Piedzīvojumi austošās saules zemē - Japāna

Aa, un noteikti prātojat kā vispār iet. Pašlaik (un arī Jaunajā gadā), esmu Kyoto. Šeit salūts kā tāds nebūs, bet plkst 12 budistu tempļu mūki kopīgi sitīs metāla zvanus. Nav nekas pret, jo salūti neaizrauj šā vai tā.

Kyoto ir ļoti smuka. Tiešām “cultural capital”. Protams, varētu noteikti dzīties pa noteiktajām ieliņām lai ieraudzītu maiko geishas, kuras dodas uz darbu, bet man tās tūristu masas ne visai piesaista :sweat_smile: Es zig-zagā dodos apkārt un lūkoju noteiktas vietas, piestājot pie kā interesanta vai garšīga ko ieraugu.

11 Likes

forši, ka it kā ziema, bet vēl tāds rudenīgs vaibs ar lapām kokos ;3

Pirmā latviete satikta Japānā :face_holding_back_tears: Ja kāds atcerās mūsu Rīgas Zoo Zuzīti

13 Likes

Savu pārgājienu esmu noslēdzis - kādu laiciņu esmu Osakā. Savus 600km nenostaigāju, jo pa vidu notika čp ar veselību, kā lasījāt, bet savus 334km nostaigāju. Pat gribētos ko tādu atkārtot - jāapskatās, varbūt pat Latvijā.

Ir redzētas pilis, izlasīts daudz viņu vēstures kaujas, veci tantuki, kuri uzsāka sarunas ar parastu “konnichiwa” un smaidu. Ēdiens, par ko biju tikai lasījis, bet beidzot to arī nobaudu dzīvē. Hosteļi, kur likās, ka no rīta nebūs kāda niere. Pazust nakts laikā industriālā sektorā, kamēr skatījos uz Fudžī virsotni. Tiku pamodināts ar kratošu gultu, jo zemestrīces nekad nekur nepazūd. Jaunā gada laikā nevis pieredzēt salūtu bet mūku zvanu rībināšanu (laikam 180 reizes) ap visu Kyoto. Brieži, kas kodīs biksēs, ja nedosi tos nolāpītos cepumus. Iegūt nostalģiju izlasot reiz vecu vēstuli kas tika adresētā man 2021.gadā, ko lai izlasu būdams Japānā. Ieslīgt gacha atkarībā - un kolekciju parādīšu, kad būšu atpakaļ Latvijā :sweat_smile:. Pat apēdot ramen vakardien, ir jauki uzsākt sarunu ar itālieti un diskusiju par to, kas īsti ir ēdiens un vai picu var modificēt (tas ir, likt sastāvdaļas kas liktu itāļu omēm novecot par 10 gadiem).

Tomēr kā svešinieks sajūties visu laiku - un tas jau laikam ir tikai normāli. Modes izjūta uz visu japāņu fona man ir pilnīgi neatbilstoša (bet neiespringstu). Viņu perfekcionisms, pat taisot maizīti, ir kaut kas neaprakstāms. Viņi ir cilvēki, kam ir interese par svešo, bet ja godīgi, viņiem viss jau ir šeit - un viņi negrib ieciklēties uz to, kas ir tur ārpus.

Pēc katra no šāda ceļojuma, kur sevi iemetu uz vairākiem mēnešiem, atgriežoties, saprotu, ka ieslīgstu tādās kā ceļojuma pohās. It kā viss ko piedzīvoji ir bijis, bet sajūta, ka tas ir bijis sapnis. Un ar katru reizi vairāk ir sajūta, jo vairāk redzi, jo mazāk tomēr zini par pasauli. Redzes loks atvērās, bet šīs ir emocijas, kas ir bijušas tikai man, un dalīties ar citiem ir grūti.

Lai vai nu kā, sestdien sāku 3 nedēļu garumā strādāt dzīvnieku patversmē, kur īpašniece ir Argentīniete. Rūpēšos par kraukļiem, gaiļiem, emu, sikspārņiem utt. Savu dzīvnieku kvotu būšu noteikti sasniedzis. Bildes šeit turpināšu likt.

Vakar arī sanāca pabūt Osakas pils muzejā (otrā muzeja), kas ir teritorijā, kas, neticami, ir veltīts miniatūru figūriņu un “garage-set” rotaļlietām. Izstaigājot to visu, pilnīgi atdzīvojos. Sāku smaidīt un domāt par iespējām : “Bāc, man ir tik daudz figūriņu mājās. Kāpēc es netaisu diorāmas beidzot? Saņemies, mērkaķi!”.

Lai vai nu kā, bilžu izlase.

14 Likes

Bilžu izlase Nr.2 - skatīt augstāk pēc šodienas jaunākā updeita

13 Likes

Kur un kā var dabūt ballistiskās raķetes plushy??? D:

3 Likes

Šis bija Kim Jong Uns, Temu versija :smiley: Gan jau ka turpat vien var? :sweat_smile:

2 Likes

Un tad netīšām sajauc. :sweat_smile:

1 Like

Bildītes kad biju Kobē un atpakaļceļā uz Tokiju ar shinkansen (tas ir velnišķīgi ātrs vilciens :sweat_smile: 50km 10 minūtēs).

Pašlaik atrodos dzīvnieku patversmē Chibā. Vecā japāņu māja - guļu uz tatami grīdas, istabā, kas izskatās kā vieta, kur kāds būtu turējis samuraju bruņas. Viens mīnuss - telpas vēl tiek renovētas… manā istabā nav apsildīšana… Šo rakstot, esmu zem segas, biezās vilnas zeķes, slēpošanas termo veļa (kājām un rumpim), biezs mīksts sega/džemperis ko man saimniece iedeva :sweat_smile: Un tad cepure galvā. Dzirdu kā bēniņos dažreiz žurkas kaujās - un iedomājos par tām muskuļu pelēm no Demon Slayers… Pa nakti var but -4. Vannasistabā ar nav apsildīšana un logi nedaudz vaļā - iesprūduši. Mazgājos - bet pakaļa jau paspēj nosalt (jo te nav dušas - tipiskā japāņu vannasistaba ar vannu un nolāpīti mazu rotaļmājas sēdeklītī). Raušu uzreiz visas drēbes muguras un skrienu uz matraci!

Mostos 7 no rīta. Eju barot emu, cūkas, vistiņas, trušus un jūrascūkas, baložus. Bruņurupuči guļ tagad galvenajā verandā. Četri gabali un viens sver 50kg :sweat_smile:

15 Likes

Update Nr.2 šodien.

Tā jau ir diezgan daudz visa ko darīt. Palīdzu ar nogriezto bambusu pārvietošanu - forši redzēt to zaļos, platos. Turpat blakus arī kastaņu koks - izskatās, ka tie ēdamie!! Hurmas arī - tās ir nenormāli populāras, bet nav mans auglis :sweat_smile:

Turpat ar blakus kapsēta. Izstaigāju. Interesanti redzēt sakē pudeles, atvērtu alus bundžu, ēdiena traukus blakus.

Suņi ar savi 6 gabali. Dažiem ir cerebriālā trieka laikam - dažiem nervi čupā. Daži kurli. Sūdā iekāpju katru dienu.

Šeit ir viens kāpostu vecis, kurš ved kāpostus. Saimniece saka, ka viņš dažreiz 20 vakarā ienācis iekšā un skatījies uz viņu pa nelielu šķirbu. Un tad aizbultējis durvis :sweat_smile: Vienreiz ar bija kad es biju parubījies. Bet saimniece ir izbijusī kaskadiere/MMA cīnītāja/aktrise utt, tā kā pa gurķi bez problēmām var ielikt.

Izrādas māja piederēja yakuzam, kurš dzīvo tālāk :smiley: Šodien ar centāmies dedzināt koku, kas ir aizliegts šeit, bet pa kluso. Kaimiņi izsauca (jo tā nu ir, ka daudzi vietējie nav priecīgi par ārzemnieku kaimiņu, tad cenšās iespītēt). Atbrauc policija/ugunsdzēsēji. Klausos maliņā viņu sarunas, saprotu ka policists runā par vēju un uguni, jo šodien bija lielāks vējš kā parasti. Kaimiņš sazvanīja un uzsūtīja. Tad nu iepazinu visas aizkulises.

Aa, un izlēmu doties mājup ap februāri. Ir/bija visas iespējas palikt ilgāk, bet saproti, ka ir grūtāk ja valodu īsti nerunā. Vēlies kaut kā parunāt ar vietējiem, bet lauzīti centies pa japāniski. Man bija laba pieredze un zinu, ka noteikti atgriezīšos nākamo gadu laikā - bet tikai lai iepazītu citus reģionus - Hokaido, Kyushu, Okinawu.

16 Likes

Ayo, tas tak Barabi chan no pērnā gada expo

2 Likes

Yis. Gāju cauri random metro stacijai un viņiem bija vitrīna ar mantiņām no Expo. Un tur ieraudzīju “wild” Barabi-chan :sweat_smile: Centos Osakā izmeklēt mazos veikaliņus - varēju atrast tikai to zilo cilvēciņu ar sarkanajām bumbām.

tas raccoons ir so cute, pls atved viņu uz lv :kawaii_potato:

3 Likes

Nu jau gandrīz divas nedēļas ko līdz esmu bijis šajā dzīvnieku “sanctuary”. Ceļos no rītiem plkst 8, saģērbjos visos ziemas apģērbos, termo legingos, biezās zeķes un aidā jūriņā. Beigšu šeit ap 25.janvāri un tad posīšos atpakaļceļam beidzamājās nedēļās .

Naktis ir aukstas. Manā istabā nav apsildīšana - guļu ar džemperi/segas apvienojumu (biezs un silts), biezās slēpošanas zeķes, termoveļa apakšā, divas segas, jo man pēdas sāka salt vairāk, un dažreiz vai nu šalle vai cepure galvā. Esmu ieritinājies zem segas (arī pašlaik), pievēris visas malas, no kurienes jūtu auksto gaisu un pārlicis segu pāri galvai. Dzirdu kā žurķi bēniņos joprojām cīkstās un skraida. Bruņurupuči guļ galvenajā telpā.

13 Likes

Papagailīšiem nav auksti?

1 Like

Tos tur istabā kur ir sildāmais :sweat_smile: Tā kā viņiem ir komfortabli.

1 Like

Bagātākais trusis visā ciemā. :D

3 Likes

Gluži kā Smaugs no Hobita, kurš gulēja uz savas lielās bagātības :sweat_smile:

1 Like

Cik garšīgi izskatās. Varētu pilnīgi tādu apēst

4 Likes

a tu pie viņiem nevari palikt?