Pļavas festivāls šo sestdien LU botāniskajā dārzā

Ja kādam ir vēlme pavadīt sestdienu foršā gaisotnē un pie reizes uzzināt daudzi potenciāli jaunas informācijas, šajā sestdienā botāniskajā dārzā noritēs jau 4. Latvijas dabas fonda rīkotais pļavas festivāls Pļavas festivāls - Latvijas Dabas fonds
biļete maksā 6 eiro

Pasākumā būs:

Darbnīcas

12.30 | 14.00 “Kas ir piemājas pļava un kā to izveidot?” pastaiga ar botāniķi Rūtu Sniedzi-Kretalovu

12.30–16.30 Garšaugu stādīšana ar biedrību “Cerību spārni”

13.30 LU Botāniskā dārza tūre

14.00–15.30 “NE ŠĀDI” – zīmēšanas darbnīca bērniem ar Elīnas Brasliņas pļavas zīmējumu ekspozīciju

14.30 Komposta veidošanas meistarklase ar Permakultūras biedrību

15.00–17.00 Kopgleznas radīšana ar pļavas augu krāsām. Vada māksliniece Marta Ločmele

15.30 | 17.30 “Viņi ir tepat!” iepazīsti kukaiņus pastaigā ar entomologu Voldemāru Spuņģi

Lekcijas

13.00 Pētnieces Rūtas Abajas-Felces lekcija “Permakultūra – prakse dzīvei saskaņā ar dabu”

14.00 Lekcija par savvaļas augu audzēšanu

15.00 “Baltic Homesteaders” zemes stāsti un intervija ar Gary Dickenson (angliski)

16.00 Dabas ekspertes Lindas Uzules lekcija “Dārzs – ne perfekts, bet dzīvs”

17.00 Psiholoģes Marijas Ābeltiņas lekcija “Cilvēkam vajag dabu”

18.00 “Dārzs, kas mūs izglāba” diskusija par dārzkopības ietekmi uz cilvēku

Papildus būs izziņas zona, pļavas produktu tirgus( ar sorberta un liellopa pagatavošanas meistarklasēm) un publiskie ēdinātāji/dzirdinātāji

pasākuma noslēgumā DJ sets un grupas Alejas uzstāšanās

5 Likes

Es zinu ka šī nav varbūt pati aktuālākā tēma šeit, bet varbūt kādām tieši būs super aktuāli

1 Like

Ņemot vērā cik tuvu mājām ir šis - vilinoši. :D

Surprised Excuse Me GIF

5 Likes

Vispār, palasot vēl detaļas - liekas viens vareni interesants festivāls, uz kuru aizdošos. Ir tēmas, kuras pašam saista. Gandrīz vai kā SummerSound priekš manis :joy: Telšu pilsētiņa tik pietrūkst.

1 Like

Varu saderēt, @Mayo_Musketeer pamanīja garšaugu audzēšanas praksi un jau bija gatavs doties.

5 Likes

Hahah, trāpīji desmitniekā :joy::joy:

Es ar tieši padomāju ka gan jau Mayo pateiktu ka interese ir xD

1 Like

Īsumā, tiekās tur.

Es būšu uz saviem plkst 13 tur.

1 Like

Es tēmēšu uz pusvienien, bet ganjau būšu ātrāk

Esmu teritorijā

1 Like

Sēžos uz riteņa un braucu. @Menestrels, jūs ar būsiet?

1 Like

Jā, mēs te lēnām pošamies un veļamies.

1 Like

Ja kas ieteiktu biļetes nopirkt online jo pie kases ir baigā rinda

1 Like

Vispār, tā festivāla biļete iekļauj arī paša botāniskā dārza apciemojumu? Vai tā biļete ar jāiegādājas?

Viss kopā ir

Tas būtu varen stulbi no pasākumu kuru organizē sabiedriskā labuma organizācija ja būtu vēl jāpērk bot dārza biļete

1 Like

Esmu to redzējis dažreiz :smiley: Nekad nevar zināt. Eju iekšā - kur būsi?

Panaksu pretī

1 Like

Es pie ieejas tad tusēšu. Čalis zaļā cepurē, ar somu, nedaudz apaudzis, saulesbrilles

Mēs esam lektorijā

1 Like