Man bija ideja arī kaķītim šo pielikt blakus. Uz copi bez dzeramā nu nekā:
Nevarētu teikt, ka tas bija mans mērķis, bet atradu zvirbuli kolekcijā, kas guļ uz grīdas. Varētu nolikt viņam arī pudeli blakus ![]()
OK, mans mincītis ir šāds. Vēl tomēr jāgaida zivij aste lai nožūst bet ir labi.
Nosaukums “Star light, Star bright” (kā no dzejolīša par vēlēšanos).
Domāju par nākamajiem. Kuru man iesakat?
- Guļošais dinozaurs
- Nogrimušais kuģis
- Krokodīls purvā
- Burvis dārzā
- Diena iz vidējā latvieša dzīves
Dārgie miniatūru entuziasti,
Lūkoju jau upgreidot pašreizējo kolekciju un vēlos iegādāties airbrush (teiksim - beginner friendly, bet ne obligāti tādu, kas ātri nolūztu). Biju lūkojis šādu ar mini kompresoru , bet cik lasu, tad ne vienmēr ideāli strādā. Otrs variants jau bija ar lielāku kompresoru - šāds. Varbūt kādam ir pieredze un varētu ieteikt?
Fengda kompresori ir ļoti labi, daži profesionāļi arī tos izmanto.
Man ir šis. Ar diviem cilindriem ātrāk uzpildās, var ilgāk pūst un mazāka iespēja, ka lietošanas laikā strauji kritīsies spiediens. Bet ar vienu cilindru vajadzētu arī derēt gana labi. Primāri jāskatās, lai ir regulējams spiediens līdz aptuveni 40 PSI/3 bar un ir ‘moisture trap’.
Tas mini kompresors izskatās, ka iet tikai līdz 27 PSI un tam nav ‘moisture trap’. 20-25 PSI ir rekomendētais ikdienas krāsošanas spiediens, bet gruntskrāsai es eju manāmi augstāk pēc viena profesionāļa rekomendācijas jūtubā.
Par pašiem aerogrāfiem - 0.4-0.5mm ir gruntēšanai un lielākām virsmām. 0.2mm detalizētai krāsošanai.
Personīgi es ieteiktu Harder & Steenbeck Ultra 2024, jo tam ir plaši pieejamas replacement detaļas, jo agrāk vai vēlāk blīves nolietosies un var būt negadījumi ar adatas saliekšanu, utt. Standartā gan tas nāk ar 0.45mm, ‘detail’ 0.28mm nozzle un adata ir pieejami Spare Parts sadaļā.
Ja var atrast, tad Iwata Neo, GSI Creos Procon PS-270/289, Badger 105/Extreme arī ir labas alternatīvas. Potenciāli arī lētākas par manu iemesto variantu.
Nākošā diorāma ar zvirbuli dzērumā ir pabeigta. Tās nosaukums: “Ar putniem galvā” . Man varbūt tas “sapņu effekts” tikai nav pats pārliecinošākais ar vati, bet ceru, ka var saprast, ka tās ir zvirbuļa iedomas.