Nvidia DLSS 5 - pirmais ieskats un baumas

Internetā ne no šā ne no tā, pēkšņi uzpeldējis DLSS 5 ieskats. Visai īpatnēja tehnoloģija, jo gaismas simulācijas vietā tas ir ģeneratīvs filtrs kas mēģina uzminēt kā katrā kadrā varētu izskatīties reālistiksa gaisma.

DLSS 5 publikācija tiek solīta jau šī gaida beigās, taču te jāņem vērā, ka parādītais demo tiek darbināts uz divām RTX 5090 kartēm. Par to cik labi šo te varēs darbināt pieejamākas video kartes mums pagaidām nekas nav zināms.

No vienas puses šis varētu būt tāda izmēra grafiskais leciens, kādu mēs sen neesam pieredzējuši. No otras puses šis pagaidām ir tikai demo un mums nav zināmas visas tehnoloģijas blaknes. Piemēram, cik stabila ir ģenerētā bilde, vai visas spēles kas izlaistas cauri šim filtram nesāks izskatīties ļoti līdzīgi, ar cik lielu kadru skaitu esošā Nvidia RTX 50 karšu paaudze spēs palaist spēles utt.

4 Likes
1 Like

8 Likes

Par kritiku runājot, salīdzinājuma bildēs diži nav publicēti pasaules kadri bez varoņiem. Piemēram, no video redzētā Elder Scrolls Oblivion man kaut kā izskatījās nepareizi → ieslēdzot DLSS 5 pazuda ēnas. Assasins Creed Shadows ar es kaut kā nemanīju uzlabojumu. Nvidia galvenokārt reklamē cilvēku modeļu izmaiņas, kas rada domu, ka tā ir stiprākā tā puse. Tai pat laikā…

Šī bilde ir no Harija Potera spēles, kurā galvenais varonis ir tīnis. Manai acij DLSS 5 sejas versija izskatās krietni vecāka nekā vajadzētu būt. Jā, oriģināls salīdzinājumā izskatās pēc budžeta vaska figūras, taču var just pareizo varoņa vecumu.

3 Likes

8 Likes

6 Likes

Es vakar tiktoka scrolloju domāju ka kautkāds AI slop joks bija kurs bija verified kā nvidia, izrādās tas ir īsts

Tas varētu būt labs manuprāt tikai prieks open world games kur tu exploro, tad var vnk ieslegt to filtru un būs tev hyper realistic grafiki

3 Likes

Mans YouTube uzsprāga ar DLSS 5 kritikas video. Teju visi video apskatnieki ko es pazīstu ir izlaiduši 2-3 video. Fermo tā ka tik turies. :D Jūtu zināmu izmaiņu nišā, kaut kā šī te lieta tiek apskatīta naidīgāk nekā parasti. Es sagaidīju, Nvidia mākslīgā intelekta samazgu izsmiešanu, bet staigā apkārt arī dusmīgāki viedokļi.

Pa manam, ja šis tiktu parādīts kā tehnoloģiju dēmo, no sērijas RTX Remix 2, nevienam tas diži netiktu nāsī. Kā daļa no DLSS tas gan skan stipri nopietnā.