Parādi savu datoru + galdu = datorgaldu!

negaidīju, ka 5060 ir tik masīva. xx50 un xx60 sērijām taču mēdz būt teju 1 ventūža varianti.
acīmredzot alternatīvi tā varēja izskatīties šādi:

Jā, ir arī 1 un 2 ventilatoru versijas - es kaut kā pie 3 jau pieradu
Īstenībā tik bišķiņ garāka par manu iepriekšējo

nenoliedzams cool factor bet ar neoptimizētu plūsmu jāņem viss radiators ko var dabūt xD

1 Like

Biju stipri pārsteigts par masīvo putekļu daudzumu kompī - no malas pat neizskatījās, ka būs tik traki. Tagad vismaz atkal kluss kompis

Viņai tas supports pret nokāršanos nāca reizē?

1 Like

Jā, bija komplektā. Tur vēl iekšā ir skrūvgrieznītis :smiley:

1 Like

Ko ar viņu tagad darīsi?

2 Likes

Nu neko jāmet miskastē :sweat_smile:

Nez, pagaidām glabāšu kastē, varbūt kādreiz noderēs

1 Like

Oho, šeit arī šāds topic

11 Likes

Mazliet pārsteidzoši redzēt tās anime meitenes, vairāk piestāvētu Girls und Panzer vai Kantai. :D

3 Likes

tā pat interesants, bet gaumīgs izkārtojums.

2 Likes

Man patīk šitie galdi kas atgādina Where’s Waldo, var pievilkt jebkuru stūri un appētīt mantiņas :ok_hand:

5 Likes

Uuuu forši retro mašīnu modelīši

2 Likes

Beidzot arī šeit pievienojos, bet gan ar darba datorstūrīti blakus “maziņajam” printerītim.

Īsumā, sākot ar janvāra beigām uzsāku darbu Somijā pilnīgi jaunā sfērā cnc operators, firmas priekšnieks man pazīstams caur labāko draudzeni, kas pie reizes arī ir mana personīgā šuvēja(pats vairs nešuju 8 gadus, bet kolīdz ko jaunu specifisku sagribu, tā dodu viņai ziņu).

Atbraucot 28. Janvārī man iedeva rokasgrāmatu pilnībā jaunam cnc aparātam, jo Es pie viņa esmu pirmais kas ķerās. Tā nu divas nedēļas rokoties cauri un testējot esmu pašus pamatus apguvis un pirmo detaļu izfrēzējis, kā atalgojumu man nopirka stacionāro datoru un divus ieliektos monitorus. :sign_of_the_horns::partying_face::sign_of_the_horns:

Tagad nākamais solis ir apgūt fusion 360.:sweat_smile:

P.S. Rīt mēģināšu atcerēties nofotografēt arī pašu cnc.

10 Likes

Ta jau esi atradis labu vietu, ja tev tur uz vietas ļāva startēt jaunā nišā un laika gaitā tikt skaidrībā ar lietām. Nevis visam jau vajadzēja būt izfrēzētam vakar. :D

2 Likes

Diezgan, šobrīd iznīcinātas 3 frēzes (viena neieliekot materiāla izmēru, viena neierakstot programmā, ka materiāls ir lielāks un viena atststājot noklusējums parametrus frēzēšanas ātrumam. Noklusējums ir 1000mm/min, frēzes max bija 780mm/min). Tā pat arī digitālais mērrīks tika nolauzts kalibrējot(lai kalibrētu ir jānorāda distance līdz virsmai pret ko kalibrē, ja atstāta nulle, tad pēc noklusējuma kalibrē pret galda centru, bet man tur stāvēja spīles). :sweat_smile:

3 Likes

Tātad 5 asu aparāts, kas maksā ceturdaļmiljonu. :cold_face:

5 Likes

tas viss skapis sanāk ir daļa no mašīnas ja?

Jā, ņem detaļas līdz pat kubikmetram, vēl pie tam galds rotē B un C asīs, tās gan kustināšu liekot Fusion 360 varbūt tikai pēc mēneša.

Galdam gan man šķiet ir svara limits…

1 Like

Tie visi ir drošības soļi, kas bija jāievēero. Tev nekāds čeklists, kam sekot nebija?
Kinda wild, atstāt daļu vērtības uz noklusējumu.