Bet es nerunāju krieviski ![]()
Man liekas jau citi ar AI arī latviski ir pamanījušies. Tumšā puse ātrai tulkošanai.
Tādu brīnumu nav nācies dzirdēt. Bet tāpat report CERT.
Vispār ir jēga ja to numuru nobloķē, ņemot vērā ka viņi viņus tāpat spoofo?
Man bija pieredze, ka man zvana krāpnieki un runā latviski. Tas bija pagājušo gad, zvanīja itkā no policijas, informēja, stadijās priekšā, paralēli atsūtīja man uz whatsapp bildi ar policijas apliecību. Esot bijis kāds mēģinājis Swedbank fileālē ar viltotu pilnvaru izņemt naudu no mana konta. Izsauca mani uz policijas iecirki un tad bunch off jautājumus, kas galīgi nebija saistīti ar naudu vai mēģinājumiem izkrapt.
Vai bija kādreiz nozagti mani dati, vai esmu savu dokumentus devusi kādam, vai swdbank darbinieki filiālē ņema manus dokumentus in back room, lai uztaisītu kopiju utt. Marinēja mani 17 min.
Atsūtīja man uz whatsapp pavēsti ierastie ar manu personas kodu.
Beigās mani savienoja ar Swedbank darbinieku, lai tagad nostiprinātu manu kontu.
Tad redz gribēja pāriet uz zvanu telegramā, jo tad krāpnieki nevarēs izsekot, ka es uzlaboju drošību savam kontam. liku nost klausuli un tad sākās nonstop zvanīšana, tā ka es pati nevarēju piezvanīt. Noriebās, pacēlu, sāka man bļaut virsū, kāpēc es metu nost klausuli, te policija, bla bla bla. Teicu ka neticu, zvanu swedbank, bļāva ka swedbankā tieši strāda noziedzinieks un es tikai šādi brīdināšu viņu. es vnk izslēdzu telefonu.
Un pirms 2 nedēļām ar atkal zvanīja no policijas , runāja latviešu valodā, saka ka zvana no policijas - es uzreiz, nu nu, bet klausos, gribējās zināt, kas šoreiz ![]()
Ne pajautāja manu vārdu, ne kas pacēla klausuli, pateica ka mani izsauc uz nopratināšanu, jo es tieku apsūdzēta par seksualo vardarbību.
pasmējos un nometu klausuli.
Jā numurus jau vari cik gribi piepirkt. Es nezinu vai viņi rīkojas tālāk, meklē kādus galus no kurienes tas mūdzis zvana. Vienīgais ko pateica paldies, šo numuru ievietosim bloķēto sarakstā.
Šo noteikti jānoziņo CERT, lai rīkojas iespēju robežās.
Es pēc tam piezvanīju uz swedbank un pārjautāju, viņi jau zināja šo shēmu, pat nosauca man tā “policista vārdu” ar kuru stādās priekšā. Paskaidroja, ka shēma, ka caur telegram pieslēdzam čatam, novelk programmu, kur viņi darbojas ar tavu telefonu, kā savējo,tu tajā brīdī neko nevari izdarīt.
tu tur savu telefonu sejas priekšā, viņi ieiet piemēram swedbank aplikācijā un biometriaj automātiski atver un viņi tiek pie tava konta.
Un brīdī kad man piezvanīja, es tikko pamodos, es biju smagi prego lady ar prego brain ![]()
Un viņi tik daudz runāja, ka nevarēju kārtīgi izlasīt šīs vēstules. Tagad protams, tur tik daudz kļūdas un noformējums briesmīgs, ko nepieļauj reālās pavēstēs.
Bet jā, man pk gan tur norādīts
Tas viņiem bija.
.
es, kā jauns user šeit, nevaru vēl ievietot vairāk par 1 bildi komentārā. te turpinājums. Man vēl ir apliecības bilde un foto ar aizdomās turamo.
Man sāk rasties doma, ka varbūt visa nauda jānoliet tādā vietā kurai pats tā pilnīgi uzreiz netiksi klāt.
It kā esmu redzējis piedāvājumā krājkontus, kur tev ir jāpagaida kāda darbadiena līdz dabūsi naudu. Tās pašas krājobligācijas ar var izbeigt, drusku pagaidot.
Kaut kā neloģiski sanāk. Ukrainai varētu but ekstrodīcija uz EU. Parasti krāpnieki darbojas pāri robežai, jo viņus tur neviens neķers un neizķeksēs ārā no valsts.
Cik patīkama ziņa
Opā, toč Ukrainā bāzējušies. Redzēs vai man būs taisnība un šos izdos Latvijai. Grūti iedomāties, ka neizdos - mūsējie tur pat reidā piedalījušies.
Sanāk šie bija uz kaut ko cerējuši, kas viņus piesegs. Interesanti tik uz ko.
salidzini.lv ieviesies jauns ķīniešu krāpnieks
Tur visa lapa ir īpatnēja. Apmeklējiet uz savu risku un atbildību. ;D ![]()
Manai mammai bija gadījums, kad pa WhatsApp zvanu es, kaut gan es realitātē nezvanu un sēžu viņai klat
Oo wow! Nigērijas princis mainījis amatu!