Nejaušu faktu sadaļa

thats a penis GIF

2 Likes

izrādās amerikāņi 60 gados radīja plānus atomenerģijas darbinātai lidojošai armijas bāzei( par lidmašīnu tādu monstru neceļos roka celt) ar 340 metru spārnu garumu

2 Likes

:o Dažreiz realitāte pat liek svīst zinātniskajai fantastikai.

Nejauši ieodmājos par to, ka neatceros “cik maksāja trīne no Emīla Nedarbiem” un kāda valūta tika izmantota. Tā ar prikšnieku abi sameklējām, ka tās bija kronas. No tā radās nākamais jautājums: kopš kura laika Latvijā tikušas izmantotas kronas… pēc pusstundas meklēšanas man ienāca prātā palūkot kurš ir sarakstījis Emīla Nedarbus. Tas izskaidroja manu pēdējo 30 minūšu apmulsumu.

TL;DR klasiskā latviešu kino “Emīla Nedarbi” scenārijs ir balstīts uz Astrīdas Lindgrēnes stāsta. Tāpēc arī trīne maksāja 4 Kronas.

2 Likes

4 Likes

žirafes :sob:

1 Like

Labrīt šajā skaistajā pavasara dienā

Es pieļauju, ka daudzi, vismaz nosacīti ir lietas kursā par body worlds ceļojošo izstādi/izstāžu franšīzi, pat ja gluži nezin tās nosaukumu. Tās reālistiskie, dinamiski un mākslinieciski pozēti anatomiskie modeļi ir savā ziņā ikoniski

izrādās, tie nav modeļi. Pat ne bikucīt. Tie ir reāli cilvēku ķermeņi, kas ir apstrādāti ar plastinizācijas metodēm. Ķermeņi kas uz papīra ir iegūti legālā un ētiskā ceļā un pašu nelaiķu un viņu tuvinieku pirmsnāves atbalstu, bet realitātē ne viss vienmēr ir tik rožaini.

ir bijuši gadījumi kad pa kluso izmantotas ķīniešu nāvessoda ieslodzīto ķermeņi. Nelegāli ir iegūtas bezpajumnieku un garīgi slimo pacientu atliekas no Krievijas un Kirgizstānas slimnīcā, kas it kā neesot izmantotas izstādēs . Papildus tam visam, izstādi ir vajājušas ilgstošas problēmas ar nāves sertfikātiem. Un kā noslēdzošā odziņa - viņiem ir veikals kur tu vari iegādāties dažādus viņu izglītojošos mākslas darbus Explore The Product Range | von Hagens Plastination

tā teikt, jauka informācijas deva ar ko iesākt rītu

3 Likes

Zini, nē, nebiju pazīstams ar šo murgu barību. xD

3 Likes

Music Video Wtf GIF

Viņu konkurenti Bodies:exhibition (kuriem ir vēl aizdomaigakas aizkulises) bija arī Latvijā, 2011 gādā. Ar izstādi spicē of all places

Ai, un es jau domāju, ka atkal Latvijā būs… jau interesi uzšāvi… nu žēl :sweat_smile:

Es biju uz to izstādi 2011.gada - jā, kā tad tika minēts, ir bijuši cietumnieku ķermeņi :joy: Ko ne? Vismaz kalpo labākam mērķim pēc nāves. Bija interesanti, bet noteikti uz mata tiesu līdzīgs kā mūsu medicīnas muzejs (mums tikai burkās viss).

nu piedod..tuvākais sanāk varšavā un viņš nemaz nav atvēries

tur tomēr tāds klīniskāka, medicīniskāka vide, imo.
un tur īsti nav pilna ķermeņa eksemplāru, atskaitot embrijus(kas ir pagrabstāva ko īsti nedrīkst filmēt/fotografēt)

1 Like

Es bērnībā (varbūt ~11 gadu vecumā?) redzēju vai nu šo, vai līdzīgu izstādi Čikāgas Zinātnes un rūpniecības muzejā. Izstādē bija veselīgas plaušas blakus smēķētāja plaušām (abas īstas, saglabātas). Acumirklī izveidojās “core childhood memory” kuras dēļ nekad nesāku smēķēt, kad draugi ar to eksperimentēja. Tās melnās plaušas man ir iekaltas atmiņā. Nezinu kādus vēl brīnumus tur redzēju, kas dzīvo manā zemapziņā un (pozitīvi?) ietekmē manu veselību. :see_no_evil_monkey:

1 Like

lol, man liekas man tēvam kādu brīdi bija smēķētāja plaušas burkā. :joy: Tur vēl konkrēti līdzi nāca stāsts par to kā sauca puišeli kura plaušas tās bija un cik gados šis nomira. Man gan kā sīcim visvairāk aizķērās prātā tabletes ar smaidiņiem, markas ar kaķi Gārfīldu un šļirce ar apdegušu karoti.

Man sencis ļooooti sen, kad es gāju bērnudārzā, strādāja pašvaldības iestādē, kas organizēja visas pret narkotisko vielu kampaņas. Kaut kāds narkoloģiju un atkarību centrs vai tamlīdzīgi. Mēdza sanākt tā, ka es atnāku no dārziņa un mājās gaida koferītis ar narkotikām biezos plastmasas vākos. :D

3 Likes

Ja nu kādam noder

4 Likes

Viņš arī mēdza ierunāt briesmoņus no power rangers aptuveni ap to pašu laiku

1 Like

1 Like

5 Likes

Kas tie par vietvārdiem? Kāds viņus arī tā sauc?