bija vēl ar epoksīda sveķiem, vai tāds DIY, caurumus aizpildīt vai nu ar putuplastu vai putām (no kurām pēc tam atgriež lieko). Vai arī varētu jau vēl pamēģināt mālu, bet tur problēma, ka būtu karstumā jāliek, kas liktu figūriņai izkūst.

Green stuff ātri sacietēja?

Tas sacietē 20 min laikā. Bet jebkurā gadījumā izrādījās ka skulptēšana ir grūta.

Šodien krāsoju miniatūras - ap 30 gab parastās, jo trešdien tad vadu vēl vienu pasākumu studentiem - daudzi topošie ārsti pieteikušies :smiley: + būs arī stūrītis, kur TTRPG pārstāvis novadīs D&D sesiju. Žonglēšu starp divu pasākumu vadīšanu angļu valodā

Papildus tam, nokrāsoju ar melnu un tad baltu arī savas - biju atkal pasūtījis brāķus - tos salaboju ar vīlēšanu, griezšanu, putuplasta izmantošanu un ar Green Stuff mālu. Laba lieta - varēju gan kājas, gan rokas atjaunot, pat bruņas, īpaši insektam. Bija sarežģītāk lai būtu 1:1 dizaina ziņā, bet nu sēdēju un ar metāla lāpstiņu vilku.

4 Likes

Miniatūru bildītes no vakardienas.

Vakar ļoti iepatikās tas bruņinieks, ko studente izkrāsoja. Nu reāli viņa visa bija zaļā krāsā apģērbusies un miniatūra pieskaņojās :joy: Nu nenormāli estētiski un skaisti izskatījās, ka komplimentus obligāti vajadzēja izteikt.

Un studenta, profesionāla, rūķis ar manu ķirzaku. Pieteicās man palīdzēt nākotnes pasākumos.

10 Likes

Damn, tas rūķis.

3 Likes

Jā, izrādās ka 9 gadus krāsojis :sweat_smile: Kolinsky otas, krāsas kaut kādas interesantas no Itālijas, pašam savu materiālu kaste bij līdzi

What? Ko? Ķipa - vēlreiz lūdzu? :sweat_smile: :joy:
Vai šis var pretendēt uz mazāko ilgtermiņa projektu krāsošanā? XD

Pirmo reizi, bet sanāca nopārdot 4 labotas (nosacīti) figūriņas. Pielikti rumpji, rokas, kājas

4 Likes

Sanāk, tās bijušas ar bojājumiem, bet tu salāpīji tās?

1 Like

Jā. Tiem diviem jātniekiem, piemēram, nebija rumpju (tikai kājeles :sweat_smile:). Tam minotauram nebija abas rokas (vienu roku pieliku ar cirvi. Otru ar 3D pildspalvu aizpildīju). Melnajam bruņiniekam pieliku pūķu galvu. Šādi izskatījās tās iepriekš:

1 Like

Kādu 3d pildspalvu pirki un ko izmanto priekš modelēšanas?

Es pirku to Depo:

https://online.depo.lv/product/478101

Nesanāk izmantot tik bieži, bet biju sākumā pircis kā caurumu lāpītāju. Ātri nožūst un sacietē, tādēļ tur baigi ātri jādarbojas.

Un modelēju ar “Green Stuff”, tika ātrcietējošs māls, kad samiksē divas krāsas, tas tās sacietēt (bet tam gan ir ilgs laiks - kādas 30-40 min). Tad ar maziem instrumentiem tur eju cauri un nogludinu. Neizskatās vēl tik labi, cik gribētu, bet ceru, ka ar laiku sanāks labāk.

Bet nu, jau cilvēkiem arī sāku rādīt un apmācīt :smiley: Cilvēkiem patīk ņemties un labot, kā redzu.

2 Likes

Pildspalva cik saprotu ir visnotaļ gruntējama un krāsojama?

Jā. Ar to nav problēmas. Praimeris labi klājas un krāsas ar.

1 Like

Jauns pievedums :sweat_smile: Šoreiz izmēģināju pārdevēju no Slovākijas. Pirmo reizi man arī ir iekļauts “terrain” bits. Kvalitatīvs prints - 400 grami. Lietas, ko viegli labot - elkonis jauns, roku jānozāģē un jāpiemeklē jauna - vismaz ar galveno rumpi un galvu viss ir labi.

Lielākās figūriņas bija šīs:

Šī ir tāda “cyberpunk/Viktorijas laika” snaipere. Domāju kādās krāsās man likt, bet redzot korseti, nāk prātā tumši zaļa, metāliska krāsa ar melniem toņiem.

Otrs ir šis:

Demonu/vai orku ķēniņš? Roka nav izprintēta viena līdz galam - šim būs lielākā operācija jātaisa.

Un tad “terrain” aina. Šeit jāpiemeklē scēnu, kāda varētu iet - bet iedomājos jau no šausmu filmas - puslīķis uz zemes, un kāds lēc no augšas John Cena veidā

4 Likes

izklausās pēc DIY Frankenšteina :joy:

1 Like

Būtībā :smiley: Jautrs process

Es “misprint” miniatūras krāju kā nozīmītes :sweat_smile: Šī paka nāk no Vācijas.

Pagājušās, kas bija, ir nākušas no šīm valstīm:
Slovākijas, Spānijas, Polijas, Rumānijas, Austrālijas.

Austrālim bija izcila izvēle. Tik 1 mēnesis kamēr atnāca. Poļiem ir vislabākā dažādība. Slovākijas mani patīkami pārsteidza ar printa kvalitāti un mini mēbelēm. Spānis - šamējam ir daudz figūriņu ar Ļoti lieliem labojumiem, bet tās ir to vērtās.

6 Likes