Piedzīvojumi austošās saules zemē - Japāna

Diena #2. Esmu uzsācis savu gājienu no Tokijas uz Osaku pa veco Tokaido ceļu. Esmu sasniedzis Kamakuru un pēc stundas savu šodienas galamērķi - Enoshima.

9 Likes

Šodien man bija jauka pieredze - lai gan nedaudz pirms gājiena esmu apslimis (tieši divas dienas pirms, joptvai). Cenšos lietot tabļetkas, sūkājamās končas, ingveru, ķiploku, ūdeni ar.

Un pa virsu eju distancīti ar. Kājas klausa - bet savs nogurdums dienas beigās ir novērojams.

Šodien biju mazā tējas namiņā, kur biju vienīgais klients - pasūtīju zaļo tēju ar manju (tvaicētas maizītes ar kastaņu pildījumu) un mazu dango/mochi tika apvienojumu kas pārskaitīts ar sojas pulveri. Saimnieks runāja labā valodā un es izmantoju savu Japāņu valodu un vārdus, ko nu varu. Viņš uzteica, ka esmu garš. Viņš zināja par Latviju. Un visvairāk, ka mani pilnībā pārsteidza, ka viņš no virtuves iznāca zem letes - gluži kā no Alises brīnumzemē pasakas lien ārā :joy:

11 Likes

Eating some balls, I see. :joy:

1 Like

Diena nr.6. Esmu sevi atradis Shizuoka pilsētā (pēc apstājas Fuji City, kur maldījos rūpnieciskajā sektorā pa nakti un Odawarā, kur līdz ar saullēktu attapos pie beidzamās japāņu pilis, kas tika iekarotas). Lai gan esmu joprojām saaukstējies, cenšos iet savu ceļu un turpināt sasniegt savu mērķi - Osaku. Labi, ka nāku no medicīnas ģimenes - tad nu visas zālītes man ir līdzi. Iesnas jau sāk pāriet un klepus paliek retāk. Tomēr, pilnībā visu pilnu distanci šodien nenogāju, jo baigi sāka līt. Sapratu, ka negribu lai ir vēl kāds plaušu karsonis, tādēļ izlēmu par labu vilcienam.

Esmu ryokanā. Šodien jau bija krietni advancēta valodas diena - ryokana administrācijā tikai japāniski muldurē :smiley: Tad nu vismaz vienu jautājumu izspēru - par tetovējumu. Ar to ir ok. Uzgāju uz vannām, jo izrādas ir privātās - bet viss aizrakstīts līdz 00:00. Par laimi vēlāk pieraksts nav - ja durvis ir vaļā, vienkārši spurdz iekšā. To arī darīšu, jo rīt sola vēl lielāku lietu. Saprotu, ka pašlaik nekur īsti nevarēšu pastaigāt tāpat. Neko darīt.

Bet, satiku vienu japāņu meiteni - Haruka, kuru man iepazīstināja Kazuma, ko iepriekš iepazinu Yokohamā. Ēdām kopā oden - chikuwa, konbu, iwaka (sardīnes), fish cakes, naruto, liellopu u.c. Un bija arī kariage - sakura shrimp formā. Kā Haruka man izstāstīja, tos japāniski sauc par “sakuraebi barabarajīken”, jebšu kas angliski būtu “sakura shrimp dismemberment incident” :joy::joy:

Dzirdu, kā tradicionālajā japāņu istabā, kaimiņš skatās kādu anime. Es uztaisīšu tēju, apēdīšu mandarīnus un paskatīšos japāņu televizoru, kamēr gaidīšu, kad vanna atbrīvosies naktī.

11 Likes

Ooo :joy: Ieslēdzu TV un tur “To Your Eternity”.

Level: Advanced. Jāsaprot bez subtitriem

10 Likes

O šiem ar mandarīni ir :eyes:

Oo jā - šodien gāju pāri kalnam, kur mandarīnus, apelsīnus, greipfrūtus un pomelo audzē :sweat_smile: Tur pārdeva vietējās japāņu omītes. Vienu maisiņu ieķēru. Ļoti sulīgi un garšīgi - un kā jau no zemniekiem, 2x lētāk nekā veikalā.

9 Likes

Ko Japānā rāda pa tv tikai anime vai vēl kaut ko citu?

2 Likes

lai ātra atlabšana un vari turpināt ceļu kā plānots! :raising_hands:

2 Likes

Tā, aizmirsu šeit uzrakstīt. Diemžēl nācās paraut stopkrānu iešanai, jo sāka sāasināties pārlieku ātri un drausmīgi. Katru vakaru paaugstinātas temperatūras sajūta, galvassāpes un klepošana. Pirms 3 dienām tieši bija visbriesmīgàk, kad bija arī sajūta, ka vēlos vemt. Pati staigāšana mani nenogurdināja, cik laikam fakts, ka saslimu ar vieglu saaukstēšanos pašā pastaigas sākumā… pietiek ar ielaistām dienām, līdz tas aiziet pa vīlēm. Tādēļ sakārtoju nākošās dienas tā, lai man būtu uzreiz vienā vietā vairākas dienas pa vidam (un bez liekas staigāšanas šoreiz).

Joprojām vēl ar to cīnos, bet bija jāapciemo vietējo klīnika šeit. Ai - nedaudz ja godīgi gribēju jau pasmieties par visu procesu. Gandrīz vai atbildēja ka man viss labi. Pārbaudīja Covid pat ar visu sprunguli :sweat_smile: Izrakstīja ķīniešu pulverīšus kaut kādus. Bet ja vienu lieta ir jāpasaka, tad es neesmu liels fans viņu medikamentiem. Tie ir paredzēti viņu ķermeņu aprisēm, tādēļ man tie īsti nedarbojās kvalitatīvi. Viņiem ļoti dominē arī toniki (ko viņi dzer uzreiz pēc slimošanas vai to laikā, lai nākošajā dienā būtu enerģētisks).

Kā man pietrūkst Latvijas skābie uzlējumi… tvaicētie kartupeļi, tējas un zālītes, sezonālie augļi.

Lai vai nu kā, pāris bildes no beidzamajām dienām, kad biju pie sajēgas. Paliku viesnīcā ar dinozauriem, bet tos nevarēju īsti novērtēt jo galva pukstēja un gribēju zem segas plkst 16.

11 Likes

Esmu redzējis dažus kam saturā ir normāla doza ar kofeīnu vai pat nikotīnu. :D Es tik neatceros tie bija veselības toniki vai arī pohu toniki.

2 Likes

Viņiem ta vispār tautas medicīna dominē tai skaitā. Cik esmu klausījies lielākā daļa bezrecepšu zāļu nav diez ko darbīgas vai palīdz, kad es sajutis, ka degunā niez, bet ne vairāk.

Pārsvarā tas tieši no balto Eiropiešu tipa izteikumiem. Kā jau Rihards minēja

2 Likes

Ja jau tā ir, varbūt labāk visu dienu palikt mājās un atpūsties. Vismaz vienu. Ja saaukstēšanos neārstēt, tā var kļūt daudz sliktāka.
Vai tur ir zāļu tējas? Ja jā, dzer tās un bieži.

2 Likes

Pohu toniki ir visos konbini veikalos :sweat_smile: Kā nekā pilns ar Strong Zero kokteiļiem viņiem vienmēr groziņos.

Paldies, bet nevarētu teikt, ka man ir viena patstāvīga vieta, kur palieku. Es dodos no vietas uz vietu. Un diena noteikti ka nederēs - pašlaik katrā pilsētā esmu 2 dienas pēc kārtas (3 lokācijās no vietas), kur tad arī gulēšu. Zāļu tējas viņiem tādas īsti nav - tikai cukuroti draņķi. Man tās zaļās tējas un grauzdētās tējas riebjas :sweat_smile: Es pa savām vecajām metodēm - ar sālsūdeni, ingveru, atradu medu ar tomēr.

4 Likes

Tev pie kaut kādas kalnu tempļa priesterienes jāiet dakterēties.

2 Likes

Viņiem toč nav nekādas ibuprofēna variācijas? Nav brīnums ka anime saaukstēšanās ir bezmaz gulšanās uz nāves gultas :joy:

4 Likes

Vai tev ir līdzi kaut kāds termoss? Vienkārši paņem līdzi vārītu ūdeni un dzer to. Tev vajag kaut ko karstu dzert, ja tējas nē.

Nezinu, vai viegli atrast :joy: Manuprāt veci, kas grebj koka figūriņas kalnu ielejā būtu vieglāk atrast.

Man ir pašam līdzi medikamenti no Latvijas līdzi. Tos, kurus varēju, jo izrādās ir aizliegti pat daži (īpaši tie, kur ir daudz antihistamīnu vai pat kādu citu uzbudinošu tipa preparāti, tas ir, pat visu citramona paciņu nevarēju ņemt lîdz, jo par daudz kafeīna te :sweat_smile:). Tylenol ir aizliegts (jo saturēja abus). Karoč visas labās zāles kas pie mums strādā, te ne vienmēr ies krastā. Viņiem ir piparu plāksteris, bet tie ir domāti ja muskuļi sāp (bet tie nesilda tik ļoti kā pie mums, vispār nē).

Dražejas ir maigas. Ah - žēl. Man tiešām patīk rūgtie un asie medikamenti. Bet šeit vari iet pie farmaceitiem, ārstiem, runāt cik gribi, bet saka, ka ir labi. Vienkārši nerunā daudz un dzer pulverīšus. “Aa, nu arigatou gozaimasu, blyat” :joy:

Paldies, ar šo tiešām viss ir labi. Vienmēr braucu sagatavojies ar kādām zālēm, krūzēm utt, nāku no ģimenes ar medicīnas saknēm . Bet jāsaka, ka šis tiešām mani te noķēris nesagatavotu :sweat_smile: Bet drīzāk @Kadiljaks , kā man vietējā teica, un @Shitbird , viņiem ir paracetamola bāzes zāles (bet 2-3x vājākas par mūsu), jo šeit viņi ir jūtīgi un dažādas blaknes veidojas. Tādēļ medikamenti ir vāji.

6 Likes

Izskatās nice trips. Pats ar seeeen sapņoju aizceļot tik tālu un apskatīt visu ko Japāna piedāvā. Kas ir nereāli :smiley:

Atvaļinājuma dienas un naudiņa jau tiek krāta. Mēnesi katram reģionam vairāku gadu garumā atvēlēt.

1 Like

Mans šodienas “Gacha” loms (ar visu Aliens citplanētieti) un ieraudzīju arī miniatūru ēdienus :sweat_smile: Tos nopirku atsevišķi. Diemžēl nezināju, kurā kastītē būs kas.

8 Likes