Godīgi - es pats hz. Drsc protu volejbolu spēlēt… Nu principā arī datortehnika, jo ar tām lietām ķimerējos jau kopš bērnības. Tēvs vnk vienā dienā iedeva pāris vecus kompjus un skrūvgriezi. Sak, dari ko gribi. Nu tā arī jau iemācījos izjaukt kompi, būdams 5 gadu vecs puika. Tikai salikt tos atpakaļ es iemācījos vēlāk
…
Ta jau veiksmīga bērnība. Kad man mājās parādījās pirmais dators man uz tā pat kādu laiku neļāva spēlēt spēles, jo tās bojā datorus, kur nu vēl aiztikts. Pirmais mājas kompis nosmaka no pārmērīga putekļu daudzuma. xD
Pa manam saskrūvēt datoru var gana viegli, ja ne ar pirmo reizi. Ja tu vari tikt galā ar Lego un Ikea mēbeli - saies. Sākot no 0 lielāks izaicinājums šķietami pat būtu sapirkt pareizās detaļas, jo tur tu intuitīvi neko neizzīlēsi.
Bet ja tu saliksis lego un mēbeli nepareizi, tie tehniski pildīs savu primāro funkciju. Tehniski galdu pat nevajag no kastes izņemt, lai tas jau jau funkcionētu kā galds. Ar datoru, neies cauri ka detaļas saber korpusā un pilnai laimei vēl sakrati
Es paskatīšos, kā tu ar tādu pieeju saliksi Ikea skapi vai virtuvi.
Ja tu vari salikt Duplo komplektu un izpakot no kartona Ikea galda virsmu - tu neesi iekarojis šos divus kalngalus. :D
Nu ļoti labi ka tuvakajā nākotnē būs tikai darba galds jātaisa ![]()
Ir tev taisnība, salikt tā, lai tev veinkārši viss būtu pieslēgts ir easy. Problēmas sākas tad, kad gribi to visu akurāti un glīti salikt… It īpaši, ja tev ir lietotas detaļas, ne viss jaunas. Tur sākas dejas ar bungām, lai vienkārši tiktu līdz BIOS…
Katru reizi kad man vajag pārnest manu kompi, es lūdzu Dievu, lai viss paliek ejošs… Jo bieži vien man gadās tā, ka kompis jaunā vietā vienkārši atsakās strādāt un nākas atkal līst tam iekšenē, skatīties kas ir greizi… Ugh, apnikusi man mana misene ar videokarti…
Tev tur ir nestabila ķīmiska reakcija nevis kompis. :D Cik vecs tev tas ir?
Visvecākajai detaļai ir 8-9 gadi. Nu bet es savā laikā samainīju mātesplati pret vecāku, bet stabilāku, jo manējā uzvedās kā galīga maukaina tsundere ķolciņa… Nu no oriģināla build’a man palicis korpuss, SSD, videokarte, vertuškas(korpusa ventilatori)… Visu pārējo mainīju. Barošanas bloku pret drošāku. Manu mātesplati pret humpalas mātesplati(Tomēr tai ir Z čipsets), operatīvo atmiņu nozagu no brāļa, procesoru arī… Procesora kūleri samainīju pret jaudīgāku… Nu karoč pat ar stabilāku mātesplati tur viss strādā… A es hz kā tur joprojām tas viss strādā…
Ta jau pat nav tik vecs. Manas 8 gadus vecā datora detaļas vēl projām kalpo bez problēmām.
Nu tad sanāk, ka vai nu esmu nelaimīgs, vai nu lohs tad ![]()
Izklausās, kaut kas tev tur ir nestabils, bet pamēģini vēl izpīpēt kas tieši. :D