Nejaušu faktu sadaļa

Precīzi!

1 Like

Vēl projām neredzu. :squinting_face_with_tongue:

1 Like

Un es tikai tagad vispār pamanu, ka tur ir vecais RS logo attēlots. :joy:

2 Likes

Katram četru “lapiņu” grupējumam katrai lapiņai vajadzētu būt citā virzienā, lai sanāk itkā puķīte ar četrām ziedlapām. Dizaina kļūda ir vietā, kur trīs lapas pēc kārtas ir vienā virzienā.

1 Like

Vēl viens fun fact- Vecrīgā dobes ir iestādītas tā, lai tās saplūst ar bruģu dizainu. Pagājušajā gadā nebija pareizi (manuprāt…) iekārtotas dobes un tās daļēji nesakrita ar bruģu līnijām. Gaidīju šogad redzēt, vai būs pareizi, un kāds ir pacenties.

6 Likes

Es liktu naudu uz to, ka tā nav kļūda. Kārtējais kombo breaker. Reāli tajā rakstā netiek pārkāpts tikai noteikums, ka augšā jābūt baltai lapiņai un apakšā dzeltenai. Visas pārējās sakarības vēlāk vai agrāk tiek izjauktas.

Tur arī nebija tas ka līvu laukums ir tik viļņots jo vēsturiski tur Rīdzenes upe tecēja cauri kkur netālu.

A un par tām dobēm, reizēm dobju ierīkošanai Rīgas meži izmanto skolēnus, tāpec var gadīties ka nav galveno darznieču redzējums īstenots

1 Like

jap tieši tā

Telefona bateriju ir jālādē no aptuveni 20% līdz 80%, ja grib saglabāt tās ilgtspēju. Pilna izlāde un pilna pielāde saīsina baterijas ietilpību un secīgi mūžu. Iestatījumos var uzlikt battery saving mode, kas telefonu neļaus uzlādēt vairāk par 80/85%.

Savukārt, fast charging neuzrāda lietotājam novērojamu baterijas mūža izmaiņu spriežot pēc zemāk redzamā eksperimenta. Secīgi, nav nozīmes ar ko un cik ātri lādē.

2 Likes

Bet tad tu pazaudē veselu 40 izmantojamus procentus un tev ierīce ir jālādē vēl biežāk
Un liela iespēja ka baterija nebūs pirmais kas noklasies

1 Like

Tā gan, man usb c ports atteicās pirmais pēc 5 gadu lietošanas.

Labs kanāls, paskaties pārējos viņu projektus un pētījumus.

Mans fakts ir ka Hesburger ir kebabu līnija “Hese Kebab”, un nežēlīgā likteņa pavērsienā tuvākais ir Somijā.

1 Like

Kolīdz es pirmo reizi pamēģināju 90W telefona uzlādi, es uzreiz sapratu, ka no tā vairs negribēšu atteikties, pat ja tas upurē akumulatora dzīves ilgumu. xD

Kā nu kuram ražotājam. Samsung’am varēja. Man Xiaomi ļauj iestatīt tikai gudro saudzēšanas režīmu, kurš pats izvēlēsies kad ierobežot uzlādi līdz 80%.

Zviedrijā ir obligāta apbedīšanas nodeva, kas tiek iekļauta tavos nodokļos

2 Likes

Taizemē cilvēkam parasti ir juridiskais vārds, uzvārds un atsevišķa ikdienas iesauka, ko bieži dod vecāki jau piedzimstot vai agrā bērnībā. Daudzi cilvēki sociālajā un pat darba vidē visu dzīvi tiek saukti tieši iesaukā, kamēr juridiskais vārds paliek dokumentiem, līgumiem un oficiālām situācijām.

Taizemiešu oficiālie vārdi un uzvārdi bieži ir gari, sarežģīti un nopietni - ar sanskrita, pāli (senindoeiropiešu valoda) vai reliģiski/astroloģiski labvēlīgu nozīmi.

Iesauka praktiski atrisina ikdienas problēmu: cilvēku var viegli pasaukt vienā vai divās zilbēs. Tradicionāli iesaukas varēja būt saistītas ar dzīvniekiem, augļiem, krāsām, dabu, bērna izskatu vai uzvedību, piemēram, Nok (putns), Som (apelsīns), Nu (pele).

Mūsdienās ļoti izplatītas ir iesaukas no angļu valodas vai globālās popkultūras. Tās var būt normāli angļu personvārdi, bet tikpat bieži tie ir parasti angļu lietvārdi, zīmoli, priekšmeti, abstrakti jēdzieni vai skaņas ziņā forši vārdi. Library of Congress min piemērus kā Donut, Golf, New Year, Porsche, Benz, Pepsi, kā arī burtus A, B, S, X.

Svarīgākais: taizemietim šāds vārds nav obligāti angļu vārds ārzemniekiem. Tas bieži ir īstā ikdienas iesauka Taizemē pašā, tikai tā aizgūta no angļu valodas. Tātad cilvēks ar iesauku Milk, Love, Film, Bright, Win, New, Ice, Bank, Bonus, Cake, Mint, Apple, Porsche vai Benz nav izvēlējies nejaušu interneta lietotājvārdu. Tā var būt pilnīgi normāla, ģimenes dota iesauka.

Dažas dokumentētas taizemiešu iesaukas (ko viņi lieto visur, ieskaitot darbu):

Password, Nuclear, Hacker, Airbus, Bo-ing, Man-U, FIFA, Shampoo, Cocktail, Champagne, Beer, Milk, Thank You, My Dear, Money, Dollar, Bomb, Pooh, Piglet.

5 Likes

Iepriekš nezināju, bet izskatās, ka Latvijā skorpionus “ķipa” ar var atrast :smiley: Tie saucās māņskorpioni. Mežā uz sēnēm vai pat grāmatās. Pirksta matiņus nošņāptu viens div’:

7 Likes

Izskatās pēc ērces kas tev vēlas iedot ekstra lielu apskāvienu.

2 Likes

Kad sunim izrautas visas parastās ērces, ir laiks stāties pretī ērču bosam

5 Likes

Vispār - salikt traukā šo māņskorpionu un ērci… “Let them fight”

@Maass redz kur tev jākaujas ar skorpionu.

1 Like