Par čatu un zvanu krāpnieku pieredzi

njā, agrākos laikos gopņiki pie centrāltirgus siroja, tagad tā izdoma un viltības nebeidz pārsteigt

2 Likes

Tas, protams, būtu iespaidīgi, ja ielas kondingets pāriet uz digitālo vidi. :D Es gan iedomājos, ka kādreizējie zagļi pāriet uz digitālo zādzību.

Interesanti tik kādu informāciju visi šie ziņu sūtītāji zog. Ar nospertu kartes informāciju nemaz nav tik viegli pie mums samaksāt.

Iespējams ka tikai vārdu, uzvārdu, adresi, kādu banku izmanto, un citus datus ko pēc tam tālāk pārdod jau tiem krāpniekiem, kuri zvana, un tā viņi zina personīgas detaļas un var labāk uzķert uz āķa. Nevajag tieši karti, viņi medī cilvēkus kas paši viņiem pārskaitīs.

3 Likes

Tādi dati noteikti maksā naudu, pieņemu gan ne super daudz. Varbūt ne tik daudz, lai attaisnotu visu kampaņu. Pat ja viņi paši kaut kā krāpj naudu. Neviens netraucē ievāktos datus mēģināt arī pārdot tālāk.

Nepamanīju com galu, un uz tās nots neatceros, ka būtu redzējis Lielos Burtus pašā domēna adresē ārpus apakšadresēm vai kā to nesauc piemēram
" /dQw4w9WgXcQ?si=D-jl_DubmnunzW8P "

Tā pat būs pašam jāpalasās par pieturzīmju lietojumu adresēs, un kā tas tiek apstrādāts.

1 Like

Tu mierīgi vari rakstīt domēnu ar lielajiem burtiem. Lielie burti vienkārši tiks ignorēti. Piemēram, Latvija.LV

Par to runājot, par laimi izskatās ‘.iv’ domēns neeksistē https://data.iana.org/TLD/tlds-alpha-by-domain.txt Kā jau minēja @Shitbird, ‘.iv’ varētu uzrakstīt kā ‘.Iv’, izmantojot lielo “i”.

1 Like

Īsumā tad man nāk priekšlaicīgā tehnoloģiskā disfunkcija.

1 Like

no mammas tikko:

2× necēlu,jo uzrādījās Igaunija.
Vēlāk pacēlu,-krievu val meiča raudulīgā balsī saka,tikai neuztraucies,es esmu slimnīcā…

Un nesen tieši par šādiem gadījumiem runājām. Labi protams, ka neuzķērās ;D

4 Likes

9 Likes

Spicy spams. :bell_pepper:

6 Likes

Eeee, tur jau pēc orģijas skan. Adrese nav norādīta?

Ja tiksi cauri visiem linkiem, kurš zin, varbūt ir.

1 Like

Kāds ir redzējis kādu Dzintru kas jaunāka par 50?

5 Likes

Mani tagad interesē kas ir pielikumā. :D

3 Likes

.pdf dokuments ar vienu lielu uzrakstu un linku uz blogspot.com blogu, kurš jau ir nobanots.

1 Like

Ara, ara

4 Likes

Man tikko zvanīja nezināms numurs, pacēlu, a tur sieviete pusmūža vecumā - “привет, ты только неволнуйся, я в больнице, меня машина сбила…” (tulkojums: “čau, tu tikai neuztraucies, es esmu slimnīcā, mani notrieca mašīna”), un fonā kaut kāds baigais troksnis.
Pasūtīju dirst un noliku klausuli. Man nav absolūti neviena krieviski runājoša paziņas ar tādu balsi, pie tam vēl ar nezināmu numuru.

2 Likes

Ja jau slimnīcā un runāt var, tad jau dzīvotāja būs :smiley: Man ar pagājušo nedēļu zvanīja un teica krievu valodā, ka šeit jūsu teleoperators - atbildēju latviski, nostostījās, turpināja un es nometu trubu.

2 Likes

Vispār tikko iedomājos, ka būtu interesanti tādiem pretī uzreiz prasīt vārdu un uzvārdu. Nez vai atbildētu arī, jeb nomestu uzreiz paši klausuli?

Noteikti nomestu. Šie te krāpnieki parasti mēģina noķert cilvēkus neuzmanības brīžos. Ja tu pie kaut kā sāc piekasīties, tas jau uzreiz ir sarkanais karogs.

Esmu dzirdējis arī par krāpnieku zvanu ne tik sen, kur šie izliekas, ka zvana no policijas un nosauc reāla policijas darbinieka vārdu, kuru tu vari atrast internetā.

2 Likes