baaaaigi forša, plus vēl Jackieee Chan ![]()
Ķīna vispār māk taisīt high budget filmas
Respect par exceli.
Alternatīvas: IMDB arī var taisīs sarakstu. Un seriāliem būtu: Main Page :: MyEpisodes.com
Noskatījos Cirque du Freak, man ļoti patika. Visi tēli bija interesanti, un gandrīz visi patīkami. Daudz notika filmā un diez gan ātri bet nekas nelikās sasteigts.
Uzreiz gāju meklēt otro daļu, un esmu vīlusies, ka pirmajai daļai bija tik sliktas atsauksmes, ka stāstam turpinājuma nav…:’/
https://www.imdb.com/title/tt12300742/?ref_=hm_rvi_i_1
Beidzot noskatījos Bugonia. Man ļoti patika un ļoti iesaku arī visiem noskatīties.
Šeit viss bija labi, bet īpaši gribu izcelt Jesse Plemons aktierspēli un Yorghos režiju.
Jesse Plemons ir viens no talantīgākajiem aktieriem šobrīd Holivudā. Par to šaubu nav. Starp šo, Civil War, The Power of the Dog un Killers of the Flower Moon viņš sevi ir manās acīs nostabilizējis kā viens no aktieriem kura nākamajiem veikumiem es sekošu īpaši līdzi.
Yorghos Lantthimos atkal jau pierāda ka jebkurš scenārijs caur viņa aci tiek pacelts citā līmenī. Īpaši gribu izcelt vairākus wide shots kur cilvēki it kā ierastā ikdienišķā ainā izskatījās maziņi un radīja sajūtu ka visa pasaule, pat viņu mazais mājas pagalms, gāžas viņiem virsū un ir “ienaidnieks”. Es nezinu vai tāds bija mērķis, bet tāda bija sajūta. Man ļoti patīk, kad režisors māk parastu ainu izveidot par ko īpašu un atmiņā paliekošu. Forši ![]()
No visām Yorghos filmām gan šī nepārspēja manas favorītes The Killing of the Sacred Deer un The Favourite, bet dalītu trešo vietu ar Poor Things šai dotu mierīgi.
Es dodu šai filmai 4,5 “..vai Jūs zinājāt ka Zeme īstenībā ir plakana? Nu paskaties uz horizontu jūrā! Ko Tu redzi? Netici visam ko Tev saka.. Zeme ir plakana, putni ir droni un lidmašīnas izplata indi kas mūs padara par mindless consumerist sheeple..” no 5
Filma kuru zinu no galvas XD
Pie tam savulaik skatīt Amerikāņu remeiks, kurš nav nemaz slikts kā patstāvīgs darbs.
Es zinu, ka ir ukraiņu remeiks, bet par amerikāņu nezināju
https://www.imdb.com/title/tt0970494/
Filma kuru savulaik vēl tālajā 2006 skatījos kino, te pat Latvijā. Laikam viena no tām retajām filmām, kuras paliek atmiņā ar savu dvēseli, kaut ko tādu netveramu. Un jā protams filma norisinās nosacītā Muhasranskā, tomēr šeit arī ir visa mazo ciematu, attālo vietu burvība - tur cita dzīve, citi cilvēki, cita pasaule.
Protams filma dramatizē un pat groteski atveido dažas lietas, personas, bet skatoties tajā visa atrodi ko zināmu, jo īpaši tā laika kontekstā. Un faktiski pēc gandrīz 20 gadiem vēlreiz noskatoties - tu it kā atgriezies laikā, taču saproti vairāk un ir lietas kuras uztver citādāk. Taču filma joprojām saglabā to pašu dvēseli, sirsnīgumu, kaut ko labu.
Tfu, sajaucu ar citu filmu. Protams šai arī ir n-tie remeiki. Ja galīgi garlaicīgi, iesaku palūkot indiešu remeiku. Fenomenāls darbs ![]()
Sajaucu ar About Fate (2022) - IMDb , kas ir Likteņa ironijas remeiks.
Likteņa ironija cik ir to remeiku? ![]()
Ja mēs skaitam tai skaitā parodijas, tad vismaz man dzirdētas ap 5
EDIT:
Parodijas no TNT - Pati labākā filma (laikam pirmā daļa), kuras struktūra būvējas, tad vēl ir Likteņa Pašironija vai tml, un šur tur vēl pa elementam citos raidījumos.
Minētas Amerikānis About Fate, tad pastāvot Ziemeļkorejas remeiks, un Indiešu - I Love NY. Vismaz zināmākie
Ogo ![]()
Šogad Jaunajā gadā arī kā reiz skatījos. šitā pat ir riktīgi mīļa, ar savu amerikāņu piesitienu protams, bet as far as their rom-coms go, šī ir 9 no 10 vecgada baņām ;D
Man pat gribētos teikt- man apt negribās salīdzināt abas filmas - About Fate ir visnotaļ patstāvīga savā žanrā un vietā ![]()
Pie tam, tagad mazliet rokot info uzzināju, ka to filmējis visnotaļ man netīkams režisors Maryus Vaysberg, faktiski visa viņa sarakstā šov ar uzskatīt par šedevru, par sava veida grēku izpirkumu - vismaz mēģinājumu
Šovakar noskatījos Sirāta kā daļa no filmu festivāla “Lācis, lauva un zars”. Vai nu šī filma, vai Sentimentāla vērtība ir paredzēta šovakar saņemt Eiropas Kino galveno balvu.
https://www.imdb.com/title/tt32298285/
Manuprāt ne viena, ne otra no tām to nav pelnījusi, bet Sirāt bija interesantāka nekā Sentimentāla vērtība visās kategorijās. Būs interesanti redzēt rezultātu.
The Last One for the Road
Atkal biju uz kino šovakar (3 more to go this week
).
Skatījos “The Last One for the Road”, Itāļu filma par spontānu ceļojumu labā kompānijā. Pirmās piecās minūtēs es jau smaidīju un visu filmu caur smiekliem un asarām turpināju smaidīt. Filma ir par dzērājiem roadtripā, un es negadīju, ka tā būs tik maigi filozofiska un sirsnīga.
Mazs spoileris bet ne īsti- Filmā vairākas reizes atkārtojās joks, kur kāds no tēliem dalās ar informāciju par dzīves jēgu, kas var apgaismot klausītāju, bet tieši tajā brīdī ir troksnis, un ne tēli, ne skatītāji dzird kas tiek pateikts. Filmas beigās ir sajūta, ka visas gudrības, kuras tika ‘palaistas garām’, nav nemaz tik svarīgas, jo galu galā tās ir jāatklāj pašam.
Filma arī brīžiem svarīgas lietas neparāda vizuāli. Piemēram- vienā brīdī tēli skatās uz ēku un apbrīno tās arhitektūru, diskutē par tās skaistumu un nozīmi, bet tas, uz ko viņi skatās, netiek parādīts. Man bieži nepatīk šādi “artsy” paņēmieni filmās, vispār indie filmas kaitina kā tādas (kāpēc tad es vispār apmeklēju filmu festivālus?? Nezinu…), bet šajā filmā tas nemaz nekrita uz nerviem. Tēli bija tik patīkami un stāsts tik ļoti bez konflikta, ka bija uzticības sajūta, ka redzu visu, kas ir nepieciešams lai saprastu vērtīgāko, un ka režisors vēlas, ka skatītājs interpretē jēgu un skaistumu tā kā katrs individuāli to saredz.
Es šo filmu sauktu par komēdiju kaut vai tajā nebija neviena “joka”. Filmu vēl radīs Forumā šo piektdien. Reitings zemāks par 9/10 ir krimināls imo, bet man ļoti patīk roadtripa filmas, un filmas, kuras nenomāc skatītāju ar bezjēdzīgi nopietno. ![]()
Tas tik ir ritms. Es šonedēļ knapi tikšu uz vienu un tas ar lielā mērā pateicoties 3 EUR biļešu dienai. :D
Man Ziemassvētkos uzdāvināja Splendid dāvanu karti, tātad man ļoti palaimējās, viss ir “pa brīvu" :D Bet drīz jau būs iztērēta
Vau, nezināju, ka tāda ir. So cool
Viņai ir laika ierobežojums, ka tā dragā visu šonedēļ noskatīties?
Nē, šonedēļ vnk ir filmu festivāls. Var redzēt filmas no Kannu, Berlīnes un citiem kinofestivālos kuras tika nominētas Zelta globusam vai ieguva kaut kādu īpašu atzinību. Decembrī nebija nekas labs ko skatīties…:(