Par ceļošanu - stāsti, jautājumi un viss kas labs

Tīri tā informācijai - ja kāds marta beigās domā kkur aizdoties, un vēlas kompāniju I’m down
(slinkums pieķerties un sākt plānot pašam kko -_-)

Paturpinot iepriekšējo ierakstu, man izkristalizējušās divas opcijas

Vainu tāds tuvāks variants - Nīderlande(tulpēm vajadzētu ja sākt ziedēt, vienīgi pa agru priekš Visterijām)

Vainu ziemeļu Itālija - Venēcija/Boloņa/tas rajoņčiks, bet šito noteikti negribētos vienam :sweat_smile:

Esmu par Nīderlandi. Par Itālijas ziemeļiem nez, tas it kā ir uz dienvidu pusi bet ne tik tālu kā varētu. :D

2 Likes

Man vnk arhitektūras un vēstures ziņā ziemeļi liekas interantaki par Romu :sweat_smile:

Uzmetu aci viesnīcām amsterdamā…jeesus cik viņas dārgas ir. Ja arī ir kkāda koju tipa ar opciju dabūt indivuālo istabu tad tur cenu atšķirība ir nesamērojama. Teiksim šajā vietā, tā ir 700 eiro atšķirība
Te laikam stabili būs jāmeklē kaut kas ārpus
( vai arī šīs cenas ir normālas un es dzīvojoties pa austrumeiropas hosteļiem esmu bijis pamatīgā burbulī)

@Mayo_Musketeer tu visai bieži esi bijis Nīderlandē, right? Varbūt ir kkadi budžetam draudzīgi ieteikumi?

1 Like

Skatos, ka tā vieta ir pa 20€ par nakti. Nīderlandē tas ir ķēriens :sweat_smile: Vari sameklēt stipri zemāk, bet tad Tev ir jāskatās kurā rajonā tas ir, jo Dienvidu Amsterdamas daļas rajoni ir bīstami (naktī), nezinu vai tam ir pievienojušies arī citi rajoni tagad. Skaties arī HostelWorld - vari atrast kaut ko arī tur.

Bet nu aiz auss liec, ka Nīderlande nav pati lētākā. Īpaši Amsterdama. Man palaimējas, jo varu palikt pie pāris draugiem, kam uztaisu vakariņas :sweat_smile: Retu reizi arī izmantoju Booking. Kad to daru, paliku Utrechtā (jo tad bija arī Anime Con viņiem tur). Amsterdamā neesmu nekad īsti palicis hosteļos.

3 Likes

Fuck
Padārgi un daļēji nedroši, nav tā labākā combo
Bet ko gribi, Rietumeiropā kā nekā XD
Vēl vien opcija kas ienāca prātā ir Portugāle.uz vietas esot lēti bet ceļš tāds padārgs

1 Like

Tagad man laikam būs jautājums pārējiem - tie kas bijuši Turcijā tieši.

Man būs 22 stundu garš “layover” Stambulas internacionālajā lidostā. Bija doma palikt viesnīcā, kas blakus lidostai (ne lidostā, jo Jēzus Marija, tur divas nieres jāziedo). Vai man vajag pieteikties e-vīzai vai 90 dienu reguls arī attiecās šeit?

1 Like

Izskatās, ka nevajag. Turcijas Republika | Ārlietu ministrija

Ieceļošanas noteikumi un vīzas

Latvijas pilsoņiem vīza ieceļošanai Turcijā ar tūrisma mērķi nav nepieciešama, ja uzturēšanās nepārsniedz 90 dienas katrā 180 dienu periodā. Ja uzturēšanās tiek plānota uz ilgāku laiku vai arī ieceļošanas mērķis ir cits, ir jānoformē vīza, izmantojot e-Vīzas sistēmu (www.evisa.gov.tr) vai vēršoties Turcijas vēstniecībā Rīgā, vai citā Jums tuvākajā Turcijas vēstniecībā ārvalstīs.

Latvijas nepilsoņiem ieceļošanai Turcijā nepieciešama vīza.

Atgādinām, ka pasei ieceļošanas brīdī jābūt derīgai vismaz 6 mēnešus.

1 Like

vīzas nevajag, tu kaut kur netālu no Melnās jūras paliksi? Mēs toreiz sakarīgu hotelīti tajā galā dabūjām, tur smuki, un taksis lēts

Kamēr Turcijā tikmēr kādu sulīgu kebabu var paķert :smirking_face:

zin’, man ar Stambulā gadījās īss layovers, speciāli gāju meklēt kārtīgu kebabu, bet galīgi nebija sulīgs :owocry: hasans labāks :joy:

1 Like

Zin kā, Turcija tak karsta un sausa. Izžuva vnk

1 Like

Oo nē :sweat_smile: 4km attālumā no lidostas. Man vajag tikai dušu un gultu, pārējais iz’ Turcijas neinteresē pašlaik. Pat nekādu kebabu negribu - pietiks ar siermaizīti.

4 posts were merged into an existing topic: Piedzīvojumi austošās saules zemē - Japāna

Tātad, pirmo reizi sanāk lidojot uz ārzemēm ņemt līdzi laptopu, jo nu - darbs n shit. Un vienīgais skaidrais “Jā” par ierīces pārvešanu ko atrodu nāk no google AI, citur tik par litija bateriju jaudām un izmēriem runā - tātad vai es varu savu laptopu ņemt līdzi?

apzinos ka iespējami muļķīgs jautājums, bet es hz.

Jā, portatīvo datoru var ņemt bez problēmām. Man ir bijuši dažādi modeļi līdz, nav bijusi problēma. Man ir “powerbank”, kurai ir funkcija piešķilt arī mašīnas akumulatoru - un ar to pat ceļoju visapkārt :grinning_face:

1 Like

Āa un vēl viens jautājums - tūrkompānija ar ko darba noslēgts līgums noformēja man ar visu nododamo bagāžu, bet es tur būšu tikai uz četrām dienām un domāju visu mierīgi salikt mugursomā…un man tāpat nav nekāda čemodāne n stuff. es tak drīkstu neizmantot to nododamās bagāžas opciju, tas neradīs nekādas problēmas lidostā?

Glasses No GIF by nounish ⌐◨-◨

Viss čotka. Somu vari arī nenodot.

Bet visu elektroniku gan turi, lai ir pa rokai, kad to ņemsi ārā no somas.

Uz kurieni lidosi?

5 Likes

Un Malmi caur Kopenhāgenu. Tur pa taisno vilciens iet

Uz vienu urbānās mežniecības konferenci būšu, vēl gan tikai kā klausītājs

Keceriga doma vlogu sataisīt par šito visu

1 Like