izrādās mums Latvijā ir pašiem sava cute aitu šķirne - balta ar melnu galviņu
Latvijas tumšgalve jeb Latvijas tumšgalves šķirnes aita ir viena no mājas aitas (Ovis aries) vilnas - gaļas šķirnēm, kas izveidota Latvijā, tās saīsinātais apzīmējums ir LT. Šķirne ir ātraudzīga, ar labu dzīvmasu. Latvijas tumšgalvei ir augsta reprodukcijas spēja un teicama gaļas kvalitāte. To izmanto ne tikai gaļas ražošanai, bet arī vilnas un kažokādu ieguvei. Latvijā kopējais aitu skaits pēc 2010. gada datiem tuvojas 90 tūkstošiem. Vidējais aitu skaits saimniecībā ir apmēram 20 dzīvnieku. Liel...
6 Likes
Piebringer
(piebringer)
January 3, 2026, 7:15am
436
Hmm man darbā princips tāds “out of sight, out of mind”. Dara to pašu, pagaidām stradā. Diezvai man smuks wallpapers datorā palīdzētu. Darbs vispār vide kur tikai atrodies lai pelnītu. perfect, for testing what works what doesnt.
1 Like
Spiidijs
(Uldis Vera)
January 10, 2026, 12:01pm
438
Francijai garākā sauszemes robeža ir ar Brazīliju!
1 Like
šodien iemācijos jaunu vārdu - koprofāgija.
interesanti, ka kapibarām koprofāgija ir raksturīga, kā saka, viss aiziet labumā
2 Likes
H_Hercogs
(Aleksis)
January 21, 2026, 10:13pm
440
Daudziem grauzējiem tas ir raksturīgi, visoptimālākais veids kā pārņemt zarnu trakta baktērijas no vecākiem
1 Like
haachikooo:
koprofāgija
Tāds nosaukums piedod zināmu dižciltību šai darbībai.
1 Like
arī cilvēkbērniem savu kaku ēšana ir raksturīga
1 Like
H_Hercogs
(Aleksis)
January 22, 2026, 6:03pm
443
Savu tā savu. A zaķīši, koalas, un visi citi ēd svešas
1 Like
atceros, ka kaimiņu suns k̶a̶k̶a̶s ēd̶a̶ nodarbojās ar koprofāgiju ;D
1 Like
Shitbird
(⋋(•⌔•)⋌)
January 22, 2026, 6:32pm
445
Mans vecais kraķis arī jānorobežo no kaķu kastītēm pa nakti lai neizlasa bagātības
5 Likes
Kristianux
(Certified NPC)
January 22, 2026, 6:37pm
446
še automātiskā kaķu kastīte ko Edija tik ļoti gribēja!
3 Likes
Maass
(Marija)
January 22, 2026, 10:49pm
448
Kad vasarā man durvis vaļā, kaimiņu sunīte arī nāk pie zviedru galda panašķoties
1 Like
runājot par kakām, vēl viens fun fact:
vombatiem ir kvadrātainas kakas:
9 Likes
Menestrels
(Daniels)
January 23, 2026, 10:39pm
450
Tiem ir kvadrātisks vaibs .
2 Likes
H_Hercogs
(Aleksis)
January 24, 2026, 9:19am
452
Forbidden kārums sieriņš XD
4 Likes
Kadiljaks
(Dmitrijs)
February 8, 2026, 1:00am
453
Ir salāti, saucas Candle Salad. Bija populāri pagājušajā gadsimta sākumā, vidus.
Candle salad, or candlestick salad, is a fruit salad that was popular in the United States from the 1920s through the 1950s, assembled to resemble a lit candle. The salad typically includes a base of lettuce and pineapple supporting an upright, cut banana, with an almond or a maraschino cherry fixed on top to resemble a flame.
Early publications of candle salad recipes appeared in the 1910s, and by the 1920s it was popularly served at holidays and among women, away from men prone to make jokes...
5 Likes