Nesanāca uzrakstīt, bet vakar biju uz filmu “Vista”, grieķu filma iekš’ Splendid Palace.
https://m.imdb.com/title/tt29283995/?ref_=ext_shr_lnk
Šis bija latviešu plakāts. Es esmu tas interesantais cilvēks - kurš, redzot, ka kaut kur ir vistas, es to skatīšos
Es uzaugu ar mīlestību pret vistiņām ko mēs ar omi audzējām. Man draugi uzdāvināja “Lielo vistas grāmatu”, vistas sveču turētāju, krūzīti ar dažādām vistas šķirnēm ar uzrakstu “I love my ladies” un arī paša taisītā krūzīte ar vistu polimērmālā.
Es saviem draugiem pirms 5-7 gadiem teicu, ka suņu un kaķu ēra izklaides industrijā ir noslēgusies (vai lēnām noslēdzas) un nāk jaunais dominantais spēks - vistas. Mēs to redzam “Rooster Fighter” anime sērija popularitātē (īpaši Latīņamerikā). Witcher vistas, kas apceļ galveno tēlu, vistu jodelēšanas dziesmas, un arī filmās un sērijās (Chicken Run, Family Guy, Robot Chicken utt), un, protams, mūžīgie dinozauri!
Es devos uz šo filmu kā uz nākošo kases grāvēju (12.aprīlī, starp citu, šo filmu rādīs un cilvēkiem ļaus tamborēt vienlaicīgi). Savā prātā - es biju gatavs redzēt vistu piedzīvojumus Vidusjūras reģionā! Kur vista aizlēks līdz pašam Olimpa kalnam, lai izaicinātu visu Olimpa Dievu redzējumu! Un tā arī bija - piedzīvojumi sekoja.
Tikai… filmai nedaudz mainījās manis iedomātā virzība. Vistiņa (kuru sauksim tā), aizmūk no dējējvistu fermas un sāk iepazīt pasauli (Grieķiju drīzāk). Viņa brauca graudu mašīnā, viņa lauza visu vistu stereotipus un šķērsoja to ceļu, nonāvējot pat savu lielāko vistu biedu - lapsu! Viņa pārdzīvoja suņa uzbrukumu, ugunsgrēku, bet ne mīlu… Fermā, kur viņa nonāca otrās filmas daļā (un arī palika), viņa satika Veco sakārni (gaili). Viņai prātā bija tikai bēgšana. Viņa gribēja būt brīva. Bet viņa vienmēr atgriezās.
Bet, tad filmā sākās cilvēku drāmas - un kas mani nedaudz apbēdināja (bet filma joprojām sekoja vistai). Izskatās ka pie fermera dzīvoja arī viņa meitas ģimene (viņa, viņas puisis/uzsitējs vai kas cits, un mazā meita). Izskatās, ka puisis nodarbojās ar nelegālo imigrantu pārvadāšanu mafijas interesēs. Kā mēs to zinām? Jo Vistiņa iekļuva galvenajā furgonā, kur izperēja olu, noslēdza gaisa filtru un liekot imigrantiem nosmakt CO2 iespaidā. Vista bija slepkava…
Lai vai nu kā, šis mani apbēdināja, jo es arī aizdomājos, ka šī tak problēma Grieķijā ir diezgan liela (nelegālo imigrantu ievešana par samaksu). Korumpēta valdība, zems ekonomiskais līmenis un kriminālā pasaule uzdzīvo. Šo visu kontrolēja mafija - kura, filmas beigās izrēķinājās ar fermeri, kurš noštucīja viņus . Nedaudz bija skumji. Vista izdzīvoja.. viņa turpināja savas ikdienas fermā, noskatoties uz veco, nekustīgo fermeri.
Es došu 7/10. Bija ok, bet mūzikas izvēle likās dīvaina un nesaprotama dažreiz, par daudz cilvēku drāmas un es vistu aktrises tak varēju ar savu trenēto aci atšķirt! Viņas bija vairākas - dublieri un arī “stunt doubles”. Man gribējās, lai vista iepazīst vairāk Grieķijas.