Es tādā situācijā esmu ņēmis čemodānu un pielicis to pilnu ar ēdienu atpakaļceļā. Turpceļā jau ar kātot pa lidostām ar tukšu mugursomu ir gana patīkami.
Ja vajag, man te ir aizķērušies daži čemodāni uz lodžijas.
Es tādā situācijā esmu ņēmis čemodānu un pielicis to pilnu ar ēdienu atpakaļceļā. Turpceļā jau ar kātot pa lidostām ar tukšu mugursomu ir gana patīkami.
Ja vajag, man te ir aizķērušies daži čemodāni uz lodžijas.
Laba ideja
Zviedrijā ir labi hobija veikali arī @H_Hercogs. Grāmatnīcas foršas ar
Nekad nevar zināt ko uz atlaidi noķersi. It īpaši, jo lielāka ekonomika, jo labākas atlaides.
Jā, bet ir viens liels bet - man nebūs laika šopingam, ja nu tur nav veikali kas strādā līdz deviņiem vakarā, jo nu rīt, kamēr es aizkulšos uz Zviedriju, būs jau kādi seši vakarā, un es domāju čiliņā pa pilsētu pavazāties, varbūt viesnīcas pirtī pačilot
Nākamās dienas konferences dienas programma ir no deviņiem rītā līdz sešiem vakarā(ieskaitot visādas ekskursijas pa vēsturiskajiem parkiem, jaunajiem projektiem, dabiskotām industriālām teritorijām, utt ) un piektdien ar vēlo vakara reisu maucu atpakaļ
a visas foršās un interesantās vietas faking agri veras ciet
Malmes metropolitēna rajonā dzīvo 780 000 cilvēku. Tur ar veikaliem viss būs kārtībā.
es par mazajiem hobiju veikaliem domāju
Ganjau uz kādu lielu parīt aiziešu, paostīt gaisu, bet visticamākais neko nepirkšu. varbūt pilsētas ledusskapja magnētiņu
Es personīgi speciāli iepirkties nekad, nekur neesmu braucis. Ieeju tuvākajā lielajā tirdzniecības centrā, ja gadās pa ceļam, centrālajā vilciena stacijā un ko iepirkšanās dievi dos, to dos. Pats pa sevi arī turu acis vaļā, ja tīri garām ejot kaut kas interesants trāpās.
Ko tur vispār satraukties, par bagāžu jau ir samaksājis darbs. ;D Viss ko sanāk tur uz vietas nejauši atrast ir patīkams bonus. Tā pat, ja tev vajag kaut ko ļoti konkrētu, internetā viss ir pieejams un tu to visdrīzāk jau esi pasūtījis.
Es ņemu ēdienu, jo pirmām kārtām es te mājās sēžot pat neiedomāšos ko tie zviedri vispār ēd un otrām kārtām ēdiena piegāde ir čakarīgāka.
Tirdzniecības centros tak ir hobiju veikali.
Strunts pa maksu, es vienkārši jūtos komfortabli ceļojot ar mugursomu, kas ir man virs galvas. Es vienkārši gribēju saprast vai neradīsies problēmas ja man cenā tas ir iekļauts bet neesmu to izdarījis, automātiski iekļaujot kkāda melnajā sarakstā kā aizdomīgu personību, ko kā tika noskaidrots nedarīs, un i vsjo, we’re golden
Bet zin kā, zelts vienmēr ir tajos mazajos pagtabiņos
Ne visur pasaulē tādi veikaliņi ir pagrīdes padarīšana. :D
Watching videos on sailing, and thinking i should become a sailor and live on the sea.
Anyone interested in forming a crew and buying a big old sailboat, and try not to die at sea?
Es esmu redzējis piedāvājumu kurā pa EU naudu var doties uz Nīderlandi gadiņu celt buru ķuģi, izmantojot klasiskās metodes. Ja interesē, varu mēģināt atrast piedāvājumu.
I been having this urge to do somethign life altering, crazy, adventurous, etc etc
Takā vienam pašam?
Tu tur pievienojies eksistējošai vēsturiskā mantojuma saglabāšanas organizācijai.

Kad tāds domu vilnis uznāk pāri - tam pretīm ir jāaizsniedz roka un to jātver. No šiem momentiem arī dzims atmiņas, pieredze. Nākotnes redzējums. Kārlis Bardelis, protams, izdarīja reiz, ko Tu biji iedomājies - tikai ar airu laivu pāri okeānam, haha (forša bija viņa filma - “Aizsniegt dzelmi”). Tā kā viss ir iespējams.
Sāc ar to, ko vari pat pašlaik. Latvijā mums var pievienoties regašu komandām (caur kurām, tad varētu uzzināt par tālāku iespējamo plānu). Ja ir interese, varu apvaicāties saviem draugiem - viņi tur ir iekšā.
Tad vari arī apskatīt European Solidarity Corps (šeit ir pieejamas aktivitātes dažādās Eiropas vietās - varbūt kāda varētu uzrunāt):
About | European Youth Portal
Workaway - the site for cultural exchange. Gap year volunteer for food and accommodation whilst travelling abroad. , šo mājaslapu esmu izmantojis arī es salīdzinoši bieži. Tu vari atrast iespējas pa visu pasauli - varbūt pat to, ko arī īsti meklē ar laivām. Reiz šādi pieteicos strādāt ar zobenzobu vaļiem Kanādas salās, bet man tomēr nebija zinātniskais grāds ko gribēja un nepamanīju ![]()
Un tad jau vēl ir uzreiz trešā opcija - Jaunzēlande, Kanāda, Japāna, Dienvidkoreja piedāvā vīzas, kas ļauj ceļot un strādāt. Austrālijā ir iespējams strādāt (bet tur tad vajag studēt). Man vienmēr gribējās tur tikt ar to vīzu, lai studētu zemūdens niršanu. Tur Tu nemācies obligāti ilgi - tas var būt gads, divi pat. Bet, tas Tev ļauj tur būt un darīt lietas, ko nevarētu bez citas. Kompānija, kas var vismaz palīdzēt ar jautājumiem (kas, kur, kāpēc - Jauniešu Ceļojumi). Par ikdienu un dzīvi - protams, tad varu pastāstīt vismaz par Jaunzēlandi, Kanādu, Japānu.
Papētīšu, lai gan zinu jau saites/programmas ko sūtīji haha
Workaway - the site for cultural exchange. Gap year volunteer for food and accommodation whilst travelling abroad. Workaway - the site for cultural exchange. Gap year volunteer for food and accommodation whilst travelling abroad.
Es caur šo mājaslapu esmu pāris reizes atraduši foršas vietas, kur strādāt. Nu, viena bija Latvijā, otrā Amerikā, bet ir daudz uzticamu opciju. Varētu kaut vai blakus valstī atrast kur vasarā pastrādāt!
Edit: redzu, ka Rihards jau pieminēja :D varu apstiprināt, ka pieredze laba
Edit2: Šo arī vienreiz skatījos, ne visur vajag iepriekšējo pieredzi: https://share.google/VxxdQnmTlJzJefHCE
Man dzīves sarakstā ir apbraukāt katru kontinentu ar velosipēdu bet tam vajag vairākus gadus. Bet iesākt ar piemēram, Islandi, kur vajag ~3-4 nedēļas apbraukāt lielo apli, neko daudz neprasa, tikai laiku!
Nav ko gaidīt, kad uznāk šī sajūta. Jāaiziet no darba un jādara
Citādāk vecumdienās vēl joprojām gaidīsi un gaidīsi un gaidīsi. @Joe
haha, zinuuu, diemžēl šobrīd nevaru tik ātri vnk aiziet, strādāju māsas vīra uzņēmumā, takā vairāk atbildība ir tomēr uz maniem pleciem, bet nu ja atrastos tāda laba iespēja, vai tiešām būtu kāds kārdinošs galamērķis etc etc, tad gan jau ko saštukotu