TikTok vs YouTube - īsais pret garo - kas ir labāks?

Man arī nerāda, bet es zinu, ka tur tāds ir, un ka tā ir ĻOTI daudz, un ka it īpaši mazākiem bērniem, kuri nesaprot, kas ir algoritms, pietiek ielaikot vienu - divus draugu atsūtītus brainrot video, lai sāktos downward spiral. Tas jau ir entās reizes pierādīts praksē, cilvēki piereģistrējas, uzliek sev tjipa 13 gadus, un ielaiko dažus debīlus video. Un tad tāāāāādas samazgas sāk nākt… Mana māsīca no tiem sūdiem ir visādu huiņu samācījusies, kas vispār neatbilst realitātei, bet viņa uzskata to par 100% patiesību, tāpēc es to drazu ienīstu. Unlearning wrong info is way harder than just avoiding it.

Ar yt ir arī tā ka tu vari uztaisīt decent un pat good longer type video un vnk nekas nenotiks :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes: like unless u already have pile of friends, it will just never get views and anything :unamused: arī kkāda fucin sarežģīta seo sistēma un aaagh…

While in tiktok tu vari iepostot pilnīgi jebko un tev ir vnk garantēti vismaz 200 views un chance to grow :hugs:

Even tho ill never be popular or viral bet vismaz in tt i felt appreciated, while in yt i got only likes from my friends n no visibility at all :unamused:

2 Likes

Kā jau teicu popularitāte nav nosakošais… tu pat nezini varbūt tie ir fake cipari vienkārši. Dari un liec kontentu kas tev patīk parējo ignore basicly.

2 Likes

Kids these days be like “I want to be popular”, “I want to be an influencer”… smh.
Ja tu kaut ko publicē, vismaz publicē kaut ko tādu, par ko pašai būtu lepnums, nevis kkādu pēdējo drazu tīri laiku farmošanai. That’s the worst thing about social media - people posting the worst shit just to get engagement. Don’t be like that. It’s retarded and shameful.

Nu ne tak nav tur nekādi fake cipari :sweat_smile: vnk basic 200 views, tas jau nav nekas tāds ko feikot, all coments, likes n favs r real tak

We form real communitys there etc

Nu es cenšos nu :unamused: mēs viskauko tur daram tho, its for fun, iespringt par kontenta baigo kvalitāti nav fun :sweat_smile: bet tas nenozīmē ka nevar uztaisīt ari kko real good tak…

Vispār brīnos ka šajā appā nav neviena threada par savu social profilu sharoshanu visi varētu iečekot viens otru un see whats it abt un piesekot etc

Labs arguments. Tādā ziņā gan TikTok ir mazāk barjeru. YouTube šķietami ir tendence svērties uz lielajiem satura veidotājiem.

Esmu klausījies dažas intervijas, kurās vietējie uzņēmēji visai pozitīvi atsaucās par TikTok - tur labi materiāls iet un reklāma šobrīd lēta.

Šis ir mans pamata soc. tīkls. :D

1 Like

Un daļa ka izmanto biežāk jau viens otru kaut kā ir atradusi

1 Like

Tā precīzi to īsti neviens nezin ārpus šo kompāniju iekšienes. Te iet runa par petabaitiem video. Pie tāda datu apjoma vispār ir maz par ko jāsatraucas. Ja tu savas dzīves laikā redzēsi vienu putekli no visa satura daudzuma, nav pat diži būtiski kas ir viss pārējais. :D

It kā vēl te neesmu redzējis nevienu apgalvojam, ka tu pats nevari apmācīt algoritmu sev apmierinošā veidā. Sanāk tev ir visas iespējas personalizēt savu putekli.

Ūja, baigi dramatiski. Diez vai te kāds runā par kļūšanu par super zvaigzni upurējot savu pirmdzimto. xD Man liekas te vairāk runa iet par to, ja tu publiski izvieto kādu darbu, tev tomēr dziļi sirsniņā gribas lai uz to kāds paskatās. Tiem cilvēkiem kam ir pilnīgi vienalga, nav vajadzības kaut ko publicēt.

2 Likes

Nezinu, daudzi vienkārši dokumentē vai izmanto kā treniņa līdzekli youtubi. Man šķiet nav tik svaŗīgi cik viņiem pat skatās cilvēku. Viņiem patīk pats process.

1 Like

Precīzi arī nevajag zināt, pietiek ar aptuveni.

Esmu diezgan pārliecināts, ka esmu redzējis vismaz 80% no visām pieejamajām variācijām, vienkārši tāpēc, ka esmu atvērts jebko paskatīties vismaz vienreiz.

Runa nav par to, ka “gribās, lai cits paskatās”, bet gan par “priekš kam lai kāds cits kaut ko tādu skatītos”. Ja video nav nekādas pievienotās vērtības, kas ir noderīga citiem cilvēkiem, why would you post that? To waste their time? Hell nah, hard pass!
Bet, diemžēl, TikToka saturs ļoti bieži ir tieši tāds - bez pievienotās vērtības, vnk fufelis.

Man patīk tiktoka fufelis X3 it has certain vibe to it n fun to look at ^~^’

3 Likes

Par gaumi nestrīdas. :D

As a wise man once said:
:sparkles:𝓣𝓲𝓶𝓮 𝔂𝓸𝓾 𝓮𝓷𝓳𝓸𝔂𝓮𝓭 𝔀𝓪𝓼𝓽𝓲𝓷𝓰 𝔀𝓪𝓼 𝓷𝓸𝓽 𝔀𝓪𝓼𝓽𝓮𝓭 :sparkles:

1 Like

Un kā vēl strīdas! :rofl: Puse interneta tādiem strīdiem veltīta, ja ne vairāk. Tas teiciens arī ir fufelis.

guys theres 8 billion ppl on planet right? and they all want to go viral on tiktok…how is possible??? :woozy_face::face_with_thermometer::pleading_face:

They don’t.
Exhibit A: me.

Oo jaa man tracinaja ka vienu bridi man shortos tik radikāli ja random sikos ar bezsakarigu clipu un click neinteresē ar nepalidzeja tik jaunus radija -.-
Tagad pedeja laika paldies Dievam vairs nemanu

Ņem vērā ka tie 8 miljardi iekļauj samērā daudz cilvēkus kas vsp neizmanto internetu, vai nu personīgā izvēle, vai dzīves fakts kā amīšiem vai cilivizacijas neskartām ciltīm

1 Like